Štitna žlezda ili?

Dajanaa97

Zainteresovan član
Poruka
179
Jel neko osjeća stalne glavobolje zanošenje u hodu i kao temperaturu neku. Meni našli malo kao početak uvećanja štitne sa desne strane... Ali ono baš se malaksalo osjećam mogla bih spavati a ostaviti otvoren prozor.. Imala sam stres i onda me i anskioznoat muči već 3 mjeseca. Uglavnom nekad se osjećam izgubljeno, bez volje.. A možda mi je opao imunitet jer sam smršala 10kg

i razgovaraj sa psihologom.
разговор са психићем неће отклонити узрок проблема можда ће га већ само ублажити,

него по мени, изложена си електромагнетном зрачењу - пробај сама да провериш, иди негде ван града у село/планину (ако можеш) на пар дана,
плус, обавезно остави лаптопове, телефоне, поготово мораш бити далеко (мин 2км) од репетитора мобилне телефоније и ако симптоми нестају онда је то то...

(све што си навела од симптома могу бити узроковани ем зрачењем)

Ја се лечим од хипотиреозе. Имао сам те симптоме. Иди и уради крвну слику са свим хормонима. То ти је на првом месту.

Pa ima već 3 mjeseca otkako osjećam tu anskioznost, imala sam uvećanu gušteraču i morala sam smršati jer sam puno jela. E sad moguće je i da mi je pao imunitet jer tad bukvalno ništa nisam mogla da jedem. Prije mjesec i po sam vadila krv i bila je uredu. Ali me drmao strah i anskioznost, napadi panike i kupila sam neke tablete za smirenje na biljnoj bazi. Imam često to stezanje između grudi.. Otkako sam njih počela trošiti osjetila sam kao to ljuljanje tijela, možda par dana prije uzimanja tableta.. Bukvalno kad god izađem vani zanosi me i imam stalne glavobolje. Imala sam dosta stresa i tugovala sam.. I eto našli su mi tu štitnu malo, sa desne strane.. Ima već 7 dana kako me glava žiga, trnu ruke i osjećam se malaksalo, izgubljeno nekako, umorim se brzo. Pretjerano mislim o svemu, ovi koji imaju anksioznost to razumiju

Poslednja izmena:
Ја се лечим од хипотиреозе. Имао сам те симптоме. Иди и уради крвну слику са свим хормонима. То ти је на првом месту.
Rekli su mi da izvadim te hormone, mislim da nije puno skupo valjda ću moći i sakupiti para. Inače moja mama takođe ima problem sa štitnom..neću moći baš danas to odraditi

Rekli su mi da izvadim te hormone, mislim da nije puno skupo valjda ću moći i sakupiti para. Inače moja mama takođe ima problem sa štitnom..neću moći baš danas to odraditi
То јесте скупо ако радиш приватно. Ја одем код лекара опште праксе који ми да упут и онда то урадим бесплатно у општој болници.

Pa ima već 3 mjeseca otkako osjećam tu anskioznost, imala sam uvećanu gušteraču i morala sam smršati jer sam puno jela. E sad moguće je i da mi je pao imunitet jer tad bukvalno ništa nisam mogla da jedem. Prije mjesec i po sam vadila krv i bila je uredu. Ali me drmao strah i anskioznost, napadi panike i kupila sam neke tablete za smirenje na biljnoj bazi. Imam često to stezanje između grudi.. Otkako sam njih počela trošiti osjetila sam kao to ljuljanje tijela, možda par dana prije uzimanja tableta.. Bukvalno kad god izađem vani zanosi me i imam stalne glavobolje. Imala sam dosta stresa i tugovala sam.. I eto našli su mi tu štitnu malo, sa desne strane.. Ima već 7 dana kako me glava žiga, trnu ruke i osjećam se malaksalo, izgubljeno nekako, umorim se brzo. Pretjerano mislim o svemu, ovi koji imaju anksioznost to razumiju
Shvati osnovno. Ne može pre vremena i dobro je kako jeste. Može i drugačije, nepovoljnije da bude. Stres je izuzetan napor za svakoga.

Ne opterećuj se manje bitnim. Smanji očekivanja i više ćeš se radovati.

I nešto sigurno nije u redu sa tvojim organizmom ukoliko si konstantno malaksala. Zaposlena si? Funkcionalna mlada osoba?

Rad te čini zdravim..

Smanji nezdravu hranu. Ne zapostavljaj vitamine.

Shvati osnovno. Ne može pre vremena i dobro je kako jeste. Može i drugačije, nepovoljnije da bude. Stres je izuzetan napor za svakoga.

I nešto sigurno nije u redu sa tvojim organizmom ukoliko si konstantno malaksala. Zaposlena si? Funkcionalna mlada osoba?

Rad te čini zdravim..

Rad te čini zdravim..

Ne radim nigdje, izgubila sam dva posla i nakon toga sam imala stres pa i nešto privatno. Prije sam radila u marketu, ali sam dobila otkaz kako je došla korona. Međutim, pošto sam imala uvećanu gušteraču nisam mogla da se izlažem naporu i svaki pokret naglii mi je smetao i teško sam disala, tako da su mi rekli da ležim. Ja sam inače prije toga funkcionisala normalno. Ali me spopao taj neki strah, postala sam opterećena stvarima oko sebe i nije mi se dalo ništa raditi. Osjećala sam se razočarano, bezvoljno. Onda sam imala napade panike, i sad mi teško nešto raditi jer sam ipak ležala svo to vrijeme. Šetam ja, ali i to nekad izmori.

Faza....ka Promeni. Preterala si pa te uteralo, kako sa prehranom tako i sa beskorisnim stresom. Strahom.

Proćiće. Ali svakako uradi sve analize.

Šetaj što više, rad je to. Okruži se vedrim ljudima. I ljubimcima. Telo ako legne umre a zdravo zaspe...

Faza....ka Promeni. Preterala si pa te uteralo, kako sa prehranom tako i sa beskorisnim stresom.

Proćiće. Ali svakako uradi sve analize.

Šetaj što više, rad je to. Okruži se vedrim ljudima. I ljubimcima.
Misliš analize za štitnu? Hvala ti na odgovoru.😁. Pa da, inače sam postala jako osetljiva. Doživela sam neke stvari koje su me pogodile, i tako se sve nakupilo, bila sam mnogo tužna. Onda i sad osjećam kao to stezanje u grudima, mjesecima,trnjenje ruku čim nešto vidim ili čujem,ili se setim kad me neko povredio. I pretjerano strahujem, umišljam neke stvari. Nemam ni društva pa je još teže nekako doći sebi. Da, roditelji su tu ali i oni imaju svojih briga. Ne vrijedi da ih puno opterećujem. Hvala tiiii

Shvati da su veće šanse da nešto negativno ne bude nego da bude. Da ti se ostvari odnosno obistini. A čekanje ispuni drugim mislima.
A opet ako postane problem, pokušaj da ga vidiš sa lepše strane. Za prosutim mlekom ne vredi plakati, ali to prosuto mleko nas često opominje.

Da specijalista te vrste medicine, endokrinolog. Mada možda je samo stres, i neravnoteža koju si napravila sebi.

Život je balans. Ne bismo mogli da hodamo da ga nemamo...
Kad nas boli noga, šantamo-gegamo se. Kad nas boli glava, mrdamo ako ne padnemo. A kad nismo sposobni da hodamo, ležimo vodoravno...

Da, i ja osjećam ko temperaturu malo najviše ko u glavi.. A žiga me glava stalno.. Zanosi te, bukvalno nemaš snage i ko da ne znaš gdje si, pogubljeno nekako
Може бити и синдром хроничног умора. У сваком случају, требало би да нађеш начин како да се смириш, да се опустиш и да се никако не плашиш. Страх треба одагнати, а све је мање битно од здравља. Ако нам је физичко здравље нарушено, то утиче на психу, али и обратно. То, међутим, треба схватити као опомену и задатак да радимо на себи, јер благодати нема без труда. Мисли нам обликују живот, јер дух се храни мислима, као што се тело храни физичком храном.

Може бити и синдром хроничног умора. У сваком случају, требало би да нађеш начин како да се смириш, да се опустиш и да се никако не плашиш. Страх треба одагнати, а све је мање битно од здравља. Ако нам је физичко здравље нарушено, то утиче на психу, али и обратно. То, међутим, треба схватити као опомену и задатак да радимо на себи, јер благодати нема без труда. Мисли нам обликују живот, јер дух се храни мислима, као што се тело храни физичком храном.
Hvala ti na odgovoru.. trudiću se da smanjim strah. Lijepo si sve napisao 🙂

A niko drugi nego dobar doktor ili neko ko te dobro poznaje, i razume problem, ne može pomoći.

A ti sebi najviše možeš i pomoći i odmoći...Lepo reče Slavan, naša Tačka je naš točak.
Ne preteruj ni sa čime, smanji negativne navike, i gledaj ka vedrom nebu i kišnim noćima...

Nemam ni ja ni ti dovoljno znanje, ni većina forumaša, nego neko ko se bavi ovim problemima i izučio je iste.

Shvati da su veće šanse da nešto negativno ne bude nego da bude. Da ti se ostvari odnosno obistini. A čekanje ispuni drugim mislima.
A opet ako postane problem, pokušaj da ga vidiš sa lepše strane. Za prosutim mlekom ne vredi plakati, ali to prosuto mleko nas često opominje.

Da specijalista te vrste medicine, endokrinolog. Mada možda je samo stres, i neravnoteža koju si napravila sebi.

Život je balans. Ne bismo mogli da hodamo da ga nemamo...
Kad nas boli noga, šantamo-gegamo se. Kad nas boli glava, mrdamo ako ne padnemo. A kad nismo sposobni da hodamo, ležimo vodoravno...
Da, gadno je baš ako imaš crne misli. I kad te strah predvlada. Msm meni je tako već mjesecima. Najbolje je naći neki posao, tako nemaš vremena misliti o nečemu. Bar znam dok sam radila kako sam se bolje osjećala i jače. Mislila sam otići i psihologu. I često me tu boli i steže između grudi kad mislim, ili paničim,kad se uznemirim ili kad puno hodam. Nekad mi bude teško disati. Hvala ti, mnogo mi se dopada što mi daješ podršku i što ne osuđuješ.

Poslednja izmena:
ili kad puno hodam?

To zabrinjava.

Kreni na planinarenje ili neku sličnu aktivnost, upoznaćeš vedre ljude i promenićeš se na bolje po sebe. Kad se oporaviš. U zdravom telu zdrav duh.

Ne poznajem te dovoljno kao oni koji te verovatno osudjuju da bih mogao da procenim šta je tačno problem.
Osudjivanje je loš način ukazivanja da nisi kako treba, pod uslovom da su standardi isti za sve. Standard postoji, jer postoji i zdravlje.
Ako nije zdrastveni problem, onda je način života.

Rešavaj što pre. Zdravlje nije za kasnije ću.
Si preležala možda ovu pošast od gripa koji zovemo korona?

ili kad puno hodam?

To zabrinjava.

Kreni na planinarenje ili neku sličnu aktivnost, upoznaćeš vedre ljude i promenićeš se na bolje po sebe. Kad se oporaviš. U zdravom telu zdrav duh.

Ne poznajem te dovoljno kao oni koji te verovatno osudjuju da bih mogao da procenim šta je tačno problem.
Osudjivanje je loš način ukazivanja da nisi kako treba, pod uslovom da su standardi isti za sve. Standard postoji, jer postoji i zdravlje.
Ako nije zdrastveni problem, onda je način života.

Rešavaj što pre. Zdravlje nije za kasnije ću.
Si preležala možda ovu pošast od gripa koji zovemo korona?
Da, kad brzo hodam, ili puno stojim, tu mi ko teško ili steže između grudi, duže vrijeme. Isto i kad ruke podignem kad sušim fenom kosu. možda i kako ja puno obraćam pažnju na to, ili kako sam se uležala. Šta znam, jesam nešto malo kašljala prije mjesec i po. Pila sam antibiotik. Sad ono uveče nekad se zakašljem ili kišem. Nisam imala koronu. Krv sam vadila prije dva mjeseca i nije tad ništa pokazivalo. Sad nzm, ne bih rekla da sam se zarazila, mada puno hodam. Ali me brine to što me ko zanosi kad hodam, nemam ravnotežu i i glava mi teška.

To je najobicnija krvna slika, pojma nemam od kud tebi ova stitna zlezda i pade na pamet.
I ne to, uopste nije skupo, mozda kosta eventualno 10 evra, a ako ne znas kako stvar stoji
sa tim hormonima onda ovde stvarno pises kojesta.

Poslednja izmena:

Back