M
mirka Ns
Gost
Da li je strabizam neurološko obolenje ili bolest oka,i da li može da se izleči nekom drugim putem a ne operacijom.Unapred se zahvaljujem na odgovorima.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
dr:Pa to vam je sve povezano,dakle oko je u pitanju ali kombinacija je i poremecaja misica i nerava,zavisi koji tip strabizma je u pitanju.Da li je uzrokovan dioptrijom ili povredom glave,zapaljenskim procesom u mozgu,vaskularnim poremecajima,tumorom...
Sa druge strane zavisi da li pitate za dete ili odrasle osobe.Kod dece se prvo pokusava sa korigovanjem dioptrije pa ako ne uspe onda operacija a kod odralih samo operacija i naravno resavanje polaznog uzroka problema.
Kod mene je bila u pitanju slabost ocnih misica, znaci ne mora da znaci da je neuroloski problem...mirka Ns:Hvala na odgovorima.Ja imam 32 godine da li to znači da ću morati na operaciju,i da li to obolenje može biti opasno?Dr. me uplašila sa mogućim uzrocima ovog obolenja.
Ja cu poceti da vodim racuna sta govorim,pa stvarno mi nije namera da te plasim ali svi postavljate tako neodredjena pitanja da pokusavam da obuhvatim odgovorom sve moguce uzroke.mirka Ns:Hvala na odgovorima.Ja imam 32 godine da li to znači da ću morati na operaciju,i da li to obolenje može biti opasno?Dr. me uplašila sa mogućim uzrocima ovog obolenja.