STO ŽIVOTA – 2. DEO

(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime)​

STO ŽIVOTA – 2. DEO
MAKI

Dakle, Maca ovan, ćera ovan, ja sam jarac a sin.......k’o pao s Marsa medju nas rogate.....riba. Pliva jadan medju nama...šta će dete. I dobro je što je tako jer nam je on ravnoteža ....trenira nam živce od malena sa sad ću, evoooo, hoću (na sveto nikad), čekaj, jel’ mora baš sad, doooobro......i sve tako.....nikad ne kaže neću. Šalu na stranu, sa svojim karakterom nam je zaista ravnoteža jer nas troje brzih, a često i prebrzih, usporava.......kaže, čekaj bre, polako, nije to bitno nego ovo. Taj drugačiji pogled na veliki broj životnih situacija nas rogate tera da razmislimo i pogledamo i iz drugog ugla koji nije naš. Na taj način nas skrene sa našeg pravolinijskog puta i kaže, pogledajte ovamo...zar nije lepo.....a sad onamo.......zar nije ovako bolje....hej Maki, vidiiii.......osmeh od uva do uva. Pogledaš u njegovom pravcu, jer ga voliš i jer mu veruješ. i zaista pukne pogled.....nekad prelep, a nekad te izludi te malo odlepiš, ali je činjenica da je zaista drugačiji hahaha Eh, da.....još jedna osobina.......Maki, nisam te lagao, samo ti nisam rekao....da se ne nerviraš....savije se da me zagrli, poljubac i pogled dečaka.....šarmer, ali šarmer koga ja poznajem u dušu.....ne prolazi uvek taj dečački pogled kod mame.....zna on to dobro.
Vredan je, ne mogu da kažem, ali kao i ogromna većina (namerno neću da kažem svi) muškaraca samo za ono što se njemu dopada. I ume sve da radi....kuva (ono što on sam odluči i kada odluči a stvarno bude ukusno), sam uključi mašinu za veš, pa mašinu za sušenje, pa mašinu za sudove (ovo po naredjenju odradi ako ne zaboravi), sam pegla sebi.....ne pamtim kada sam mu ja nešto ispeglala...jedino ako sestru namoli ali i to je retko, usisava (e, to traje ceo dan.....dok se nakani, pa dok pravi pauze, pa dok telefonira....). Posle njega ladno možeš da uzmeš usisivač opet u ruke. I ono kučište za koje mi je glavu probio kuknjavom celu jednu godinu.....dlaku ima da mogu da predem vunu.....a treba svaki dan da ga četka......i treba sa njim da radi.....Radi on, ali sve moramo da opomenemo, da kažemo, pa onda sa njim radi kako ko stigne...a on, mislim Meš, mukica dobar kao dobar dan, u sina gleda kao u boga.....a vala su i slični...dok ustanu, dok podju, dok dodju ima se načekaš hahahaha ....flegme i jedan i drugi. U školi......ma ne mogu toga da se prisećam...odmah mi ripi pritisak. Ali, ako mu se nešto slučajno čuje u kolima, motoru ili ne daj Bože na njegovom kombajnu.....e, onda se krvi napije Maci da razreše problem. Ovaj moj čovek već ima tik od njega........kako kaže „Ej, tata....“ Maca se štreca hahahaha. E, sad dolaze i drugi sa motorima jer je tu radionica i dosta toga što treba na dohvat ruke. Rade sami a kad zaškripi opet zovu Macu u pomoć. Samo mi nije jasno kako to da stalno neki djavo fali tim motorima .....mislim da oni to dobrim delom izmišljaju da bi se igrali.....dečaci.
Pre skoro dva meseca kažem da mi snese adama sa sprata. Maca ne može zbog kičme da nosi tu veliku saksiju niz stepenice.....sedeo je adam još mesec dana u sobi na spratu....dok ga nisam presrela u hodniku, baš kad je u trku prolazio kroz kuću a sve u cilju da od tačke A, preko tačke B dodje do tačke C, što će reći.....došao je od negde fordom kući, pa da se istušira, presvuče, pojede nešto ako ima ono što on voli i zajaše motor pa do tačke C......kao Kasper je.....čak i psi ne reaguju na njegov dolazak a inače zapene kad bilo ko dolazi. Nasmejan, šaljivdžija......nema ženske osobe ni stare ni mlade koja ga ne voli.....nema gde taj ne može da stigne i šta da završi a sve pomoću šarma i priče.....priča kao navijen kad treba. I brižan je, koliko to muško dete može biti prema porodici, prijateljima. Ume da vidi kada mi nije dobro, ume da skakuće oko mene ili oca kao klinče ali sa takvom ozbiljnošću da prosto moraš da se nasmeješ, ume da prinese, donese, pomogne......ume da brine o nekome ako je potrebno. Štedljiv je, paru da potroši eeeeeee, mnogo teško. Znate kako on kaže da mu treba nešto...“Maki, kad u narednih mesec-dva budeš imala para mogao bih da kupim patike, ili nešto drugo“ Jedino za motor sam se izborila da mora imati svu opremu. Smiren je, više flegma, sve prihvata onako kako jeste. Ume da se čak i umiri kad je problem, da se ne pomera....kao riba kad stoji u vodi i čeka da problem prodje kraj nje. E, onda ga malo protresemo, probudimo jer se nešto samo od sebe rešiti neće. Uči mali, posebno ove godine ima mnogo predavanja iz tog životnog predmeta. Vidim po nastupu da je naučio lekcije....ne savršeno, ali za solidnu četvorku.
„Maki, za deset minuta sidji iz kancelarije, stižem“.....Maki načisto produva košava čekajući da prodje deset minuta jer kod njega deset minuta mnoooogo dugo traje. Malo je posvadjan sa vremenom, doduše ne uvek, ali naidje period kad je sa vremenom na krv i nož i tad je najbolje izbegavati dogovore sa njim. A devojka mu je fina. Studira matematiku, daje časove, sama zaradjuje za džeparac.....slatka je i kulturna i trpi ga.......pošteno da kažem. Čak ga i Maca opominje za suptilnije i nežnije ponašanje prema njoj......Polagala ona vozački i sad, nisu bre svi jednako talentovani za tu rabotu...evo, ja prva nisam....i tako, ona položi iz četvrtog puta vožnju a testove je naravno položila iz cuga.....e, ovaj mali joj je dušu izeo, ubio je u pojam načisto. Mi vičemo na njega, sestra isto.....ma jok, ne vredi. Samo se čudim kako ga ne ostavi tad....vala bi ga ja ostavila pa taman da mi je iz oka ispao.....eto, majka sam mu, al’ kad ne valja, onda ne valja. Onda joj Cic reče da ne priča nikome kad ide da polaže, ni njenima a pogotovu ne našem milom sinu....i dete položi. E, sad, vozi po malo ovog njegovog forda što je njegov vršnjak . I sad kaže da ona bolje vozi nego sestra mu kad je položila.....što u prevodu znači da sluša šta joj on priča.....tj. da sluša samo njega....klasično muško. Isprva nije htela da se vozi na motoru......dobro, ne voli dete a Maki je nije ni terao. Vozio je i dovozio kolima poštujući njenu volju. E, sad, malo po malo ode on po nju motorom. I tako, ovaj vikend su proveli pod šatorom, spavali u vrećama ....malo druženja i logorovanja sa bajkerima. Kaže da je jedva sišla sa motora tu pred kućom i da je svaka koščica boli.....eeeej, i ne bolela te ćerko.....ljubav boli, posebno kad dobije upalu mišića hahahaha I obavezno se javljaju telefonom. To je pravilo i nema odstupanja. Slatki su, ona je sićušnica a on krupan....bože, kad se setim .....:aha:

:klap::klap::klap:Divni su...:D
9112d04ffd20b99e328ce6553dcb418e.jpg

Pa pravo muško, ko što treba,
stvoreno da uskoči ako je neka velika bitka...-
a ove trice i kučine svakodnevne... nije mu prioritet... mladost!

1142900655_QuizPisces.jpg

pisces.0.gif

Dubina morskih prostranstava je za rogate nepristupačna...

fishie.gif

pely;bt105708:

pisces.0.gif

fishie.gif

jes vala.....pravo balkansko muško Pely :lol:
a ovo za dubinu si 100% u pravu.....koliko on može duboko da zabrazdi sa školom....to moja napaćena duša zna :dash:.....ali prošlo je to vreme :worth:

pely;bt105708:

pisces.0.gif

fishie.gif
ma sta fali, taman bi mogli stric i sinovac da se zajedno igraju u pesku :)

Poslednja izmena:
Ja se odmah setim Meša kako polako ustaje i tebe koja kažeš: "Gledaj! Isto kao i gazda !" :zcepanje:
Super je on... Velikim delom i zato što ima vas koji znate da ispoštujete njegov karakter, svesni da nismo i ne možemo svi biti isti.

smeh;bt105866:
Ja se odmah setim Meša kako polako ustaje i tebe koja kažeš: "Gledaj! Isto kao i gazda !" :zcepanje:
Super je on... Velikim delom i zato što ima vas koji znate da ispoštujete njegov karakter, svesni da nismo i ne možemo svi biti isti.

:zcepanje::zcepanje::zcepanje:
vala da znaš da su isti.....a da je drugačiji od nas jeste....i poštujemo tu različitost.....dok ne poludimo hahahaah

Back