"Што ми се више набијеш уз гепек све спорије возим"?

• Začetnik teme Začetnik teme Zauz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ако су у југу... неће. Пострадаће само они. Осим ако се закуцају у други југо или кеца.
Ko zna, mozda taj neko sleti sa puta zbog njih. Setih se da je pre par nedelja u stampi bila prica o klincu koji je sa Banstola isao za Indjiju (stari novosadski drum). Preticao corsom (nesto malo vece od yuga) i spucao se u Lastin autobus, on poginuo na licu, vozac autobusa tesko povredjen i zivotno ugrozen (da li je preziveo nemam pojma), 6-7 putnika u autobusu lakse ili teze povredjeno. Srecom je klinac bio sam u kolima.

Постоје такви, који онога испред користе као "штит"... да тај испред буде ухваћен од полиције, радара... А они да се провуку.
Nije problem što idu sve vreme iza mene, nego što su stalno zalepljeni za moj auto na manje od 1m

to ti se nikad nece desiti ako vozis po propisu desnom trakom.
problem je ako si u levoj.
leva je za preticanje..sa pravom ti blica
i ja blicam drugima.. nema sta da trazis u levoj traci na autoputu
Uvek vozim levom trakom ako idem 130 jer je desna uglavnom razorena kamionima i autobusima a i lako mogu da naletim na nekog ko se vuče 80.
Ako naiđe neko ko leti skolonim se i tako.
desnom idem kada je asfalt kao pista :mrgreen:

to ti se nikad nece desiti ako vozis po propisu desnom trakom.
problem je ako si u levoj.
leva je za preticanje..sa pravom ti blica
i ja blicam drugima.. nema sta da trazis u levoj traci na autoputu
Osim ako ne pretice. A ima raznih budala i u tim situacijama, vec sam opisivao. Npr. pretices auto ili par njih u koloni, najblizi auto iza je na pristojnoj udaljenosti, a imas dva kamiona malo dalje ispred, i onaj iza krece u preticanje. Kocis zbog njega, vuces se za njim, auto od iza te sustize i momentalno ablenduje i ako si ti u preticanju i ides sporo zbog kamiona ispred. Ima i takvih majmuna.

Игла на 150 не мора да означава физичких 150 на сат :whistling:

Иначе, мислим да је бесмислено дуго ићи брже од 120-130, почиње да се троши много горива.
moj pokazuje digitalno, nema igle :tongue2:
da..pokazuju oko 4..5km/h vise nego sto je realna brzina

nije besmisleno..ako putujes 500..600 km ti predjes preko 100km vise odnosno stignes sat vremena ranije

Poslednja izmena:
moj pokazuje digitalno, nema igle :tongue2:
da..pokazuju oko 4..5km/h manje nego sto je realna brzina

nije besmisleno..ako putujes 500..600 km ti predjes preko 100km vise odnosno stignes sat vremena ranije
На мом ауту је разлика између игле на 130 и гугл мапе на 120.

Иначе, тешко да ћеш у Србији прећи 500 км у једном правцу, где год да идеш... А у иностранству боље снимају :whistling:

И, нећеш баш уштедети сат времена... На 600км дужине ћеш ићи тачно 4 сата према 4:37 (150 према 130). Мислим да свеједно није вредно труда.

На мом ауту је разлика између игле на 130 и гугл мапе на 120.

Иначе, тешко да ћеш у Србији прећи 500 км у једном правцу, где год да идеш... А у иностранству боље снимају :whistling:

И, нећеш баш уштедети сат времена... На 600км дужине ћеш ићи тачно 4 сата према 4:37 (150 према 130). Мислим да свеједно није вредно труда.
nema sanse da je 10km/h
onda ti ne radi dobro brzinomer.
oko 4km/h je namesteno da ti pokazuje vise nego sto je realno.

nema sanse da je 10km/h
onda ti ne radi dobro brzinomer.
oko 4km/h je namesteno da ti pokazuje vise nego sto je realno.
Својим очима верујем.

Можда није округло 10 него 9, али то је то. Не могу баш толико да гледам около уместо на пут.
Користим телефон за навигацију, то није тако згодно као фабрички стављен екран. Немам онај држач за моб (који се наглави на вентилацију... тако нешто).

Не знам шта су у Шкоди мислили, а претпостављам да зависи од стања гума. Потрошеније гуме за исти број обртаја прелазе мањи пут, мада то не би требало да је код мене случај, старе су само две године и мало су прешле.

Својим очима верујем.

Можда није округло 10 него 9, али то је то. Не могу баш толико да гледам около уместо на пут.
Користим телефон за навигацију, то није тако згодно као фабрички стављен екран. Немам онај држач за моб (који се наглави на вентилацију... тако нешто).

Не знам шта су у Шкоди мислили, а претпостављам да зависи од стања гума. Потрошеније гуме за исти број обртаја прелазе мањи пут, мада то не би требало да је код мене случај, старе су само две године и мало су прешле.
znas kako ces sigurno proveriti?
cesto kraj puta ima onaj merac brzine uz koji pise "uspori" ako vozis brze.. uporedi to sta ti pokaze sa svojom brzinom.

nesto ti ne radi dobro.. ili brzinomer u kolima ili gps u telefonu. ne prave se nikad automobili sa cak 10km/h razlikom..to se prosto ne radi pa i da vozis juga.

znas kako ces sigurno proveriti?
cesto kraj puta ima onaj merac brzine uz koji pise "uspori" ako vozis brze.. uporedi to sta ti pokaze sa svojom brzinom.

nesto ti ne radi dobro.. ili brzinomer u kolima ili gps u telefonu. ne prave se nikad automobili sa cak 10km/h razlikom..to se prosto ne radi pa i da vozis juga.
Не баш тако често... Наилазим ту и тамо на мерач поред школе, који показује бројеве, али то је само 30, не могу тако да измерим, преситно је.

Мислим, није ни тако битно. Пошто свакако возим онолико колико игла показује, а то јесте нешто мање, миран сам.
На аутопуту не идем стално 135 (по показивачу, само јер знам да отприлике тако могу) или 140 (да би гугл показао 130).

Lepo zakocis, udari te, on bude kriv...
Ne postuje zakon udaljenosti, tvoj izgovor u toj situaciji, "Iskocio ker na put morao sam da zakocim" "drzim zakonsko rastojanje od vozila ispred mene", ali i svakako ce biti kriv jer je on tebe udario, ne ti njega. 😊😁
Ma da , to na forumu, a u praksi ako te udari Vuciev kum , ima da budes kriv cak i ako je isti ukomiran od kokaina, a koliko je samo raznih kumova.

Back