Strah od mikroorganizama, gadljivost prema zivotinjama i prirodi ...

• Začetnik teme Začetnik teme !JO
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ok, tvoja tema tvoja pravila :)
U svoju odbranu reci cu da ja pomenute stvari ne dozivljavam kao vulgarnost, nego nesto najnormalnije, jer milioni ljudi na ovom svetu u tome uzivaju. Ima onih koji ne uzivaju, i to je u redu, ali vecina muskaraca voli...verujem i oni kojima je gadno da ih pas lize, pa mi je u tom smislu nelogicno.

... evo predomislila sam se ... nastavi slobodno kako si zapocela ;) ova tema nema tako i tako nikakve sanse - umrla je cim se rodila :lol: ... mislim da joj jos nije vreme:bye:

Slično razmišljam kao i Marijana. Ne gadim se životinja, ali smatram da prostor u kojem živiš treba da bude čist - pod čist ne podrazumevam sterilno čist - već normalno održavan. Što se gadljivosti tiče, gadljivija sam prema ljudima nego prema životinjama, obzirom da sam recimo u školi dobila vaške bar jedno 10 puta, a šugu jednom, i to je jedno nezaboravno iskustvo, posle kojeg sam počela ozbiljno da zazirem od bilo kakvog dodira sa nepoznatim osobama, naročito onim sumnjivih higijenskih navika, a kojih ima nenormalno puno. Nikada životinja ne može da smrdi kao neopran čovek. Ama ni svinja u sred svinjca mi ne smrdi tako ogavno kao danima neoprano ljudsko biće, sa nepranim zubima. Da ne govorimo o činjenici da životinja baš i nema svest o potrebi održavanja higijene, a čovek ima, tj. trebalo bi da ima, pa je opet higijena poslednja rupa na svirali. A reko bi ovde po komentarima da Srbi mirišu na ružice i svež planinski povetarac, u stvari, dovoljno je da udješ u gradski prevoz i da shvatih koliko su zapravo naši ljudi štrokavi. A ako je neko lično štrokav, sumnjam da mu je prostor u kojem živi čist. Imala sam na poslu ljude pored kojih nisam mogla da boravim duže od 30 sekundi koliko su smrdeli. Znači ne pričam o uličarim koji nemaju za sapun niti gde da se operu. Govorim o ljudima koji mašinu za veš uključe jednom kvartalno, a okupaju se jednom mesečno, zube peru, ako ima sreće, svaki 5, 6 dan.
Osim toga, ne kapiram logiku po kojoj je odvratno da te pas lizne, a nije odvratno da svršiš ženi u usta, ili da je poližeš dole gde bakterije caruju.
A ako neko ima opsesivno kompulzivni poremećaj, taj ne može da podnese nikakav dodir bilo čega što prethodno nije sterilisano, rukuje se sa gumenim rukavicama, ako se uopšte rukuje i slično. To je psihički poremećaj koji zahteva lečenje, jer ti ljudi ne mogu normalno da funkcionišu u životu. Ovi što se selektivno gade, to je bre lakrdija obična. Što se mene tiče nek se gade, ali kad krenu drugima da sole pamet, e onda r e a g u j e m!

I ja isto. Ranije baš i nisam toliko obrćala pažnju na higijenske navike drugih ljudi, ali poslednjih par godina to je definitivno prvo što mi pada u oči. I generalna slika je poražavajuća koliko ljudi ne vode računa o higijeni, i koliko ne misle na istu. Sad mi nešto pade na pamet, pošto je period slava, koliko mrzim taj deo kad se gosti okupljaju, dok se svi ne okupe, a to okupljanje traje sat, sat i po i posebna stvar koja me nervira je to što ko kako udje, rukuje se sa svima živima koji već uveliko jedu za stolom. Tako sam prošle godine, pošto pre nego se dočepam kupatila, moram proći kroz prostojriju gde su gosti, dobila kritiku od jedne babe da sam nekulturna, jer sam došla medju poslednjima na jednoj slavi požele domaćinu srećnu slavu i dobro veče svima, ali nikome nisam pružila ruku. Ljudi nisu upšte ni svesni, da svi onu uveliko jedu, dodiruju hleb i prase rukama, a onda upadnem ja sa ulice, pre toga sam se držala za šipku u gradskom prevozu, kvaku prodavnice, pipkala bankomat i prljavi novac itd. i sad ja trebam u prostoriji gde svi jedu, da se rukujem sa svima njima i ostavim im na rukama malo tih bakterija iz gradskog prevoza i ostalih vrlih mesta, a oni da mirne duše nastave da jedu. Zbog toga i ja poludim kad neko dodje, a fala bogu svi to rade, i krenu da se rukuju od jednog do drugog...ijaooj.

... evo predomislila sam se ... nastavi slobodno kako si zapocela ;) ova tema nema tako i tako nikakve sanse - umrla je cim se rodila :lol: ... mislim da joj jos nije vreme:bye:

Tema je odlicna, samo sto, kao i u mnogim drugim sferama zivota, suprotstavljene strane u zemlji Srbiji nemaju ni najmanje sanse da se sloze. Iskreno, meni je dosadilo da budem fina (iako sam vaspitana da budem uljudna). Zato sto mnogi, ali uzasno veliki broj ljudi, uljudnost, ljubaznost i kulturno obracanje vide kao slabost (pederluk ako dolazi od muskarca, uobrazeno urbano foliranje ako dolazi od zene). Ali da se ne udaljavam od sustine, tema je dobra, ucesnici nisu, jer nisu u stanju da se nadju na pola puta. Nije tako samo oko higijene, nakolnosti ili nenaklonosti preme zivotinjama, vec oko maltene svega - delimo se kao nozem, a provalija izmedju jednih i drugih je takva i tolika da je svaki pokusaj nalazenja resenja osudjen na propast. Na zalost. Zato ti se cini da je tema promasaj, ali nije. Ljudi su promasaj.

Ne razumem gadljivost prema zivotinjama i prirodi, kao ni histericno ciscenje kuce svim mogucim preparatima. Sa druge strane, ne razumem ni to kad neko drzi zivotinju kuci a dozvoljava joj recimo da ide po stolovima gde se inace jede. Zlatna sredina je najbolja.
Inace se celog zivota igram sa zivotinjama pa nisam nista "zaradila" od nekih bolestina. Poenta je oprati ruke posle, i nema problema.
Smara me kad neko histericno cisti i pada u nesvest ako se nesto prospe po podu, kao da je smak sveta, lako cemo ocistiti pobogu. Vidjala sam takve primere...

Nije rec ko koliko pere i cisti stan, nego rec je sa cime to radi!

Da je to samo voda i sapunica, ne bi nista rekla ... neka se izivljava svako koliko hoce i nek ribaju kucu ceo dan ... neka idu u lov na fleke po tepihu i nek ih uklanjaju kiselim kupusom(kako su nase bake nekada radile) a ne nekim toksinskim sredstvima!

Na trzistu su sve vise i vise hemiska sretstva koja su opasna za nase zdravlje i prirodu. Na TV -reklamama vidimo nesto i kupujemo bez razmisljanja; svaka fleka ima u medjuvremenu njeno sredstvo sa kojem se odstranjuje; svaki uredjaj: frizider, sporet, masina za pranje sudja ... ; ma sve u kuci ima neka ekstra hemiska - antibakterijalna sredstva: wc-solja, kada/tus; patos u kuhinji, tepisi i parket u dnevnoj; namestaj se polira nekim PRONTO - multi blabla - posle cije upotrebe je obavezno stan dooobro izluftirati!!! ... sada se pitam koliko domacica cita sta na pozadini produkta pise pre nego sto ga kupe?

Ljudi, pa to je sve otrov sa kojima dolazite u kontakt!!!

Ne mogu da razumem, zasto neki ljudi ni malo straha nemaju da pipaju namestaj koji su predhodno sa nekim hemikalijama ispolirali, a imaju strah i odma reaguju cim ih polize ili ponjusi pas ili detetu padne hleb na zemlju???

Poznajem zenu(Bgd) koja je posle svake voznje busom brisala ruke vlaznim maramicama. Nije mogla ni da podnese da se neko zakasljao ili kihnio u njenoj blizini - sve su to budale od kojih ce se razboliti - govorila je! ... a u stanu mala drogerija hemikalija- otrov do otrova. Leti prska ceo stan i spavacu sobu protiv komaraca ... znaci, tu ne misli na zdravlje, ne smeta joj da udise otrov! ... sve je zatrovano od poda do plafona! Kozne fotelje maze nekim specijalnim blabla da se lepo sijaju:roll:... ne secam se vise imena - ali prevrnula sam oci kada sam procitala sastav tog sredstva ... zar taj postupak nije kontradiktoran, sa jedne strane cuva zdravlje i vidi u ljudima potencijalnu opasnost koji joj ugrozavaju zdravlje a sa druge strane truje sebe i sve one koji zive sa njom ...

Zivotinje - kucne ljubimce, naravno, nema ali kaze da voli pse - voli zivotinje, sto naravno nije tacno, zivotinje je isto ugrozavaju i pretila je vec milion puta da ce sve macke potrovati koje joj pisaju na ulazna vrata ... :dash:

Poslednja izmena:
132275_macka_if.jpg

Kućni ljubimac može biti jako opasan za vas

Naučnici već dugo znaju da su trudnice inficirane parazitom toksoplazme, koji se prenosi mačijim izmetom, neskuvanim mesom ili neopranim povrćem, pod rizikom da izgube bebu na rođenju ili da ona bude rođena sa oštećenjem mozga ukoliko se parazit prenese na nju. Toksoplazma se smatra jednom od zanemarenih parazitskih infekcija, iako se procenjuje da je čak trećina ljudske populacije zaražena njome.

Istraživači teoretišu da je to zato što parazit želi da se osigura da će ponovo doći do mačke, od čijeg opstanka zavisi jer se razmnožava u njenom stomaku

Za sada, najefikasnije oružije protiv toksoplazme je redovno pranje ruku, pravilno kuvanje hrane, i ne korišćenje istog noža koji se koristi za sirovo meso i za kuvano.

http://www.vesti-online.com/Vesti/Zanimljivosti/236870/Otkriven-uticaj-macijeg-parazita-na-samoubistva-k

Back