Strah i emocionalni demoni

• Začetnik teme Začetnik teme Kiyko
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
imao bi svasta da pisem na ovakvim temama, pod uslovom da sam je zapravo shvatio
imao sam dosta slicnih situacija gde nisam znao sta da radim
imati srodnu dusu ili preskikanu je na pocetku lepo, fenomenalno, al vremenom dodje do velike drame, jedna je pobegla

imao sam i osobu gde sam ja to sve izazivao u njoj, mislim da je ona pobegla, zasto jos uvek nisam sigura,n dal sam cuo istinu ili shvatio
mozda je sve od tog sto si ti nabrojala kiyko i jos mnogo vise

imao bi svasta da pisem na ovakvim temama, pod uslovom da sam je zapravo shvatio
imao sam dosta slicnih situacija gde nisam znao sta da radim
imati srodnu dusu ili preskikanu je na pocetku lepo, fenomenalno, al vremenom dodje do velike drame, jedna je pobegla

imao sam i osobu gde sam ja to sve izazivao u njoj, mislim da je ona pobegla, zasto jos uvek nisam sigura,n dal sam cuo istinu ili shvatio
mozda je sve od tog sto si ti nabrojala kiyko i jos mnogo vise

Shvatio si je odlično. Ljudi često upravo to urade, pobegnu.
Mada je teško nekad razlučiti šta je ta vrsta povezanosti o kojoj je tema koja nosi sa sobom i dramu i jaku neobjašnjivu privlačnost istovremeno a šta je neki kretenski ne baš zdravi odnos.
Treba to prepoznati. : ))

Mada je teško nekad razlučiti šta je ta vrsta povezanosti o kojoj je tema koja nosi sa sobom i dramu i jaku neobjašnjivu privlačnost istovremeno a šta je neki kretenski ne baš zdravi odnos.
cudni su ljudi i nihovo shvatanje, dela
a i razlozi
strah, neznanje sta god
rece araon, nekad od drveca ne vidimo cumu a kamoli prepoznati nesto mnogo kompleksnije

Tema je o specifičnim odnosima kada se partneri oslikavaju jedno u drugom kao u ogledalu i oboje su jedno drugom povremeno okidač za izranjanje emocionalnih demona što može da plaši jednu ili drugu stranu ili oboje svakog na svoj način.

Temu su inspirisali neki dogadjaji i kako to obično biva sa slučajnostima sa smislom i jedan zanimljiv tekst.

Tema nije o psihopatama da ne bude zabune i o našem intuitivnom osećaju tog ludila već o retkim ljudima koji nam izazivaju inače neuobičajene reakcije kada smo potpuno van kontrole i kada isplivavaju naši duboko zakopani delovi ličnosti.
Osećaj istovremene privlačnosti i želje da pobegnete. Neodredjeni strah jer neko utiče na vas tako da ste primorani da ste suočite sa sopstvenim potisnutim delovima i izbacuje ih na površinu kao vulkan, gura vas da dodjete do sebe kakvi zaista jeste. Osećaj je nekad pozitivan a nekad vas preliva strah.

Da li ste imali takav odnos i da li vas je transformisao, promenio, otkrio nešto u vama što niste znali da postoji, podsetio ko ste zapravo ili ste pobegli ne okrećući se.

Kada imam osećaj da neko čini da se osećam bližom sebi i šta sve mogu, ja ga se ne plašim i kad me plaši ponekad. A vi? z:)

images

pa ako tema nije o psihopatiji ne znam šta tražim ovde... :(

- - - - - - - - - -

Ne možeš, neka vrata otvara drugi samo jer ti ne znaš da ih imaš.

ne može niko da ti otvori nešto što nemaš.

- - - - - - - - - -

Ne već o ljubavi koja nas menja na pozitivan način i kad je taj način ponekad neuobičajen.

a postoji i negativan način?

- - - - - - - - - -

meni nije problem, a tebi?

Tema je o specifičnim odnosima kada se partneri oslikavaju jedno u drugom kao u ogledalu i oboje su jedno drugom povremeno okidač za izranjanje emocionalnih demona što može da plaši jednu ili drugu stranu ili oboje svakog na svoj način.

Temu su inspirisali neki dogadjaji i kako to obično biva sa slučajnostima sa smislom i jedan zanimljiv tekst.

Tema nije o psihopatama da ne bude zabune i o našem intuitivnom osećaju tog ludila već o retkim ljudima koji nam izazivaju inače neuobičajene reakcije kada smo potpuno van kontrole i kada isplivavaju naši duboko zakopani delovi ličnosti.
Osećaj istovremene privlačnosti i želje da pobegnete. Neodredjeni strah jer neko utiče na vas tako da ste primorani da ste suočite sa sopstvenim potisnutim delovima i izbacuje ih na površinu kao vulkan, gura vas da dodjete do sebe kakvi zaista jeste. Osećaj je nekad pozitivan a nekad vas preliva strah.

Da li ste imali takav odnos i da li vas je transformisao, promenio, otkrio nešto u vama što niste znali da postoji, podsetio ko ste zapravo ili ste pobegli ne okrećući se.

Kada imam osećaj da neko čini da se osećam bližom sebi i šta sve mogu, ja ga se ne plašim i kad me plaši ponekad. A vi? z:)

images
Ne znam, zavisi koliko su "teski" ti demoni, koliko smo ih i sami svesni i na kraju koliko smo spremni da ih naglas podelimo sa drugima. Konkretno, mene ne bi plasilo da "pokazem" svoje demone, ali bih se pribojavala reakcije te osobe.

Da, samo je pitanje ko stvarno želi da ide do srži, a ko misli da gađa srž, a zapravo od drveta šumu ne vidi. Svakako da mi je privlačniji okean nego kada...

Čak sam i kornjači kupio akvarijum da može da roni... :)

Slatko me nasmeja. Kakvo si ti :heart:
Ta kornjačica koju si nam pokazao na mozaiku, stvarno je jedna prava srećnica :)

- - - - - - - - - -

@
nisam se mnogo trudila da ogolim nečiju dušu, čak je pitanje da li bih umela da stvarno hoću da to i izvedem.
s druge strane, ako je neko petljao po mojoj duši, nije mnogo morao da luta i traži mogu jasno da definišem svoja emocionalna stanja, da plačem kad me nosi taj talas, da se histerično smejem ili skamenim od tuge...
ako sam dobro razumela temu.??

Poslednja izmena:
ceo zivot trazi nekog ko ce je razumeti i kad joj se posreci onda ustukne jer se uplasi delova sebe oslikanim kod drugog. Nije najgori strah kada smo iskreni ispred ogledala, vec saznanja da je ono polupropusno i da nam slabosti i mane svako vidi kristalno jasno.

Back