Štitna žlezda ili?

Pa kad sam bila na uzv abdomena doktor mi i to usput snimio i vidio da je malo uvećano sa desne strane
To sto je uvecano ne znaci da imas manjak ili visak hormona, To se vidi na rezultatima ktvne slike,
pa cak ni tu nije uvek 100% nego lekar gleda rezultate krvne slike i slusa sta mu pacijent prica o nekim
svojim "nezgodacijama" i tegobama.

Poslednja izmena:
U ponedeljak kod doktora, prvo opšte medicine.

A od uležavanja itekako može da dodje svega toga, panike i neravnoteže, bola u glavi. Imaš višak telesne težine?

Rayela ti je isto preporučila lekara...
Imam manjak kila haha pa smršala sam najmanje 10 kila, tako da sad imam 60,ili manje. A ček zašto kod opšte medicine? Za krv samo? A da, stalno sam ležala imam osjećaj da me neko malo rukom gurne da bih pala. Baš ono ko da nemaš snage, npr na pola puta bi sjela malo dok odmorim. Tako svaki dan..

U ponedeljak kod doktora, prvo opšte medicine.

A od uležavanja itekako može da dodje svega toga, panike i neravnoteže, bola u glavi. Imaš višak telesne težine?

Rayela ti je isto preporučila lekara...
To sa viskom ili manjkom hormona daje neku nejasnu sliku, lekar ne zna sta i kako da prepisuje,
uglavnom prepisu neku minimalnu dozu hormona i onda pacijent osluskuje sebe dva-tri meseca
pa oinda prepisu malo jacu ili mu (pacijentu) kazu da njemu to sve nije ni potrebno.

Imam manjak kila haha pa smršala sam najmanje 10 kila, tako da sad imam 60,ili manje. A ček zašto kod opšte medicine? Za krv samo? A da, stalno sam ležala imam osjećaj da me neko malo rukom gurne da bih pala. Baš ono ko da nemaš snage, npr na pola puta bi sjela malo dok odmorim. Tako svaki dan..
Pa sto si lezala`? Vidi, to kod tebe zapravbo jedno iskljucuje druho. Ljudi se ili debljaju, stalno su umorni
ili mrsave, znoje se, stalno su nervozni. Kod tebe je i jedno i drugo zajedno.

To sa viskom ili manjkom hormona daje neku nejasnu sliku, lekar ne zna sta i kako da prepisuje,
uglavnom prepisu neku minimalnu dozu hormona i onda pacijent osluskuje sebe dva-tri meseca
pa oinda prepisu malo jacu ili mu (pacijentu) kazu da njemu to sve nije ni potrebno.
Meni su rekli malo kao uvećano, pa onda me pitali da li mi trnu ruke i to i kao da odem izvaditi krv i hormone.

Zato što mislim da taj doktor ima sa razlogom najbolji način procene problema.
Svi ostali posle rešavaju taj određeni zdravstveni problem.

Nisam žensko. Verujem da je nama lakše nego vama. Ali i vama je potrebno što i nama. Zdrav način života. Zdrava mašina sa zdravim umom. 1997. godište si?

Zato što mislim da taj doktor ima sa razlogom najbolji način procene problema.
Svi ostali posle rešavaju taj određeni zdravstveni problem.

Nisam žensko. Verujem da je nama lakše nego vama. Ali i vama je potrebno što i nama. Zdrav način života. Zdrava mašina sa zdravim umom. 1997. godište si?
Moram otići bez znanja mojih. Da ih ne zabrinjavam. Danas oprala kosu pa se i plašim izaći vani, hladno, a i glava me stalno boli.Išla sam već par puta kod doktora, nekako sve zbrze ili kažu idi psihologu. Znači da samo objasnim šta je problem i oni će reći šta dalje? Da, imam 24 godine, rekla bih i odakle sam ako smijem 😁

Poslednja izmena:

Moram otići bez znanja mojih. Da ih ne zabrinjavam. Danas oprala kosu pa se i plašim izaći vani, hladno, a i glava me stalno boli.Išla sam već par puta kod doktora, nekako sve zbrze ili kažu idi psihologu. Znači da samo objasnim šta je problem i oni će reći šta dalje? Da, imam 24 godine, rekla bih i odakle sam ako smijem 😁
Nije to "za krv samo?". Krvna slika moze mnogo toga da pokaze, na kraju mozda si gubeci kilograme suvise brzo, 10 za 3 meseca, postala pomalo anemicna? To hoce isto da da umor i vrtoglavice.

Nista bez lakara oste prakse najpre, i bez krvne slike.

A ovo za hormone ako zelis da uradis "preko reda" i privatno, ne kosta toliko puno, oko 1000din T4 i TSH zajedno, ali to ne iskljucuje lekara opste prakse, stavise ne zanosi se da ces bez njega uspeti da sama resis probleme. Stitna zlezda moze da bude uvecana a da nema problema u njenom funkcionisanju, tako da i to ne mora nista da znaci.

I na kraju, zasto da ne znaju roditelji? Pa zar oni nisu primetili tvoje mrsavljenje i da 3 meseca lezis?

Nije to "za krv samo?". Krvna slika moze mnogo toga da pokaze, na kraju mozda si gubeci kilograme suvise brzo, 10 za 3 meseca, postala pomalo anemicna? To hoce isto da da umor i vrtoglavice.

Nista bez lakara oste prakse najpre, i bez krvne slike.

A ovo za hormone ako zelis da uradis "preko reda" i privatno, ne kosta toliko puno, oko 1000din T4 i TSH zajedno, ali to ne iskljucuje lekara opste prakse, stavise ne zanosi se da ces bez njega uspeti da sama resis probleme. Stitna zlezda moze da bude uvecana a da nema problema u njenom funkcionisanju, tako da i to ne mora nista da znaci.

I na kraju, zasto da ne znaju roditelji? Pa zar oni nisu primetili tvoje mrsavljenje i da 3 meseca lezis?
Ćao, pa vadila sam krv prije sva mjeseca i tad bila okej. Sad ne znam. Provjeriću. Pa da se ne brinu jer smo par puta već išli ljekaru na neke preglede. Naljutili bi se

Početkom septembra sam išla, kad sam slabije jela taj period, tj malo prije toga nisam imala apetit zbog gušterače uvećane
Od tad je proslo skoro 2 i po meseca, idi opet kod lekara opste prakse, sada se i zakazuje pa ne moras da cekas da dugo stojis ili sedis, i reci kakve probleme i dalje imas, trazi krvnu sliku da opet proveris mada ce on to i sam predloziti.

Posle toga ce biti sve jasnije. Ti si dakle isla jos na pocetku, a sada treba opet i ne brini za roditelje, oni te u tome samo mogu podrzati.:ok: :heart:

Od tad je proslo skoro 2 i po meseca, idi opet kod lekara opste prakse, sada se i zakazuje pa ne moras da cekas da dugo stojis ili sedis, i reci kakve probleme i dalje imas, trazi krvnu sliku da opet proveris mada ce on to i sam predloziti.

Posle toga ce biti sve jasnije. Ti si dakle isla jos na pocetku, a sada treba opet i ne brini za roditelje, oni te u tome samo mogu podrzati.:ok: hvala

Posle toga ce biti sve jasnije. Ti si dakle isla jos na pocetku, a sada treba opet i ne brini za roditelje, oni te u tome samo mogu podrzati.:ok: :heart:
Hvala ti ma smeta mi što se lako umorim i teško mi između grudi tj steže i nekad mi teško disati ili ja malo umislim jer paničim

Da, mozda je i od panike i na nervnoj bazi, ali ipak idi da jos jednom proveris te fizicke parametre ili kako se to vec kaze, za svaki slucaj, da budes sigurna i da ne gubis bespotrebno vreme na razmisljanje sta ti je. To obavezno.

Mlada si ti i bice sve u redu, samo ne gubi vreme uzalud.:heart:

Misliš na krvnu sliku da proverim? I to je sve
Ne, vec da odes kod lekara opste prakse i kazes mu sve ovo, i trazi i krvnu sliku da proveris, obavezno.

Ako je sve u redu, onda ok, mozda je na nervnoj bazi ali ne pij na svoju ruku nista jer moze i od toga vrtoglavica da ti bude, a ako nije, on ce te vec upututi gde treba, a verovatno kod interniste, sto isto mozes brzo da zavrsis maltene u istom danu jer ih ima puno i nije tesko doci do njih.

Da li si slucajno pila valerijanu kapi na svoju ruku, i ako da, koliko?

edit: Koliko god da si i sta pila na svoju ruku za smirenje, ostavi to odmah.

Poslednja izmena:
Nemoj da se lecis na svoju ruku a samo ti je isto ili gore i odugovlacis, nije tesko otici jos jednom kod lekara opste prakse, a ako je sve u redu, potrazi novi posao ne moras u marketu.
I sama kazes da ti je bilo dobro dok si radila, bice ti opet. Glavno je da ne gubis vreme na neke bezveze misli nego da to i proveris, i da ides dalje, mlada si da bi gubila vreme uzalud.
Pozz.

Nemoj da se lecis na svoju ruku a samo ti je isto ili gore i odugovlacis, nije tesko otici jos jednom kod lekara opste prakse, a ako je sve u redu, potrazi novi posao ne moras u marketu.
I sama kazes da ti je bilo dobro dok si radila, bice ti opet. Glavno je da ne gubis vreme na neke bezveze misli nego da to i proveris, i da ides dalje, mlada si da bi gubila vreme uzalud.
Pozz.
Da, pila sam čitavo paklo svaki dan na biljnoj bazi za smirenje. A za šta su valerijana kapi? Ma mene anskioznost lomi i to što paničim i mislim puno već 3 meseca tako. I to stezanje između grudi kratak dah. Ne volim da čitam ništa što me uznemiri, puno sam osjetljiva.

Da, pila sam čitavo paklo svaki dan na biljnoj bazi za smirenje. A za šta su valerijana kapi? Ma mene anskioznost lomi i to što paničim i mislim puno već 3 meseca tako. I to stezanje između grudi kratak dah. Ne volim da čitam ništa što me uznemiri, puno sam osjetljiva.
Moze sve to i na nervnoj bazi kad je tako, ali moj ti je redlog da ipak prvo proveris jos jednom krvnu sliku kod lekara opste prakse i kazes mu sve ovo bas da ne bi ubuduce panicila, a ako je sve u redu od laboratoije, onda bi mogla da odes kod nekog psihologa, koji bi ti bar preporucio sta i koliko da pijes, da ne panicis dzabe i da ne pijes na svoju ruku jer moze i od toga da ti bude kao zamor i vrtoglavica ako preteras s tim, a svaki je organizam razlicit i razlicito podnosi i najmanju dozu pa je mozda to. Zato je tu lekar da vidi sta i koliko treba, i da li pre svega, uopste i treba da pijes nesto za smirenje.

Ja verujem da ako je sa rezultatima krvne slike sve u redu, da ce ti vec i sa pronalazenjem novog posla biti bolje ili neke zanimacije koja je kreativna i gde ces da se koncentrises na to vecinu dana, ali to ne iskljucuje da iovako ionako posetis psihologa, nije lose s obzirom da si osetljiva pa da cisto znas na cemu si, i da ne bi panicila ubuduce, isto.

Back