Strah od boce

На жалост, то често раде и здравствени радници....:confused:
Кад одведем ђаке на систематсаки преглед, често имам прилике да чујем како прете да ће ''онај ко прича и галами добити боцу у језик!'':sad2:

:eek: :eek: :eek: :eek: :eek:

Или родитељи који кажу деци:,,Немој да се бојиш...'' а дете се не боји, но, на те речи почиње, јер мисли да постоји разлог за страх.

Nije u pitnju boca, ali kada sam bila mala trebalo je da operišem treći krajnik, napominjem tada se nije davala anestezija. Moja baka mi je govorila ....to ti je kao kada se malo uštineš... i uštine me na primer, do opracije sam se štipala do iznemoglosti.Da ne objašnjavam,da nema veza sa štipanjem.Na baku sam bila ljuta, a ona je to posle prepričavala kao dobar štos.

Е, кад је требало да оперишем трећи крајник без анестезије, моји су родитељи рекли да ће болети, и мама је причала о својој операцији, и знала сам да морам издржати..А болело је јако, нисам ни мислила да неће...

Nije tema,ali.. Moja beba od 9meseci je pocela da se boji lifta. Kad god udjemo u lift on pocinje da nervozira,pa da se unezvereno okrece i na kraju place. A inace nije ni bojazljiv ni plasljiv i do skoro je sve bilo ok. Sada idemo malo peske,mislim procice ga. Lepo ne znam sta da radim,da li da ga forsiram da se vozi,pa da se navikne ili mozda zauvek isprepada ili da i dalje idemo peske,i vucem kolica i ostalo na sprat i da cekam da poraste. Jel imao neko slican problem?

Moja su deca totalno razlicita po pitanju injekcija..
Stariji je bio bolesljiv pa smo do trece godine bili inventar u DZ..nikad se nije plasio ni lekara ni pregleda ni injekcija...na zubarku stolicu je seo sa 5 godina i jos se ludo zabavljao.
a mala je bila bolesna dva puta u zivotu..:a inace je prepisana Esterkina klinka...svaki pregled je nightmare...o vadjenju krvi i injekcijama da i ne pricam...:roll:

ono kao boleće malo pa će proći... doduše deca imaju taj mehanizam samoodbrane jedini koji znaju kao baš mali da vrište i galame i pre samog čina... iz prirodnoh straha i neželje da prime bocu... nije lepa histerija al uz ovo prvo pojašnjenje i možda neki sistem nagrade biće kul... a baš vas briga za zdravstvene radnike o ostali svet... pa i sestra ima skotova, žive za to da rknu onu iglu ko mesari

Zašto se neka deca plaše igle?
Kako vi sa tim izlazite na kraj? šta pričate deci u takvim situacijama? jel se vaša deca plaše inekcija i vakcina?
Mislim da delom i mi snosimo odgovornost.
Ako im kažemo: "Ne može sladoled, jer ćeš se prehladiti pa posle dobijati inekcije.", mi im poručujemo da je inekcija nešto gadno čega treba da se plaše, i njihova reakcija na to može biti očekivana.

Ako im kažemo: "Ne može sladoled, jer ćeš se prehladiti pa posle dobijati inekcije.", mi im poručujemo da je inekcija nešto gadno čega treba da se plaše, i njihova reakcija na to može biti očekivana.
Kad smo već kod sladoleda i krajnika, meni nisu davali sladoled pod izgovorom da sam operisao krajnike pa da ne smem da jedem sladoled jer mi je sada grlo osetljivije. Na svu sreću je tada postojao šlag na točenje (???) pa su mi davali taj šlag :eek:
Posle sam video da se namerno daje sladoled onima koji su operisali krajnike jer on hladi mesto operacije

Pa da, meni su davali i sladoled i zaledjene jagode posle operacije krajnika :)
Bila sam strasno ljuta na roditelje sto su me ostavili u bolnici, pa su morali da se iskupljuju :mrgreen:

Ali nije bila operacija bez anestezije, zamisli taj uzas za decu :eek:

Ja se kao mala nisam plašila, ali sam ih se naprimala božemesačuvaj, pa valjda otupela.
A moju sestru su bukvalno jurili po domu zdravlja :lol:

Danas ja sam i dalje ravnodušna (jedino ne mogu da gledam kad me bodu u venu, to mi je gadno), a sestra otišla u medicinare. Biće da sve to prođe...

@Medved_bg ja sam ti poput tvoje sestre bukvalno me jurili :(

Inace moj stariji sin prestao da se plasi kad je dobio bracu, jer oni kao bas mali uopste nisu plakali prilikom vakcinisanja pa verovatno je to uticalo na njega .Inace od blizanaca jedan se naplasio kasnije i sada kad god treba da primi ili vakcinu ili injekciju on place a tako to tuzno da i ja placem sa njim u glas.Muz me uvek mrko gleda ali jednostavno ne mogu se suzdrzati i ako malog tesim recima , brzo ce proci, kao i sto bude, ali mi se srce cepa kad onako tuzno me gleda.:(

Back