Stiže Snapdragon 8 Elite: Otkriveno koji telefoni će prvi da ga imaju

Vuk Samotnjak

Buduća legenda
Moderator
Poruka
41.280
Snapdragon 8 Elite, sledeća generacija Qualcomm mobilnih procesora, biće otkriven 21. oktobra - već znamo u kojim će se telefonima naći.

1728816806663.png

Prema informacijama koje je na Weibo mreži objavio poznati tipster korisničkog imena Experience More, predstavljanje ovog čipa biće praćeno otkrivanjem četiri telefona u kojima će, za početak, biti.

U periodu između 28. i 31. oktobra, naime, trebalo bi da svoje telefone koje će ovaj čip pokretati predstave Xiaomi, OnePlus, iQOO i Honor.

Nije jasno ko će prvi predstaviti telefon, ali tipster navodi da bi to mogao da bude Xiaomi, odnosno da će to biti Xiaomi 15 serija.

Posle ovoga, mogli bismo da vidimo iQoo 13, a zatim i OnePlus 13, a otprilike u isto vreme trebalo bi da debituje i Honor Magic 7 serija.

Za one kojima ne smeta da sačekaju još malo, glasine kažu da bi Realme GT 7 Pro trebalo da debituje u nekom trenutku tokom novembra.

https://www.b92.net/tehnopolis/aktu...riveno-koji-telefoni-ce-prvi-da-ga-imaju/vest

ako misliš da ti tema o mobilnim telefonima bude posećena onda:

a) postavljaš modele sa besnim kamerama jer to sirotinja ceni i najčešće na te modele potroši letovanje i zimovanje pa im kriv Vučić

b) ili recimo platiš mene 50€ a ja ti napunim temu sa učesnicima koji dan danas ne znaju razliku izmedju postpaid i prepaid tarifa a kamoli čemu služi snapdragon kao na primer @комшија pa @Alter_Ego_ zatim @Mstislav i @dlugomir da ne pominjemo @Nemoguća Могућност , @Kćerka Direktora Cirkusa , @Lagerta , @dulesrbenda , @kapetanmark , @38imak , @Q. in perpetuum hibernum , @Emihs , @Zla Beba , @RužnaKoLopov , @buudala , @Reefer , @Opsenar , @marsijaner , @pura moca, @Sensei , @vlabaze , @ИПХ ЗИЛОТ , @pedzer zika , @salko dinamitas , @Jugoslav Čvarak , @Pacho Herrera sam dodaj 10 najpoznatijih forumaša po neispravnom ChatLGBT...

a sad, ti odluči...
:kafa:

meni treba pokretni skener u mobilnom, znam da je to app ali mi treba dobar i da je dzabe

Sta bi jos bilo dobro....

health interfejs...da novi mobilni imaju mogucnosti odredjivanja oksigenacije, pulsa, pritiska, ekg, umesto 4 kamere, 3 plus health camera...

ne znam zasto ljudi drze telefone kod uva, , ako je zbog slabog zvuka, onda da ima jace spoljne zvucnike...

za dr.kadzije bi bilo korisno da se stavi u mobilni kuglica i da se moze tresenjem puniti...nekad zatreba a nemas punjac...

Jaka teleskopska kamera ne bi lose dosla, nesto sto mozes da uperis u nekog i na 70m da mu vidis kretanje usana...malo optika malo digitalno uvecanje..

svidja mi se eSim....moze i ebank kartica...to je totalno druga prica..
doduse ne znam kako da instaliram onaj elektronski potpis u mobilnom i da li to moze uopste...

Mali analizator zadaha i sastava daha....ne bi bilo lose....da znas da li smrdis, ili da li si pao na alko testu ako ga bude..

Ako moze i DNK analizator, to bi bilo dobro..

Tech geekovi će da seku vene, dok svim ostalim korisnicima to ne znači gotovo ništa osim ako im ne donese neke vidljive koristi. Recimo duže trajanje baterije ili bolje fotke. A nešto ne verujem da će se to desiti. Taj čip vidim korisnijim u windows laptopovima gde bi trajanje baterije moglo da se duplira sa 10 sati koliko recimo može ga gura Intel na 20 koliko bi mogao Arm procesor.

reko pa da ponovim doro 6060 bombona fon...2g, radi ko zmaj, ima cak i tehnoloski dodatak za pojacanje audia kao kod slusnih aparati, sos dugme, savrseno gumiran-kad padne nista mu nece biti, svedski dizajn, klip klap, vidis ko te zove i zaklopis, pricas i kad ti se sagovornik popne na kurazz opet zaklopis, mos sa rukavicama da ga korsits, nema neta i gluposti i baterija traje 10 dana...100 evrica pametno ulozeno.

Tech geekovi će da seku vene, dok svim ostalim korisnicima to ne znači gotovo ništa osim ako im ne donese neke vidljive koristi. Recimo duže trajanje baterije ili bolje fotke. A nešto ne verujem da će se to desiti. Taj čip vidim korisnijim u windows laptopovima gde bi trajanje baterije moglo da se duplira sa 10 sati koliko recimo može ga gura Intel na 20 koliko bi mogao Arm procesor.
Ubacuju kompjuterske cipove u telefone a ne umeju da to sve ispeglaju softverski da radi kako treba.

Ubacuju kompjuterske cipove u telefone a ne umeju da to sve ispeglaju softverski da radi kako treba.
ma umeju nije to problem, nego imaju manjak kreativnosti ili mozda bolje reci zabrane da u komercijalne fonove ubace nesto zaista epohalno sto je rezervisano za vojsku.... a mogu bez problema. zato sminke i gluposti, drkaju nas ikonama folderima emojima ko da smo debili ybt....

ma umeju nije to problem, nego imaju manjak kreativnosti ili mozda bolje reci zabrane da u komercijalne fonove ubace nesto zaista epohalno sto je rezervisano za vojsku.... a mogu bez problema. zato sminke i gluposti, drkaju nas ikonama folderima emojima ko da smo debili ybt....
U sustini to i jeste, nema vise neke inovacije, sve kao da je stalo i trkaju se ko ce nabudzeniji hardver da izbaci, sto je po meni besmisleno.

Apple je tu car i sad svi poceli da ih kopiraju sa ARM.
to je i rekao dzobs nvidiji davno kad su poceli da ga ucenjuju i da ne daju drivere na vreme... po sistemu ok, raskidamo saradnju, al za nekoliko godina bicete proslost ...jer je tad vec imao arm u glavi da zaobice amd i njih sto se tice grafike i ucena.... naravno samo zbog love kao sto je odhebao motorolu pa intel :lol: al na to nadogradis momenat kretivnosti, pa propagandnih testova po meri arm :lol: pa ispada da je najpametnije kupovati samo apple....

al tako rade svi pa sto ne bi i oni.

to je i rekao dzobs nvidiji davno kad su poceli da ga ucenjuju i da ne daju drivere na vreme... po sistemu ok, raskidamo saradnju, al za nekoliko godina bicete proslost ...jer je tad vec imao arm u glavi da zaobice amd i njih sto se tice grafike i ucena.... naravno samo zbog love kao sto je odhebao motorolu pa intel :lol: al na to nadogradis momenat kretivnost pa propagandnih testova po meri arm :lol: pa ispada da je najpametnije kupovati samo apple....

al tako rade svi pa sto ne bi i oni.
Apple je imao problema sa nvidiom grafickom i AMD takodje kao da su namerno nesto uradili a dok sa Intelom i dan danas ti racunari rade dobro.

Apple je imao problema sa nvidiom grafickom i AMD takodje kao da su namerno nesto uradili a dok sa Intelom i dan danas ti racunari rade dobro.
sa nvidijom je bilo najznaimljivije... nvidija je trebala po ugovoru valjda da svaki mesec izbacuju unapredjenije kextove za os i nisu to radili a hvalili se apple potraznjom. to je pickin dim od posla za njihove inzenjere bio a zasto nisu radili ne znam, ali znam da je dzobsu puko film i poslao nekoliko svojih ljudi u nvidiju kji su tamo sedeli i na izvoru svake nove karte pisali drajvere za meka...a onda... nvidija njih uzela pod svoje, platila vise samo da ne pisu na vreme :lol:

zasto, ko zna...al tad je dzobsu puklo i dao im odyebaus...tako da imas nvidiju do big sura a odatle pusos samo amd... ili oclp pa budzi.

sa nvidijom je bilo najznaimljivije... nvidija je trebala po ugovoru valjda da svaki mesec izbacuju unapredjenije kextove za os i nisu to radili a hvalili se apple potraznjom. to je pickin dim od posla za njihove inzenjere bio a zasto nisu radili ne znam, ali znam da je dzobsu puko film i poslao nekoliko svojih ljudi u nvidiju kji su tamo sedeli i na izvoru svake nove karte pisali drajvere za meka...a onda... nvidija njih uzela pod svoje, platila vise samo da ne pisu na vreme :lol:

zasto, ko zna...al tad je dzobsu puklo i dao im odyebaus...tako da imas nvidiju do big sura a odatle pusos samo amd... ili oclp pa budzi.
Ima ali na Mac Pro i iMac cini mi se ali na tzv laptopove nema, samo Intelove i to jos od 2013 samo Intel.

reko pa da ponovim doro 6060 bombona fon...2g, radi ko zmaj, ima cak i tehnoloski dodatak za pojacanje audia kao kod slusnih aparati, sos dugme, savrseno gumiran-kad padne nista mu nece biti, svedski dizajn, klip klap, vidis ko te zove i zaklopis, pricas i kad ti se sagovornik popne na kurazz opet zaklopis, mos sa rukavicama da ga korsits, nema neta i gluposti i baterija traje 10 dana...100 evrica pametno ulozeno.
8962 din

1728854349739.png

Vazeca ponuda

Zbog buducih sistema i azuriranja.
Ja sam jednom morao zbog nepodrzavanja softwarea da kupujem mobiloni iako mi je odgovarao stari...prestali da rade svi , viber, wa, ma sve zivo...naravno usrani gplay...ako je meni jasan daj google play da me ubijes, umesto da bude najprostija aplikacija koja pomaze da se instalira neka druga aplikacija, on je zahtevniji , trosi vise svega , prvi ne radi kako treba, ne mogu cak ni da objasnim zasto ne radi i odakle ideja da ne radi kako treba....apsurd, veci nego kad lazu ovi nasi domaci politicari...jedino to mi je veci apsurd...
Sve mogu da progutam, da indijci prodaju pesak skupo u pustinji, ali im fali , da azijci prodaju vodu tamo gde su poplave, jer je ostala zagadjena...sve mi je logicno samo zasto je googleplay zahtevnija i trosi vise i ne radi kako treba aplikacija, to ne mogu da objasnim..

Back