Strah od doktora

U koju kategoriju vi sebe uvrstate ?

• Odlazim redovno

glasova: 6 50,0%
  • Sam/a se “lecim” uz pomoć interneta

glasova: 4 33,3%
  • Ni doktor niti internet … ćeram pa doklen ide, ide!

glasova: 4 33,3%

• Ukupno glasova
    12

RužnaKoLopov

Buduća legenda
Moderator
Poruka
42.296
Imamo osobe koje vole odlazak kod doktora i oni , makar u njemackoj, vole ponedeljkom odmah rano ujutro da trče u praksu! Njima taj odlazak kod kucnog doktora več prestavlja neki ritual!

Imamo osobe koje ne vole uopšte odlaziti kod ljekara , koriste reci kao npr “ neću da znam “ ako ih nešto muci najprije ukucaju u google i shvate da može biti nešto bezbrižno ili rak i opet se odluče na čekanje , često uključe sebi terapiju nekih trava ili čajeva!

Mene zanima u koju kategoriju spadate ?
A zanima me i stručno mišljenje kako sa ovima koji odbijaju medicinu i njihovom strahom postupiti za njihovo dobro !

Nemam nikakav strah od doktora, mada ni razloga da im idem češće nego do sad.
Pregledam se detaljno i skeniram godišnje zbog posla, i da ne čuje zlo, nije bilo ničeg sumnjivog, kako ovde, tako i po inostranstvu. Daju mi čak koju godinu manje nego što imam na osnovu rezultata.
Ne izostajem sa posla, nemam jedan jedini dan bolovanja, čak i odmora se odreknem ponekad, tako da...
jedino ako bi mi se neki doktor svideo, možda bih ''rano jutrom'' trčala da se gledamo. :zcepanje:

Imamo osobe koje vole odlazak kod doktora i oni , makar u njemackoj, vole ponedeljkom odmah rano ujutro da trče u praksu! Njima taj odlazak kod kucnog doktora več prestavlja neki ritual!

Imamo osobe koje ne vole uopšte odlaziti kod ljekara , koriste reci kao npr “ neću da znam “ ako ih nešto muci najprije ukucaju u google i shvate da može biti nešto bezbrižno ili rak i opet se odluče na čekanje , često uključe sebi terapiju nekih trava ili čajeva!

A zanima me i stručno mišljenje kako sa ovima koji odbijaju medicinu i njihovom strahom postupiti za njihovo dobro !
Pa šta ja znam...onako...kada sam trebala da budem hospitalizovana jurili su me i moji i doktori , na kraju sam se sama predala . :lol:

Hm...navela si dve krajnjosti, a anketa ti nije dobra.
Moras ponuditi 5 gradacijski poredjanih potencijalnih odgovora - danas se sve sa manje od 5 ne smatra relevantnim za bilo kakvo istraživanje.
U prevodu, ne bi ti to proslo peer review 😁

Ovde nema opcije za mene.. :think: Šta znači to
sama se ''lečim'' uz pomoć interneta?

Zašto je reč lečim pod navodnicima? Kako ću uz pomoć interneta da se izlečim?

Anketa je potpuno zlonamerno postavljena sa idejom da se ruga onima koji radije
potraže alternativne metode lečenja nego što odu kod lekara.

Nemam strah od doktora. Ne žmurim pred zdravstvenim problemima. Ne guglam
po internetu da proverim šta mi je. Ali ne idem ni kod lekara.

Zvanična medicina ima potpuno materijalistički pogled na svet i čoveka. Uzroke
bolesti vidi isključivo u materijalnom i u tom domenu ih leči. Dok je uzrok zapravo
u duhu. U nagomilanim negativnim emocijama, neraščišćenim traumama i slično.
Umesto da guglam po internetu, pogledam u sebe i pronađem uzrok. Ko bi to mogao
bolje od mene da uradi?

bolesti vidi isključivo u materijalnom i u tom domenu ih leči. Dok je uzrok zapravo
bolje od mene da uradi?

Ovo ne može svako, posebno ne potpuno sam.

Ovo ne može svako, posebno ne potpuno sam.
Ovo može svako ko prvo poveruje da je moguće, a onda potraži i načine da do toga dođe.
Ako je moguće meni, ne vidim ni jedan razlog da ne bude moguće drugima, jer ni po čemu
nisam posebna.

U uvodnom postu i anketnim opcijama ne postoji ni jedna opcija koja dozvoljava mogućnost
lečenja bez doktora. Ili se navodno lečiš pomoću interneta ili se pomiriš sa sudbinom i čekaš
da umreš.

Mene ni frizerka ne voli. Kad me vidi zakovrne očima i kaže ''Evo je ona što se sama šiša''
Kao da ja branim ostalima da ih šišaju drugi. Toliko čupavog naroda ima. Neće bez hleba
ostati.

bolje od mene da uradi?
Kakve su emocije kod upale slepog creva ili recimo pneumotoraksa i kako bi tu pomogla introspekcija ?

Ovo može svako ko prvo poveruje da je moguće, a onda potraži i načine da do toga dođe.
Ako je moguće meni, ne vidim ni jedan razlog da ne bude moguće drugima, jer ni po čemu
nisam posebna.

U uvodnom postu i anketnim opcijama ne postoji ni jedna opcija koja dozvoljava mogućnost
lečenja bez doktora. Ili se navodno lečiš pomoću interneta ili se pomiriš sa sudbinom i čekaš
da umreš.

Mene ni frizerka ne voli. Kad me vidi zakovrne očima i kaže ''Evo je ona što se sama šiša''
Kao da ja branim ostalima da ih šišaju drugi. Toliko čupavog naroda ima. Neće bez hleba
ostati.
Ali ipak ides kod frizera? Da li to znaci da ipak ides i kod lekara?

Back