Sto se przite??

Na stvari koje nisu strasne, a pritom vas se ni ne ticu? Cemu hajka zbog gluposti kad samo mozete da iskulirate?? Sta to tera coveka da pizdi zbog psovanja maloletnika na javnom mestu, a sta ga sprecava da popizdi kad mu se salterusa posere na glavu?

Dugo cutim i skupljam, pa onda ispadne da zbog sitnice planem. Usporena devojka u menjacnici kao da je na lekovima za smirenje, iskezeni prodavac na pijaci koja za kusur vrati laznu novcanicu, prostak koji ti dahce za vra u redu i misli da ce brze stici ako se zalepi za tebe, bashati vozac koji ne gleda da je red na pesake i onda strada debeljuskasta zena u autobusu jer je zauzela dva sedista jer ne moze da stane na jedno: "Izvinite, posto sedite da na dva mesta, jeste li kupili i dve karte?:mrgreen:"

Frka, ljudi, frka izbi u marketu.
Red dug, a jedan picopevac prepreči kolica pred moje noge.
Vozi, vozi i zaobiđe me bez žmigavca, pa tup pred moje noge i ugura mi se u red.

Mrsko mi je da prepričavam dijalog koji se odvijao između nas.:evil:

I kako da se ne pržim?
Ajde, kako da se ne pržim pas mater.

Vozi, vozi i zaobiđe me bez žmigavca, pa tup pred moje noge i ugura mi se u red.

I kako da se ne pržim?

Jesi bar isterala pravdu?

- - - - - - - - - -

Kad smo vec kod przenja ja sam popizdela na samu sebe. Isla riba na izlivanje noktiju... osecam se k'o kreten... nikad vise...

]Jesi bar isterala pravdu?[/B]

- - - - - - - - - -

Kad smo vec kod przenja ja sam popizdela na samu sebe. Isla riba na izlivanje noktiju... osecam se k'o kreten... nikad vise...

Seljačinu nije dotaklo ništa što sam rekla.
Glup je on da shvati bilo šta, ali je narod bio uz mene.:deda:

Jedan teča kaže : "Gospođo, morate da dovedete muža ili brata pa da se on gura u redu ako smo već krenuli da se probijamo do kase na snagu".z:)

I kako da se ne pržim?

On ce tebi korpom preko reda, dzukela matora. Pas mater.

Retko me izvuce iz takta salterski radnik ili dete, ma koliko nevaspitano bilo, nekako ponasanje podvodim pod fazu.
Najcesce sam u nekom svom svetu, retko povezana sa okruzenjem u redu ili na ulici.
Pamtim svega par reakcija, jednom prilikomsam prisla u pomoc Romkinji koja nije znala da popuni uplatnicu, bila je sva zbunjena i uplasena a radnica sve glasnija da se skloni kao da je smrtno tesko popuniti uplatnicu za nju sto sam ja uradila uz prezriv komentar da nije ni cudo sto su svi pobegli od nas kada na druge gledamo sa visine koju nemamo. Drugi put sam pobesnela jer pekarka nije htela da proda pecivo romskom detetu koje je nabedila da prosijaci. Treci put sam jednom buzdovanu od dvesta kila i obimom vrata od metra rekla, posto mi je ukocio u noge jer je to valjda dokaz jacine njegove masine, da grad za njega nije i da je trebalo da ostane na rodnoj planini. To su reakcije koje pamtim da sam imala.

Ono sto me dovede do kljucanja je mahom opsteg karaktera. Zasto kompanije bacaju hranu kojom mogu da nahrane pola Afrike, moze da rokne zemljotree u Pakistanu i pobije sto hiljada ljudi a mi cemo da izrazimo zaljenje u trendu, na fejsu, i da odemo po novog luj vitona...imam malo postovanja prema civilizaciji u kojoj zivim. Mislim da su generacije pre nas bile daleko moralnijei sa vise kritickog razmisljanja u glavi sta je plemenito i dobro a sta sebicno i lose.

Poslednja izmena:
Imam utisak da najviše galame zbog bezveznih stvari (koje na njih i ne utiču!) podižu oni koji nigde ne smeju ni da pisnu, naročito ne u sopstvenoj kući. Ovako se izviču pa se smire.

Rijetko se dešava da planem jer mi pukne film. Još imam visok prag tolerancije iako sam primjetio da se s godinama smanjuje. Češće odreagujem zato što smatram da je red da tako uradim. Ali ipak preko većine tih sitnih nepravilnosti prelazim bez pobune.

Back