Стопа инцеста у Црној Гори?

gost 434892

Veoma poznat
Poruka
12.912
Потакнут сличном објавом коју малопре прочитах, питам се. Ми који смо припадници црногорских племена, знамо да су сви у племену, настали од једног. А и они који нису, временом су се ородили. Такође, многа племена, по, предању, потичу од једног човека. Пипери, Васојевићи, Кучи, Бјелопавлићи...

И пошто постоји свест о заједничкој крви у племенима, а не постоји било шта што ће спречити племенике да се узму, како да знамо да и наша крв није препуна инцеста? Како се у ЦГ не рађа много деце сс инвалидитетом и болестима повезаних са инцестом?

Ништа не констатујем и не тврдим, само питам и претпостављам

Ми који смо припадници црногорских племена, знамо да су сви у племену, настали од једног.
Naprotiv mi znamo da nijesu nastali od jednog ali smo osmislili pricu da smo zajednica.

И пошто постоји свест о заједничкој крви у племенима, а не постоји било шта што ће спречити племенике да се узму,
Zaboga pa postojali su obicaji jaci od svakog danasnjeg zakona da ne uzimas ko ti je blizu. Bezmalo je bio sport da se prate svojinski odnosi za mnogo generacija. I kad bi htjeli da ogovaramo neke druge ljude govorilo bi se da oni me gledaju niti znaju ko im je svojta pa se i mijesaju. Zato su i taki hahaha

Потакнут сличном објавом коју малопре прочитах, питам се. Ми који смо припадници црногорских племена, знамо да су сви у племену, настали од једног. А и они који нису, временом су се ородили. Такође, многа племена, по, предању, потичу од једног човека. Пипери, Васојевићи, Кучи, Бјелопавлићи...

И пошто постоји свест о заједничкој крви у племенима, а не постоји било шта што ће спречити племенике да се узму, како да знамо да и наша крв није препуна инцеста? Како се у ЦГ не рађа много деце сс инвалидитетом и болестима повезаних са инцестом?

Зато постоје родослови, да се људи не би узимали међусобно.

Cela ljudska vrsta postoji jer ima jednog zajednickog pretka.

Pitanje je samo koliko ti hoces da ides daleko u proslost.

incest i ne bi bio na vrhu liste nenormalnih stvari koje se rade u CG (krvna osveta, lapot itd)
Према писањима Т. Р. Ђорђевића из 1918.године о обичајима брдских предела околине Зајечара, убиство би било извршавано секиром или мотком, и цело село би било позвано да присуствује догађају. У неким местима би стављали кукурузну кашу на главу особе пре убиства да би на тај начин показали како кукуруз убија старце, а не они сами

Лапот је више мит, важи за Србе иначе

До оне мере, док генетски не почну да се праве деца која су болесна.
Pa to je odredjeni procenat vece sanse za svaku slicnost DNK, i jedan od razloga zasto je rasizam i nacionalizam idiotska stvar, cak i u genetsko/zdravstvenom smislu.

Ali ne znam ni da li najslicnija prelazi 50%, mozda kod blizanaca prelazi.

Tesko sa ima incesta u Montenegrina jer oni kazu "y.eb.em ti oca ocinjega" a ne kao neki "y.eb.em ti majku/sestru". Pa posto medju gey osobama nema razmnozavanja tako ni u Montenegru nema incesta. Logicno?

Izvuce ih ped.eras.tija od tvoje teske optuzbe :D

odakle ti ideja da u opste ima incesta?

Pa to je odredjeni procenat vece sanse za svaku slicnost DNK, i jedan od razloga zasto je rasizam i nacionalizam idiotska stvar, cak i u genetsko/zdravstvenom smislu.

Ali ne znam ni da li najslicnija prelazi 50%, mozda kod blizanaca prelazi.
Код једнојајчаних је 100%, рецимо 99% јер се неки гени мењају кроз живот (епигенетика)

Код једнојајчаних је 100%, рецимо 99% јер се неки гени мењају кроз живот (епигенетика)
Ne znam da li si me razumeo sta sam hteo da kazem, jer ja mislim da jednojajcani blizanci nikad ne mogu da budu musko i zensko, nego uvek isti pol, zar ne? Pa onda i ne mogu da imaju zajednicku decu.

Mislio sam na taj procenat mogucnosti za deformitet kod dece

Ne znam da li si me razumeo sta sam hteo da kazem, jer ja mislim da jednojajcani blizanci nikad ne mogu da budu musko i zensko, nego uvek isti pol, zar ne? Pa onda i ne mogu da imaju zajednicku decu.

Mislio sam na taj procenat mogucnosti za deformitet kod dece
Близанци једнојајчани могу бити само једног пола. А код браће и сестара је стварно велика стопа генетског деформитета. Погледај шпанске хабзбурге за пример. Мислим да сам разумео шта си хтео рећи, него ти ја одговарам

Back