Što više hodamo, duže ćemo živeti

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
zašto bih te slušala slepo, pa nisu tvoje reči svetinja, pogotovo kad ih navedeš tako bez ikakvog izvora
Nemoj , počinje da me zabavlja!
mali hint: guglaj šta kažu o hondrocitima i ulozi interleukina u procesu reparacije i koji nivo opterećenja je potreban da stimuliše receptore , a ne izvrši represiju, pa dođi da ćaskamo. :D

A ko danas nema probleme sa kičmom ? Čak i osoba bez tegoba.
Bukvalno posle tridesete počinju neizostavne degenerativne promene koje će doći do izražaja pre ili kasnije , sa većim ili minornim tegobama.
Lepo napišem kada počinju degenerativne promene kod SVIH , bez izuzetka , i kod ljudi koji nemaju tegoba i neće ih možda ni imati do duboke starosti.
Šta tebi tu nije jasno?
Мени није јасно, хоће ли те промене доћи до изражаја пре или касније, или људи можда неће ни имати тегобе?

Pa to i radim.
Već ti je objasnio čovek da je genetika bitnija od te šetnje.
Recimo, moj deda je doživeo 89 godina, hodao je svaki dan minimum 3-4 kilometra.
Moj pradeda je doživeo 95 godina, hodao je od kuće do kancelarije (možda nekih 500 metara ukupno),
kad je otišao u penziju, hodao je od stana do Kališa (oko 300 metara).
A komšija je isto tako hodao svaki dan oko 4-5km.
Dok ga nije zgazio autobus...
pa ti kazem, oni budisti sa tibet, ne pomeraju se decenijama sa mesta, meditiraju i samo bulje u jednu tacku..........i svaki prebaci stotku.
Pa gomila pisaca, slikara..........zive po podrumima i tavanima a nisam cuo da im je zivot bio kraci od oni sto svaki dan dzogiraju po Kosutnjak.
I ja mislim da je gen iskljucivi regulator duzine zivota. Isto ko slucaj sa cigare. Jedan pusi pola pakla dnevno i oboli od pluca vec u cetrdesetim a drugi pusio ko smuk celu paklu dnevno, ceo zivot...........i oklizno se na led u 90 i nekoj, razbio glavu i umro zdrav ko dren.

pa ti kazem, oni budisti sa tibet, ne pomeraju se decenijama sa mesta, meditiraju i samo bulje u jednu tacku..........i svaki prebaci stotku.
Pa gomila pisaca, slikara..........zive po podrumima i tavanima a nisam cuo da im je zivot bio kraci od oni sto svaki dan dzogiraju po Kosutnjak.
I ja mislim da je gen iskljucivi regulator duzine zivota. Isto ko slucaj sa cigare. Jedan pusi pola pakla dnevno i oboli od pluca vec u cetrdesetim a drugi pusio ko smuk celu paklu dnevno, ceo zivot...........i oklizno se na led u 90 i nekoj, razbio glavu i umro zdrav ko dren.
генетика утиче ко и све остало
ствар је у томе да се смањи ризик кад год се то море

радити штетне ствари мора оставити посљедице. Да ли би се ја баш ослањао на то што је неко други то радио и живио 95 година?? Не бих да провјеравам ако нема потребе.

Back