Stiže i prvi gej Kapetan Amerika

nesko101

Elita
Poruka
20.858

Stiže i prvi gej Kapetan Amerika​

Marvel je najavio prvog gej Kapetana Ameriku, a to je prvi takav slučaj u 80-godišnjoj istoriji ovog junaka.
Foto: Anton_Ivanov/Shutterstock

Foto: Anton_Ivanov/Shutterstock​
Naime, u limitiranoj seriji "The United States of Captain America" Stiv Rodžers (originalni Kapetan) i ostali likovi koji su nosili kostim, kreću na proputovanje SAD-om u potrazi za ukradenim štitom. Na putu sreću obične ljude koji nakratko nose Kapetanov kostim i brane svoje zajednice.

Jedan od tih ljudi je i Aron Fišer, neustrašivi tinejdžer koji brani one koji su, baš kao i on, prisiljeni na beg od kuće i život na ulici. On je ujedno i prvi LGBTQ+ lik koji je nosio ovaj kostim. u istoriji ovog stripa.
Inače, Marvel nije imao gej lika sve do 1992. kada je predstavio Nortstara, a u narednim se godinama pojavljivalo sve više likova gej orijentaicje, uključujući i pripadnika "X-Men", Ajsmena.

https://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2021&mm=03&dd=29&nav_id=1830893
Zbog ovakvih stvari se Adam i Eva prevrću u grobu.
Počelo je, gej captain America, žena Thor, tonemo polako ali sigurno kao civilizacija
Jos da naprave kako su Ciko i Zagor ili Asterix i Obelix ljubavnici pa da sve pobacam od stripova
Zagor gaynej i stotinu cmareva Darkvuda
Ajmo gej supermen, gej predator, gej betmen, gej James Bond...

Uskoro u bioskopimo blizu vas!!

Betmen i Robin su mi bili sumnjivi od početka

Све је мени јасно, само ми није јасно да ли постоји нека обавеза куповине геј Капетана Америке. Јер ако постоји, онда сва ова кукњава има смисла, али ако не постоји, онда је ово глупирање. Као неко ко је љубитељ стрипова са више од 700 комада у колекцији у овом тренутку, нико ме не може натерати да купим нешто ако не желим. И мени иду на кур.ац ове нове форе социјалне инклузије и родне осетљивости, које се преламају у стрип, али макар за ово постоји решење. Немој да купујеш и на тај начин казни издавача.

Иначе ово је успело, јер је пре пар година нека риба покушала да прогура неки стрип са новом суперјунакињом, која је у ствари нека трансродна особа, са свим оним глупостима које следе. Продаја је била катастрофална, тако да серијал није потрајао. Пробали су и са црним Спајдерменом, нешто се не хвале резултатима.

Многи потцењују стрип поклонике и не схватају да је у питању прилично тврдоглава и конзервативна скупина која не воли када се превише експериментише њиховим вољеним ликовима.

Чак и табу теме попут гејштине, неке трансродности и свега другог могу да се упакују да буду занимљиве. Посебно се издвајају графичке новеле прпеуне насиља и изопачености које су у ствари брутално добре приче. Пре свега мислим на "Скалпиране" и "Проповедника", али има још много других мрачних и морбидних стирпова, који су ремек дела и који због количине насиља, псовки и болесних делова не могу да се преточе у филм или серију, макар не тако да верно представе стрип.

Све је мени јасно, само ми није јасно да ли постоји нека обавеза куповине геј Капетана Америке. Јер ако постоји, онда сва ова кукњава има смисла, али ако не постоји, онда је ово глупирање. Као неко ко је љубитељ стрипова са више од 700 комада у колекцији у овом тренутку, нико ме не може натерати да купим нешто ако не желим. И мени иду на кур.ац ове нове форе социјалне инклузије и родне осетљивости, које се преламају у стрип, али макар за ово постоји решење. Немој да купујеш и на тај начин казни издавача.

Иначе ово је успело, јер је пре пар година нека риба покушала да прогура неки стрип са новом суперјунакињом, која је у ствари нека трансродна особа, са свим оним глупостима које следе. Продаја је била катастрофална, тако да серијал није потрајао. Пробали су и са црним Спајдерменом, нешто се не хвале резултатима.

Многи потцењују стрип поклонике и не схватају да је у питању прилично тврдоглава и конзервативна скупина која не воли када се превише експериментише њиховим вољеним ликовима.
Silni su kapetani , majori, pa i pukovnici po svim vojskama sveta
bili gejevi. Zasto da sada nemamo i strip koji nam opisuje stvarnost
u vojsci, moreplovstu?

Silni su kapetani , majori, pa i pukovnici po svim vojskama sveta
bili gejevi. Zasto da sada nemamo i strip koji nam opisuje stvarnost
u vojsci, moreplovstu?

Зато што је овај капетан измишљен лик, не историјска личност. Припада екипи суперхероја, са супермоћима, које иначе не постоје у стварном свету. Да ли је потребно да идем даље?

Зато што је овај капетан измишљен лик, не историјска личност. Припада екипи суперхероја, са супермоћима, које иначе не постоје у стварном свету. Да ли је потребно да идем даље?
Pa i Kralj Lir je izmisljena licnost ( doduse ne znam dal je bio gej, a i nije
bo kapetan broda).Ne mislis valjda da ce sada neko da pravi strip
i da recimo Richarda Lavljeg Srca naziva päderom, a on je recimo istorijska licnost koja je to stvarno i bila.

Pa i Kralj Lir je izmisljena licnost ( doduse ne znam dal je bio gej, a i nije
bo kapetan broda).Ne mislis valjda da ce sada neko da pravi strip
i da recimo Richarda Lavljeg Srca naziva päderom, a on je recimo istorijska licnost koja je to stvarno i bila.

Није ми јасна поента овога што си написала. Не знаш да ли је Краљ Лир био геј или не али си га чисто поменула да ми нешто одговориш. Плус га упоређујеш са Капетаном Америка, што се не би усудили не они најокорелији стрип фанови. Дај објасни која је поента, шта желиш да докажеш.

Stiže i prvi gej Kapetan Amerika​

Marvel je najavio prvog gej Kapetana Ameriku, a to je prvi takav slučaj u 80-godišnjoj istoriji ovog junaka.

Foto: Anton_Ivanov/Shutterstock

Foto: Anton_Ivanov/Shutterstock​

Naime, u limitiranoj seriji "The United States of Captain America" Stiv Rodžers (originalni Kapetan) i ostali likovi koji su nosili kostim, kreću na proputovanje SAD-om u potrazi za ukradenim štitom. Na putu sreću obične ljude koji nakratko nose Kapetanov kostim i brane svoje zajednice.

Jedan od tih ljudi je i Aron Fišer, neustrašivi tinejdžer koji brani one koji su, baš kao i on, prisiljeni na beg od kuće i život na ulici. On je ujedno i prvi LGBTQ+ lik koji je nosio ovaj kostim. u istoriji ovog stripa.
Inače, Marvel nije imao gej lika sve do 1992. kada je predstavio Nortstara, a u narednim se godinama pojavljivalo sve više likova gej orijentaicje, uključujući i pripadnika "X-Men", Ajsmena.

https://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2021&mm=03&dd=29&nav_id=1830893
Zbog ovakvih stvari se Adam i Eva prevrću u grobu.
Počelo je, gej captain America, žena Thor, tonemo polako ali sigurno kao civilizacija
Jos da naprave kako su Ciko i Zagor ili Asterix i Obelix ljubavnici pa da sve pobacam od stripova
Zagor gaynej i stotinu cmareva Darkvuda
Ajmo gej supermen, gej predator, gej betmen, gej James Bond...

Uskoro u bioskopimo blizu vas!!

Betmen i Robin su mi bili sumnjivi od početka

Psihološka istraživanja su pokazala da najveću netoleranciju prema homoseksualcima imaju osobe koje same imaju latentne homoseksualne tendencije, kojih se srame te ih pokušavaju suzbiti, što kod njih stvara osjećaj frustracije i izvor agresije prema homoseksualcima.

* Usput, ovo nije tema za politiku.

Psihološka istraživanja su pokazala da najveću netoleranciju prema homoseksualcima imaju osobe koje same imaju latentne homoseksualne tendencije, kojih se srame te ih pokušavaju suzbiti, što kod njih stvara osjećaj frustracije i izvor agresije prema homoseksualcima.

* Usput, ovo nije tema za politiku.

Слажем се да ово није тема за политику. Мада ово истраживање које си цитирао, а које је прилично старо и које има за циљ да набацивањем латентне хомосексуалности, одбрани хомосексуалце од осуда, то је једна од дебилнијих ствари која се јавила.

Јер ако узмемо ове наводе као истините и пројектујемо их рецимо на педофиле, где осећамо огромну нетрпељивости нетолеранцију према педофилима, да ли то значи да смо сви латентни педофили. Или да смо било шта друго што не волимо и не подносимо. А ако не можемо ово да пренесемо и на друге појаве, како је могуће да ово правило важи само у случају објашњења нетрпељивости према хомосексуализму.

Ово играње психологијом и петпарачки начини објашњавања неких појава су заиста бесмислени у првој озбиљнијој расправи. И не постоји латентни хомосексуализам. Или јеси или ниси. Или те привлачи исти пол или те не привлачи.

Back