Stomacni misici i otalo :)

Bombas105

Primećen član
Poruka
572
Imam 17 godina i jos uvjek sam u razvoju tako da nebih htjeo da idem u teretanu.... Imam idealnu tezinu tako da ne moram prvo da se rjesim sala pa da pocnem da jacam misice....
Zanima me koje su najbolje vjezbe za trbusne misice osim obicnih trbusnjaka za lednje i za ruke za biceps i triceps (osim sklekova)...

Imam 17 godina i jos uvjek sam u razvoju tako da nebih htjeo da idem u teretanu.... Imam idealnu tezinu tako da ne moram prvo da se rjesim sala pa da pocnem da jacam misice....
Zanima me koje su najbolje vjezbe za trbusne misice osim obicnih trbusnjaka za lednje i za ruke za biceps i triceps (osim sklekova)...

Imas 17 i neces u teretanu zato sto si jos u razvoju?:confused:
Covece, idi, ali nemoj preterivati sa tezinama...:)

E sad, ja koliko znam, dovoljno je samo trbusnjake da radis i da pazis na ishranu i imaces dobre trbusne misice.
A za ledja ti je najbolje da radis siroke zgibove, to je najbolja vezba. A za triceps...sta znam, uzmi neke tegove pa dizi.:p

*zgibovi u shirini ramena dlanovi ka grudima - biceps, ledja
*zgibovi sa rashirenim rukama dlanovi od grudi - biceps, podlaktica, ledja.
Varijacije: shipka ispred glave pri podizanju, shipka iza glave pri podizanju.
*propadanja - triceps, ramena, grudi.
Varijacije: "zatvorsko propadanje" i propadanje sa iskorakom u vazduhu.

e sad... kombinacije sa trbushnjacima i nogama:
uhvatish se za shipku za zgibove i visish. ako mozhesh uhvatish shiroko ruke i podignesh se tako da ti podlaktice budu pod 90 stepeni sa nadlakticama i onda:

*ukrutish noge i dizhesh ih napred da budu paralelne sa podom i nazad.
*kolenima ka grudima pa zatim ispruzhish noge ispred sebe da budu paraleno sa podom, vratish u sklopljeno pa spustish.
slichno mozhesh da radish obe vezhbe i stranu (45 stepeni od centra). bitno je da se trudish da radish polako da se ne klatish.

eto par vezbhica, pa ako ti se svide javi :)

shto se tricepsa i sklekova tiche, slazhem se sa georgejune...

Back