Što će Kosovcima autonomija?

Moj post je odličan i krajnje realan. A vaši komentari su tipa "što je babi milo to joj se i snilo. Dajte argumente za to da je moj post nebulozan.

ma jok nije nebulozan .tacno da je to trenutno stanje ali posto je to stanje proizvod vojne sile i politike to se kroz istoriju uvek menja pa ce i ovo trenutno kosovsko stanje biti promenjeno.
srbska nezavisnost je bila logicna prirodna i tako je i ostalo.

Kosovo nije ni bilo autonomno dok im to nije Tilence dao isto tako *flagrantno*, i to u cilju slabljenja Srbije.Petar Stambolić je tada odredio granice Kosova do Kopaonika, tamo dokle se geografski pojam Kosova nikada nije prostirao a onda još donet Zakon o zabrani povratka Srba i Crnogoraca na Kosovo kao šlag na tortu, ubi nas komunizam i bivši režim...

Zasto su se Albanci i Madjari jedini ne slaveni ''zadesili'' u bivsoj tvorevevini YU ? Slucajno nisu a tek njihov tretman...Ih pa i Seselj je odredjivao granice kako mu se htelo pa...A tek Srbija do Tokija !! Danas svira drugacija istoriska svirka ko sto rekose nema povatka stanja od pre ' 99 ..

Da povedemo ozbiljnu diskusiju na ovu temu, racionalno, ako je moguće bez trunke emocija, ili subjektivnih stavova. Zašto bi Albanci sa Kosova pristali na autonomiju unutar Srbije ako su od najveće svetske sile i od trenutno najjačih država sveta dobili nezavisnost sa tendencijom daljeg napretka (ka priznanju od strane UN u septembru ili negde na jesen)? Da li bi neko od vas pristao na to da mu neko pokloni "yuga" ako već vozi "mercedes". Ja ne bih. Mislim da biste mu rekli: "Šta će mi yugo?" Slična je situacija bila u Srbiji između 1867. kad su definitivno isterani turski garnizoni i 1876-78. kad je Srbija krenula u oružanu borbu za potpunu nezavisnost. Na Berlinskom kongresu se Turska svim silama upinjala da ubedi evropsku i svetsku javnost kako Srbiji nudi najširu autonomiju. Srpska strana je jednostavno rekla: "Šta će nama vaša autonomija, kad smo vam zauzeli Niš i okolinu i kad već praktično imamo nezavisnost? Šta će nama vaša autonomija kad vi nemate nikakve ingerencije na našoj teritoriji?" Kosovo je 1999. godine, malo uz pomoć NATO pakta, malo uz pomoć Miloševićevog režima, izdejstvovalo povlačenje države Srbije sa Kosova (kao Srbija turske garnizone 1867. godine), a ove 2008. proglasilo nezavisnost (kao Srbija 1876-78. godine). I oni imaju puno pravo da nam kažu: "Šta će nama vaša autonomija već praktično imamo nezavisnost? Šta će nama vaša autonomija kad vi nemate nikakve ingerencije na našoj teritoriji?" Bez obzira na našu istoriju, mitologiju i mitomaniju - to je praktično stanje na terenu.

SUUUPER!!! A sad brzo trči u Prišćinu po šiptarski pasoš!!!:cool:
Razmisli o tome šta je uopšte na Kosovu "nezavisno"!!!

Poslednja izmena:
Šta će meni kosovski pasoš? Ja nemam kosovsko državljanstvo. Je li ti to govoriš u svoje ime? Jedino u svoje ime i možeš govoriti; u moje ne možeš. Ja uskoro uzimam i srpski i crnogorski pasoš.

Niste odgovorili na pitanje: Šta će Kosovcima autonomija.

Back