sto mi ne citas misli?obaveza svakog muskarcaXD

Gost377586

Veoma poznat
Poruka
11.136
Pogledajte prilog 368753z:mrgreen::lol:

koliko cesto imate problema da drugi ljudi od vas ocekuju da pretpostavite sta zele bez da vam kazu?
zasto je ovaj problem vise vezan za zene?pa n kraju muskarac izvuce deblji kraj?:zelenko2:
jel zato sto zene provode vise vremena analizirajuci tudje ponasanje nego muskarci pa ocekuju od njih da se isto ponasaju
i da im citaju misli:lol: i da za to odvoje istu kolicinu vremena i paznje ko zene?
jel to neki raskolak u razvoju m/ž mozga:lol: i jel ste imali slicna iskustva gde ste zamerali ili vam je bilo zamerano....?

eto ja sam se skoro zalila na ovakve tripove kod drugih dok nisam uhvatila sebe da sam tuzna sto drugarica nije skontala nestoz:mrgreen: tj sto bi morala da joj crtam,sto opet bi i realnotrebalo da uradim ako zelim,al ja bi radije da ona shvati sama,sad moji razlozi su jer ne bi da otkivam slabosti(sto je opet moj problem jer tesko ce da zna sta mi znaci ako ne kazem,al opet ljudi postavljaju ocekivanja po sebi a i svako je drugaciji)...

al kontam da je u onom klasicnom musko zenskom odnosu problem sto zena misli:
ako me voli on ce da se to da uradi:
jer ocekuj da on obraca paznju na nju
i posvecuje istu kolicinu vremena analizirajuci njeno ponasanje i emocije koliko ona posveti njemu..

i ako se ponasa drugacije onda je u fazonu njemu nije stalo..

a muskarci uglavnom nisu tako nijansirani...:zelenko2:
on ce biti u fazonu sve je ok dok ne skonta da je zena nadrndana,
onda ce bizi u fazonu sto si takva a ona ce da cuti icekivajuci ponasanje koje bi je zadovoljilo:lol:dok na kraju ne pukne i izrecituje sta je nervira..:azdaja::lol:
i onda ce biti sto mi nisi rekla?
sto nisi sam zakljucio?
zato sto nisam telepata..
sta jer nemas mozak ili te bas briga?
e sad dodjosmo do te kljucne tacke:

da li muskarci jednostavnija bica(NE u smislu da su glupi) ili zene mnogo komlikovane,
da li je kod zena jaca emotivna inteligencija ili preteruju,
i kada je ispravno ljutiti se zbog neceg (ne)uradjenog
tj koja su normalna ocekivanja?
*ovo da zene vise analiziraju je moje neko misljenje al naravno mozda gresim....

sto se tice manipulacije svi mogu da manipulisu,jedino ako si mislio da su muskarci u manipulaciji "slabiji pol" jer su vise robovi svojih nagona nego zene,ali i to je pomalo nategnuta ideja jer ipak smo odmakli od zivotinja i glupost je univerzalna ne deskriminise po polovima,moze lako i muskarac da izmanipulise zenu ko i ona njega...sve to zavisi od karaktera i zelja..

Poslednja izmena od moderatora:
Imam jednu drugaricu koja analaizira i tumaci svaki muskarcev mig. Neki put to ide do te mere, da ona jednostavno nema mere. Jednom tipu je otisla na vrata da on njoj objasni zasto joj se ne javlja, a rekao joj je pre pet dana to i to i izasli su i bla bla. Zatim, kako on nije shvatio ovo ili ono, a LEPO mu je rekla. Ocito da nije, zar ne, inace bi shvatio. Ja ne verujem koje price slusam od nje i koji je to stepen ludila. Pri tom ona nije izuzetak od pravila, ona je samo ekstremni primer.

Posle se zene pitaju sto muskarci beze od njih.

Imam jednu drugaricu koja analaizira i tumaci svaki muskarcev mig. Neki put to ide do te mere, da ona jednostavno nema mere. Jednom tipu je otisla na vrata da on njoj objasni zasto joj se ne javlja, a rekao joj je pre pet dana to i to i izasli su i bla bla. Zatim, kako on nije shvatio ovo ili ono, a LEPO mu je rekla. Ocito da nije, zar ne, inace bi shvatio. Ja ne verujem koje price slusam od nje i koji je to stepen ludila. Pri tom ona nije izuzetak od pravila, ona je samo ekstremni primer.

xaxaxaxa :rotf:

- - - - - - - - - -

dobro da je nije docekla njegova zena na vratima koja bi to tek filozofska rasprava bila:lol:

sto se tice manipulacije svi mogu da manipulisu,jedino ako si mislio da su muskarci u manipulaciji "slabiji pol" jer su vise robovi svojih nagona nego zene,ali i to je pomalo nategnuta ideja jer ipak smo odmakli od zivotinja i glupost je univerzalna ne deskriminise po polovima,moze lako i muskarac da izmanipulise zenu ko i ona njega...sve to zavisi od karaktera i zelja..

Manipulacija je specijalnost žena, imao sam prilike na svojoj koži da osetim kao i mnogi drugi. To je stvar biologije, žene rade sa onim što im je dostupno (toliko o tome koliko smo odmakli od životinja). Žena je u stanju da zatrudni sa jednim a ode za drugim koji će joj pružiti bolju materijalnu sigurnost, tj uceniće čoveka tuđim detetom. Gde ćeš gore manipulacije?
Razlike među polovime su više nego jasne, kao i glupost na obe strane...

Manipulacija je specijalnost žena, imao sam prilike na svojoj koži da osetim kao i mnogi drugi. To je stvar biologije, žene rade sa onim što im je dostupno (toliko o tome koliko smo odmakli od životinja). Žena je u stanju da zatrudni sa jednim a ode za drugim koji će joj pružiti bolju materijalnu sigurnost, tj uceniće čoveka tuđim detetom. Gde ćeš gore manipulacije?
Razlike među polovime su više nego jasne, kao i glupost na obe strane...

ja se ne slazem sa tim i smatram da svako moze biti izmanipulisan i da ce muskarci ako zele koristiti najgora sredstva za svoj cilj..moze i muskarac lovator iz ciste pakosti da potplati sudiju da mu dodeli puno starateljstvo nad detom a da majci zabrani ikakav kontak..i sta to je opet igranje sa decijim zivotom..

e sad s cime bi mozda bila tu na klackalici s tobom msm da oboje i musko i zensko mogu jednako manipulisati
al mogce je da tu sposobnost muskarci generalno manje koriste(tj oni koji bi nesto lose da izvedu) vec da se vise oslanjaju na silu i snagu,nego na um,a da zene vise recima izvojevaju svoje pobede...znaci mogucnosti i (ne)moral su jednaki kod oboje al izbor sredstva je mozda drugaciji..sta znam a mozda gresimXD

u sv sl da ne odmicemo od teme na manipuoaciju vec da se vratimo na ocekivanja,koja su normalna i koja su opravdana?i reakcije isto...

ja se ne slazem sa tim i smatram da svako moze biti izmanipulisan i da ce muskarci ako zele koristiti najgora sredstva za svoj cilj..moze i muskarac lovator iz ciste pakosti da potplati sudiju da mu dodeli puno starateljstvo nad detom a da majci zabrani ikakav kontak..i sta to je opet igranje sa decijim zivotom..

To što se ti ne slažeš neće promeniti stvarno stanje. I ova analogija ti je potpuno netačna, ali da uzmem u obzir taj hipotetički slučaj gde muškarac plaća sudiju da bi dobio starateljstvo. Odmah se vidi da finansijski može da izdržava dete i hoće to dete.
Sad kako si ti dovela u vezu korupciju u pravosuđu i ucenu detetom u stomaku koje je napravio neko drugi a ne taj koji mora da je ženi stvarno ne znam.

e sad s cime bi mozda bila tu na klackalici s tobom msm da oboje i musko i zensko mogu jednako manipulisati

To što neko može nešto ne znači da će to i da uradi. Realno, ja mogu da skočim sa sedmog sprata ali neću.

al mogce je da tu sposobnost muskarci generalno manje koriste(tj oni koji bi nesto lose da izvedu) vec da se vise oslanjaju na silu i snagu
,

Grešiš, muškarci to rade manje jer im je takva priroda. Koncept čojstva i časti nije nastao juče i direkna je posledica biologije i kulture.

nego na um,a da zene vise recima izvojevaju svoje pobede

Nisu to samo reči, to je čitava logistika i priprema.

...znaci mogucnosti i (ne)moral su jednaki kod oboje al izbor sredstva je mozda drugaciji..sta znam a mozda gresimXD

u sv sl da ne odmicemo od teme na manipuoaciju vec da se vratimo na ocekivanja,koja su normalna i koja su opravdana?i reakcije isto...

Ne, nisu jednaki jer polovi nisu jednaki. Svaka strana radi onako kako biologija diktira. Sad koliko će to postojati u društvu zavisi od trenutnih okolnosti i koliko se to dozvoljava.

Za ovo si skroz u pravu. Pun mi je qurac tih sto svoje postupke pravdaju hormonima, nagonima, horoskopima...

Za ovo si skroz u pravu. Pun mi je qurac tih sto svoje postupke pravdaju hormonima, nagonima, horoskopima...

Od biologije ne možeš da pobegneš, da nas šačica sjajnih umova nije dovela gde smo sad još uvek bi se boli kopljima i gađali kamenjem. Dokaz ti je ovaj forum koliko je imbecilna većina populacije čak i kada im daš tehnologiju u ruke. - Biologija

Poslednja izmena:
moral tj nemoral jednak je u oba roda a kako ce se manifestovati to zavisi od razlicitih faktora..al koliko zensko moze da bude lose toliko moze i musko...

Shvati, polovi nisu jednaki samim tim potencijal za bilo šta drugo nije jednak. Ja sam ti naveo tačan primer gde žena manipuliše jer joj to dozvoljava biologija. Ne može muškarac da se vadi na trudnoću i podmeće tuđe dete.
Činjenica da hormoni i hemija upravljaju umom i telom. Ko tvrdi da je drugačije neka proba veštački da izmeni hormonsku sliku i sam vidi rezultate. Jedna tableta, ma mrvica hemikalije te može naterati da skočiš sa litice jer češ verovati da možeš da letiš.

Na obe strane ima ih od kojih treba bežati ..

al isto mislim da jemogucajos jednaopcija..
a to je da iako je i m i ž bitno sta ce ko da misli o njima,da se zenama taj stav okoline namece kao izuetno bitan(posebno jer im selepota namece kao nesto najvaznije kroz ceo zivot)pa je moguce da se zenevise uce kroz odrastanje da razmisljaju o tome stako misli i kako o njima nego muskarci...
tj i oni bi bili takvi kad bi im od malena te stvari bile imperativ..
ili sam donekle u pravu ili sam tesko lupila..
sta mislite je ima istine u ovome?:think:
jer moguce da su zene vise predozirane potrebom za paznjom(zbog vaspitanja i uloge lepote i dr..)i u skaldu sa tim i vise vremena posvecuju analizi i opazanju tudjih reakcija??

Shvati, polovi nisu jednaki samim tim potencijal za bilo šta drugo nije jednak. Ja sam ti naveo tačan primer gde žena manipuliše jer joj to dozvoljava biologija. Ne može muškarac da se vadi na trudnoću i podmeće tuđe dete.
Činjenica da hormoni i hemija upravljaju umom i telom. Ko tvrdi da je drugačije neka proba veštački da izmeni hormonsku sliku i sam vidi rezultate. Jedna tableta, ma mrvica hemikalije te može naterati da skočiš sa litice jer češ verovati da možeš da letiš.
ti opet izbegavas posledicu mog primera on koristi to sto jeotac i sto ima pare i manipulise celom situacijom da bi odvojio majku od deteta i unistio njen zivot..znaci
osnova:roditeljstvo
sredstvo: manipulacija
posledica: unisten zivot deteta(i dr roditelja)
isto ko u tvom primeru..******

a potencijal za dobro i zlo je jednak u oboje..
to to sam ja pod uticajem hormona u pms ne znaci da cu sad da odem i otmem dete ili uradim neko zlo...
uticaj hormona kod muskaraca i zena postoji ali je zanemarljive prirode jer ljudi nisu zivotinje i radjaju seili su vaspitani da postuju
dobro ili lose..
te osim ako ja imam neki extremni disbalans gde sam totalno poludela moja odluka nece biti pod uticajem mojih hormona vec pod uticajem mog morala(tj osecaja za dobro i lose)...

- - - - - - - - - -

znas da mi je jedna drugarica davno ozbiljno rekla da nezna dal dabude sa likom jer je skorpija u horoskopu:pljus::fdlan::lol:

ti opet izbegavas posledicu mog primera on koristi to sto jeotac i sto ima pare i manipulise celom situacijom da bi odvojio majku od deteta i unistio njen zivot..znaci
osnova:roditeljstvo
sredstvo: manipulacija
posledica: unisten zivot deteta(i dr roditelja)
isto ko u tvom primeru..******

Već sam ti odgovorio na ovo. Prvo, ne možeš dovesti u vezu korupciju u pravosuđu i manipulaciju žene da čoveku podmetne tuđe dete. Analogija je netačna. Drugo, ako taj već ima para da plati sudiju znači da može da se brine o detetu ali opet, ove dve stvari nemaju veze jedna sa drugom i ti to ne možeš da shvatiš koliko god ti puta objasnio. Prvo je korupciju u pravosuđu i jednako mogu potplatiti muškarac i žena ako imaju pare. Drugo je situacije gde žena podmeće tuđe dete i muškarac to nikada ne bi mogao da uradi pa i da hoće. Kapiraš?

a potencijal za dobro i zlo je jednak u oboje..
to to sam ja pod uticajem hormona u pms ne znaci da cu sad da odem i otmem dete ili uradim neko zlo...
uticaj hormona kod muskaraca i zena postoji ali je zanemarljive prirode jer ljudi nisu zivotinje i radjaju seili su vaspitani da postuju
dobro ili lose..

To uopšte nije "zanemarljive prirode". Hormoni i hemija, tj biologija ti određu sve, kako ćeš da izgledaš, koliko češ da narasteš itd. Biologija daje muškarcima i ženama različita sredstva i samim tim polovi nisu jednaki i nemaju jednak potencijal.

te osim ako ja imam neki extremni disbalans gde sam totalno poludela moja odluka nece biti pod uticajem mojih hormona vec pod uticajem mog morala(tj osecaja za dobro i lose)...

Balans ti takođe određuje kako ćeš da se ponašaš, tj određena količina neke tekućine u krvi i mozgu. Balans-disbalans sve je to isto jer te definiše, te dve stvari ne možeš da razdvojiš,

Poslednja izmena:
Kako svaku temu pojedini pretvore u pljuvačinu po ženama umesto da o razlikama koje postoje i koje su zapravo dobre jer čine muško ženske odnose uzbudljivim i uvek zanimljivim koliko god tu bilo i onih manje lepih stvari, razmišljaju sa tog aspekta: kakav je muški a kakav ženski emocionalni svet i ako su isti o svojoj suštini koju formu u ispoljavanju imaju one kod žena a koje kod muškaraca.
Ovo je zanimljiva tema i može se o njoj diskutovati na mnogo nivoa a najgori mogući je onaj najniži: vi ste glupi da provalite šta mislimo a vi ste manipulatorke pa ne možemo da provalimo i bla bla..

- - - - - - - - - -

znas da mi je jedna drugarica davno ozbiljno rekla da nezna dal dabude sa likom jer je skorpija u horoskopu:pljus::fdlan::lol:
Ako već veruje u horoskop slepo onda su škorpije prvi na listi znak sa kojima treba da bude. z:)

Kako svaku temu pojedini pretvore u pljuvačinu po ženama umesto da o razlikama koje postoje i koje su zapravo dobre jer čine muško ženske odnose uzbudljivim i uvek zanimljivim koliko god tu bilo i onih manje lepih stvari, razmišljaju sa tog aspekta: kakav je muški a kakav ženski emocionalni svet i ako su isti o svojoj suštini koju formu u ispoljavanju imaju one kod žena a koje kod muškaraca.
Ovo je zanimljiva tema i može se o njoj diskutovati na mnogo nivoa a najgori mogući je onaj najniži: vi ste glupi da provalite šta mislimo a vi ste manipulatorke pa ne možemo da provalimo i bla bla..

- - - - - - - - - -

Ako već veruje u horoskop slepo onda su škorpije prvi na listi znak sa kojima treba da bude. z:)

Podmetanje tuđeg deteta je neverovatno uzbudljivo. Tebe očigledno pogađa istina.
Zašto bi iko pogađao, ako ne umeš da kažeš miči se.

Podmetanje tuđeg deteta je neverovatno uzbudljivo. Tebe očigledno pogađa istina.
Zašto bi iko pogađao, ako ne umeš da kažeš miči se.
Miči se ti z:)
OSim Vas pljuvača postoje i normalni ljudi koji različitosti vide kao divnu priliku da upotpunimo sebe same učeći o ovom drugom a ne da treba da se gledamo preko nišana pa ko koga do istrebljenja.

Izvlačiš neke izuzetke i nebulozne primere a takvih milion i na muškoj strani pa svakako nećemo sve muškarce trpati u isti koš.
Ti ne umeš da se nosiš sa pravom istinom da postoje svetovi izmedju muškarca i žene koje ti ne možeš da se dosegneš od silne paranoje da je jedini cilj žena da vas mukice unište slažu i zgaze.

Poslednja izmena:

Ovo nije bilo upućeno direktno tebi, zar nemaš kapacitet da razdvojiš figurativan govor?

OSim Vas pljuvača postoje i normalni ljudi koji različitosti vide kao divnu priliku da upotpunimo sebe same učeći o ovom drugom a ne da treba da se gledamo preko nišana pa ko koga do istrebljenja.

A da... uopšte nisi razumela o čemu pišem, samo te pogađa istina pa moraš da se uključiš.

Izvlačiš neke izuzetke i nebulozne primere a takvih milion i na muškoj strani pa svakako nećemo sve muškarce trpati u isti koš.

To uopšte nije izuzetak, takvih slučajeva je mnogo više nego što bi iko voleo da ih bude. I možeš slobodno da navedeš slučaj gde se muškarac koristi takvim vidom manipulacije,

Ti ne umeš da se nosiš sa pravom istinom da postoje svetovi izmedju muškarca i žene koje ti ne možeš da se dosegneš od silne paranoje da je jedini cilj žena da vas mukice unište slažu i zgaze.

Istina je to da ti ne možeš da podneseš stvarnost pa će svi drugi za tebe biti paranočni samo da bi svet bio onakav kakvim ga zamišljaš.

Ovo nije bilo upućeno direktno tebi, zar nemaš kapacitet da razdvojiš figurativan govor?

A da... uopšte nisi razumela o čemu pišem, samo te pogađa istina pa moraš da se uključiš.

To uopšte nije izuzetak, takvih slučajeva je mnogo više nego što bi iko voleo da ih bude. I možeš slobodno da navedeš slučaj gde se muškarac koristi takvim vidom manipulacije,

Istina je to da ti ne možeš da podneseš stvarnost pa će svi drugi za tebe biti paranočni samo da bi svet bio onakav kakvim ga zamišljaš.
Niko ne negira te slučajeve ali jednu mnogo širu i bogatiju temu svodiš na izdvajanje nekih loših stvari kojih naravno ima, manipulacije ima na obe strane, i držiš se toga što predstavlja rigidno krajnje usko gledanje na muško-ženske odnose.
Tema je koliko sam ja shvatila razlika u shvatanju emocija ove druge strane i uopšteno načina razmišljanja. A ti sve svedeš na manipulaciju i na predodredjenost žene da bude cudovište.
Ne padne ti na pamet da imaju drugačiji sklop, drugačiji pogled i tačku sa koje posmatraju te odnose kao što je imate i vi? Meni je mnogo zanimljivije da se bavim time kako vi razmišljate a ti negativni slučajevi pojedinačni su mi nebitni. Da ima ih i gledaj da ih zaobidješ ali ne stavljaj sve žene u istu ravan.

Daj neki konstruktivni doprinos temi, pomozi nam da shvatimo kako vi razmišljate, ako ovako razmišljaš onda to vodi samo u one klinačke rasprave ..kome je veći ko je lepši..

Već sam ti odgovorio na ovo. Prvo, ne možeš dovesti u vezu korupciju u pravosuđu i manipulaciju žene da čoveku podmetne tuđe dete. Analogija je netačna. Drugo, ako taj već ima para da plati sudiju znači da može da se brine o detetu ali opet, ove dve stvari nemaju veze jedna sa drugom i ti to ne možeš da shvatiš koliko god ti puta objasnio. Prvo je korupciju u pravosuđu i jednako mogu potplatiti muškarac i žena ako imaju pare. Drugo je situacije gde žena podmeće tuđe dete i muškarac to nikada ne bi mogao da uradi pa i da hoće. Kapiraš?
auuu pa ovo jos gore..ti ne kapiras poentu a to je bez obzira na sredstva ista je kolicina zla u oba bica i muskog i zenskog..sto ti se pokazuje mojim primerom da muskarcu kao ni zeni nije strana zloupotreba dece...
a ako si se bas uhvatio za taj primer podmicivanje te vrste ce ako se i desi u vecini slucajeva da izvris muskarac jer u 90%sl u srbiji sud dodeljuje decu zeni,znaci tu uglavnom od korupicje ako je ima strada zena jer je na samom pocetku sud na njenoj strani...
drugo uvek covek moze da uradi dnk analizu ako nije siguran...al to nije poenta..
ali poenta je u nemoralu a to sto muskarac ne moze da nosi dete ne znaci ni u kom slucaju da je nesposoban da manipulise njime,moze i da ucenjuje trudnu zenu itd...ne mozes ti time sto muskarac ne nosi bebu reci e zene su devijantnije to im je uprirodi jer imaju mogucnost vise jer musko ne moze da zatrudni...

evo cak i da uradimo dr analogiju po tvojim zeljama.. ti imas drogu ja nemam ti ces lakse da iskoristis nekog kad ga nadrogiras nego ja,
da li to po tebi znaci da sam ja manje zla od tebe i da su mi namere finije...to ne moze to da znaci jer sredstvo ne odredjuje moral.....
i nikako ne znaci da to sto zena ima dete cini da je ona:
1.bolji ili gori covek od musarca
2.naklonjenija manipulisanju
2.sposobnija da manipulise
ona moze bolje proci u toj igri zivota ali to ne znaci da je ona
1.rodjena sa tim
sto nas vidi do zakljucka jednog a to je da:
POSTOJANJE BOLJIH SREDSTAVA(s cime se cak ni ne slazem al ajd da ti ucinim) ne cini osobu BOLJIM MANIPULANTOM...***

To uopšte nije "zanemarljive prirode". Hormoni i hemija, tj biologija ti određu sve, kako ćeš da izgledaš, koliko češ da narasteš itd. Biologija daje muškarcima i ženama različita sredstva i samim tim polovi nisu jednaki i nemaju jednak potencijal.

razlika postoji u svemu...ali ako nasa hemija ne ode u extreme ona nije valida osnova i krivac za necije odluke u neskladu sa zdravim ili moralnim ponasanjem...
na moral utice najvise vaspitanje,pa potom neki mentalni sklop sa kojim smo rodjeni..zj ako nismo rodjeni kao neki extremi(izuzetno ludi nemirni povuceni itd..)mi mozemo biti laki za oblikovanje...naravno tu svako ispadne drugaciji i pod uticajem svih zivotnih faktora ali nece odmicati od normale ako nije odrastao u losoj porodici i lose je vaspitan...jer recimo ta zena ce tako lose da se ponasa jer je odrasla mozda u nekoj polusiromasnij porodici gde je vaspitana da bude samoziva i da grabi sve pred sobom...
nije njen nemoral uslovljen njenim sasima..brateono dolle vise da objasnjavam..*****

Balans ti takođe određuje kako ćeš da se ponašaš, tj određena količina neke tekućine u krvi i mozgu. Balans-disbalans sve je to isto jer te definiše, te dve stvari ne možeš da razdvojiš,

balans je normalni nivo hormona odes uradis test itd...disbalan podrzumeva recimo da je kortizol ili testosteron ekstremno nizak ili visok..ili bilo koji dr hormon koji prilicno utice na ponasanje...ako nema tih poremecaja uzrok i posledica necijeg nemorala je oblikovanje prilikom odrastanja a ne sad ajde da satanizujemo celi zenski rod kao podloznije mracnim silama manipulisanja koje su im u krvi i koje tako slatko koriste u svakoj prilici...

Poslednja izmena:

Back