Sto se ne odsele iz nehumanih uslova, cemu ovo u danasnje vreme?

• Začetnik teme Začetnik teme Zauz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Zauz

Buduća legenda
VIP
Poruka
47.441
Screenshot_20231120-040357_X.jpg

Kosmar u kutiji sibica,jedni drugima nad glavama a fasada se raspada,zamislite kako je unutra kad ovo spolja ovako izgleda postapoklipticno.
Sivilo ubija volju za zivotom,budi samoubilacke misli,depresiju,sve najgore.
Postoje male zgrade koje su humanije u smislu da manje osoba tu ima.
Sto se ne odsele kad je stanje takvo kakvo je?

Ovo je predlog kako bi neko to sredio al' od toga nema nista.

Pogledajte prilog 1450093
sve moze da se sredi i dovede u red, glavni problem su pare!
pretpostavljam da je zgrada u kompletnom vlasnistvu stanara, tj. da svaki stan ima svog vlasnika, sto bi znacilo da ako neko treba da sredjuje fasadu, izolaciju, grejanje, prozore, sta vec, za to treba stanari sami da se pobrinu i obezbede finansije.
kao neko ko je delimicno u gradjevinskoj bransi, ovako gruba procena da bi se napravilo nesto kao na slici sto si postavio ispod jedno 2 milke sigurno ne bi kostalo, a verovatno i dosta vise. sto znaci, da ako bi se trosak podelio na 50ak stanova (ili koliko ih vec ima) svako bi trebalo da da nekih 40-50.000€, ili racunato sa kreditom od 10 god. i ludackim kamatama koje su trenutno, to bi bilo mesecno nekih min. 500-600€.
Dakle - pisi propalo! ne isplati se... a i da se o mnogo manjem iznosu radi, verovatnoca da se svi stanari dobrovoljno sloze oko zajednicke investicije bi bila na nivou naucne fantastike!
uostalom, pretposavljam da trenutno moze da se dobije za stan u takvoj rusevini min. nekih 2 soma €/m². pa onda kome ne ogovara da tu zivi, on to lepo proda i kupu u Pancevu za manje para veci stan u novoj gradnji. u Pancevu novogradnja cveta, a vecina kupaca su oni koji prodaju stanove u stracarama po beogradskim brdima i prelaze u nove stanove.

ne zahebavaj da ne prepoznajes

BLOKOVI
61.62.63.64 sever , jug ...

cuvene zgrade.

Samo onaj ko tamo ne zivi moze da se cudi i pljuje po "jedrima"

malo ko i zna kako su i zasto nastale da prime OGROMAN BROJ ljudi ...

Svakako sve ljude koje znam iz tih blokova su super likovi i nimalo sivi , melaholicni i sl...sta vise

Znam sigurno da Zauz tamo nije prosetala izmedju zgrada da oseti fazon blokova

ne zahebavaj da ne prepoznajes

BLOKOVI
61.62.63.64 sever , jug ...

cuvene zgrade.

Samo onaj ko tamo ne zivi moze da se cudi i pljuje po "jedrima"

malo ko i zna kako su i zasto nastale da prime OGROMAN BROJ ljudi ...

Svakako sve ljude koje znam iz tih blokova su super likovi i nimalo sivi , melaholicni i sl...sta vise

Znam sigurno da Zauz tamo nije prosetala izmedju zgrada da oseti fazon blokova

bez zezanja stvarno nisam znaoo

Back