Bila bih zahvalna svakom ko moze da prica na ovu temu i ublazi iste strahove i gore navedeno.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
suociti se s njima,raditi na sebi,sport,samopouzdanjeBila bih zahvalna svakom ko moze da prica na ovu temu i ublazi iste strahove i gore navedeno.
stigao zli brus, sad si gotova
ne volish kompromise, a chinish ih ... poradi malo na tome shta zaista zelish da uradish zbog sebe, a ne da bi bila prihvacena ili shvacena ( u sushtini deluje mi da i ne zelish da te neko zaista shvati)..
shto nije nishta novo ..
uostalom, duga pricha, shta bih ja rekla kad je brus tu za savete .
Sve ovo sto osecas je anksioznost. Ima li si intenzivne stresove na koje nisi mogla da das zadovoljavajuci emocionalni odgovor, a s'obzirom sta ti se desilo, tesko da bi iko mogao da ima dobar mehanizam odbrane za te stresove.Bicu dosta precizna sad, ali cu se truditi istovremeno da ne udavim.
Anksiozna sam dve godine.
Sve je pocelo nakon prvomajskih praznika i neprospavane noci, malo alkohola i cigara..
Sedela sam kod decka, gledala album sa slikama i zastala mi je pljuvacka, maltene sam se osecala kao da sam na trenutak resetovana, da ne radim, mrtvo nekako, bezivotno.. a potom je usledio napad panike, strah, lupanje srca, izbezumljenost ili konfuzija i slicno..
Sutradan nisam smela sama da odem do drugarice, pa do babe i dede, a onda se sve svelo na to da ne smem ni do trafike ni iz kreveta i svoje sobe...
Plakala sam iz cista mira, bila agresivna, zamisljena, tuzna, uplasena...
Bas u tom periodu izneverila me je drugarica, bio je kraj srednje skole, trebala sam da upisem fakultet....
Postala sam hipohondar, i istripovala sve moguce bolesti koje covek moze da ima..
Pocelo je sve da mi smeta, kad je neko glasan, kad neko od ukucana jede, smetali su mi svi i sve..
Izlazila sam napolje iskljucivo sa osobama u koje sam sigurna(mama,brat,sestra,tata)...
Oduvek sam bila lik za izlaske, zezanja, druzenje, odlazak kod rodbine u susedne gradove i slicno, nakon prvog napada panike sve sam ovo izopstila iz svog zivota...
Nisam htela nikada da pijem lekove, jer se cak i njih plasim, je li...
Uzimala sma kantarion, cajeve, ali u medjuvremenu se dogodila strasna tragedija mojoj porodici, pa sam s vremena na vreme bila prinudjena da uzimam pola bromazepama, zapravo1,5 mg.
Brat(ne rodjeni,od strica,ali najblizi i osoba sa kojom sam odrasla i svaki dan provela sve do jednog trenutka), koji mi je bio podrska i drustvo kada nikoga nije bilo, oslonac , ali, iskreno, i osoba koja me je trpela i na koju sam se, kao i na ostale clanove porodice, po kat kada istresala, razboleo se, leukemija je u pitanju, i umro za 4 meseca...
To me je dodatno uzdrmalo i poremetilo...
Ostale smo sestra i ja...
Sav taj stres uticao je na mene..
Jako sam senzibilna, ponekad agresivna, razdrazljiva i nisam nikada, da se ne lazemo i da ne pricamo bajke, bila samo i jedino osoba vedrog duha, nasmejana konstantno i mirna...
Uvek sam bila drska, razmazena i arogantna, ali i osecajna, pozrtvovana i prijatna..
Ali sam takav karakter da prednjaci ovo negativno...
Nisam bas najbolje umela da provalim zasto je to tako...
Oduvek sam bila osoba sa kojom su se druzili samo kad im nesto treba ili kad ih svi ispale.. Pozajmljivala sam stvari,novac,davala i cinila sve, ne bi li me neko zavoleo bas zato sto sam takva kakva sam..
Ljudi su mislili da sam umisljena, da sam losa osoba, a u sustini nisam to..
Necu da se hvalim ili tesim i pravdam, ali sam izuzetno pozrtvovana osoba i spremna da podelim sve sa svima...
U vreme kada je moj brat otisao u bolnicu nasla sam decka, iz komsiluka..
Da ne duzim, zabavljali smo se i volela sam ga kao nikoga nikad, izgleda je on bio zamena za mog brata, popunio je veliku prazninu koja je ostala za njim..
Ja sam ga jako volela, bila sam izuzetna prema njemu,al ii ocajna...
Zaista sam neko ko ce za osobu koju voli da radi ceo dan sve i svasta da bi je zadovoljio..
On je ziveo nedaleko od mene, kod svoje tetke, koja je moja komsinica.. Bila je izuzetno prijatna uvek, cak nas je ona i upoznala.. Dovukla ga je tu da odradjuje neke poslove za njenog sina koje ne bi oni, uvukla ga u probleme i vrsila pritisak na njega, od cega se on razboleo i dobio alopeciju...
Ja sam uvek bila uz njega, pomagala mu, odvracala ga od gluposti(jer je umeo da bude dosta problematican), prema celoj njegovoj porodici bila sam divna, jer sma inace iz veoma postene i dobre kuce, i roditelji su me vaspitali tako da budem dobra i pozrtvovana...
Medjutim, kada je ta zena videla da cu ga ja odvuci i da ce ostati sama(jer je i ovako ostala sama, muz je napustio, deca svako na svoju stranu) ona je pocela da vrsi pritisak, da ne dopusta da ja ucestvujem u nekim porodicnim dogadjanjima, i to sve jer se on zaljubio i bio srecan, i vise sa mojom porodicom koja je prijatna i druzeljubiva, i koja je za njega uradila jako mnogo...
to je bila jos jedna situacija gde sam ja postala ocajna...
zatim sam, zbog nezadovoljstva, njega kinjila,optuzivala za to sto njegova porodica radi ili pak ne radi i ne brani me..
nisam mogla da raumem da postoje i drugacije porodice i da nisu svi toliko dobri kao ja i moja porodica...
kinjila sam ga, maltretirala, optuzivala,vredjala,ali istvremeno bila mu najveca pdorska,majka,doktor,kuvar,spremacica,sve sto mu je trebalo i sto nije imao...
ostavila sam ga jer nisam htela vise da radim lose stvari i da se oseca lose jer ni njemu ni meni nisu potrebne konfliktne situacije...
tesko mi je bilo,dugo.. nisma ga i dalja bas u potpunosti prebolela...
ali je tako najbolje..
osoba sam koja puno analizira i koju pogadjaju tudja misljenja...
mislim da je meni najvaznija ljubav i da sam tada ispunjena i manje anksiozna.. ali opet, cak i kad je lepo, ja mracim, trazim mane, pitam se jesam li dovoljna dobra, destruktivna sam i malo cenim sebe...
imam vezu sada, sa deckom sam koji je izuzetno obrazovan, iz fine porodice, ima dobar posao, dobar stan.... i on je mene startovao..
ja umesto da uzivam u tome, i budem srecna sto je tak odobar momak mene pogledoa, ja se pitam zasto bas mene, pored toliko dobrih devojaka, lepsih, pametnijih,boljih,...
uvek mracim...
sama sebi pravim losu situaciju i dovodim se u to stanje...
imam problem sa tim sto uvek mislim da me ljudi gledaju cudno, da misle da sam lazov, i slicno...
ne uzivam koliko bih mogla..
cak i kad uzivam, prisutne su crne misli...
nekada me zadovoljavaju sitnice, sunce, lepo vreme, kisa, keks, kafa, prijatelji... i to i jeste sustina zivota...
a nekada i najvece i najdragocenije da mi daju, ja nisam zadovoljna..
oduvek sam bila neko ko je imao dosta,bila sma uvek u drustvu sa dobrim devojkama i momcima, bila sma trazena,da se tako slejacki izraim, ali su se za mene interesovali pametni i dobri momci, lepo izgledam,imam stila, neobicna sma, ali to je ono sto drugi kazu,a ja ne mogu da shvatim i prisvojim,kao da mi je lakse da mislim suprotno,sto? NE ZNAM...
ali ne i sve sto pozeli, jer su moji roditelji mene vaspitavali drugacije..
volela bih da izbacim crne misli iz glave i znam da se to radi treningom, ali ja izgleda volim taj pesimizam, mazohista sam,sta ja znam...
volela bih da ustanem i ne pomislim jao danas cu ceo dan tesko da disem ,da se plasim i da mislim da sma najgora...
nikada, osim moje porodice, nisam nasla osobu sa kojom mogu da razgovaram otvoreno i nekoga ko ce da me slusa..
citav zivot sam ja ta koju crpe rani energetski vampiri...
a niko ne uzvraca istom merom...
s' toga sma se obratila vama..
izvinite ako je nesto od gore napisanog besmisleno i nepotrebno,ali to je moja prica,ispovest,lakse mi je kad izbacim to iz sebe..
volela bih da nadjem nekoga sa kim mogu da pricam...
hvala vam unapred![]()
Bila bih zahvalna svakom ko moze da prica na ovu temu i ublazi iste strahove i gore navedeno.