I to jeste jedino ispravno, takvog neurichika samo propustis, neka nervira nekog drugoga.
Pre par godina sam dolazio za Srbiju i izrentao kola u omiljenoj rentacar firmi (reklama za:
CiciMici rentacar , najbolju firmu u BGD) da imam za boravak u Srbiji. Isao sam na Frusku Goru i Rumu da posetim rodbinu i po povratku iz Rume ka petlji na zagrebackom autoputu izmedju Rume i sela Kraljevci mi u retrovizoru se brzo primice automobil. Drum je prav, dobro asfaltiran, relativno sirok ali za par stotina metara dolazi ostra krivina pred ulazak u selo, dozvoljena brzina je do 80km/h, saobracaj iz suprotnog pravca relativno gust. Nabije se meni u rep yugo, ha, yugo, vidim pun, 4-rto u njemu, ja vozim 75-80km/h, znam odlicno put, suvo vreme, vozim neki Skodin dzip, dva puta veci od toga yuga. Proba da me pretekne na punoj liniji taj jugic, no mora da odustane jer iz suprotnog prvaca nailazi saobracaj, vrati se u nasu traku ali ne odustaje i ponovo krece u preticanje neposredno pred krivinu. Pogledam kola koja su se izjednacila sa mnom a unutra 4 klinca, 18-to godisnjaci recimo, momentalno oduzmem gas i pustim ih da me preteknu bas pred krivinom (moja deca su u tom trenutku bila starija od njih). U yugicu vriska, odusevljenje sto su pretekli nekoga vecega i to bas pred krivinu, adrenalin im samo radi. Prodjose kroz krivinu jedva odrzacajuci pravac. Par minuta kasnije u centru sela pred nekim kaficem vidim yugic parkiran a klinci pored puta urlaju i pokazuju mi srednji prst dok prolazim pored njih. Srbija.