STR

Toby Wong

Početnik
Poruka
11
Da li se kao diplomirani pravnik mogu zaposliti u samostalnoj trgovinskoj radnji, i voditi se sa 7. stepenom stručne spreme? Da li bi se ovaj rad računao kao iskustvo u pravnoj struci?

Pitao sam da li je zakonski moguće zaposliti pravnika u STR? Zanima me konkretan odgovor na ovo pitanje ako neko zna.
Naravno da je moguće jer nije zabranjeno. Ali da je "malo" neuobičajeno jeste.
Da li se kao diplomirani pravnik mogu zaposliti u samostalnoj trgovinskoj radnji, i voditi se sa 7. stepenom stručne spreme? Da li bi se ovaj rad računao kao iskustvo u pravnoj struci?
Stepen SS ti u privatnoj firmi, naročito preduzetničkoj radnji slabo do nimalo znači a kako bi ti budući poslodavac gledao na tu stavku u CV-ju ne znam iskreno i da li bi ti to priznao kao iskustvo u struci.

Stepen SS ti u privatnoj firmi, naročito preduzetničkoj radnji slabo do nimalo znači a kako bi ti budući poslodavac gledao na tu stavku u CV-ju ne znam iskreno i da li bi ti to priznao kao iskustvo u struci.
Na konkursima za posao u organima uprave uglavnom traže 3 godine iskustva u struci. Ako je "budući poslodavac" država, da li bi računali ovaj rad kao iskustvo u struci?

Back