Stitna lezda - lako snizen T4, pomoc!

• Začetnik teme Začetnik teme Senni
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Senni

Početnik
Poruka
9
E ovako, pre svega, pozdrav svima koji su raspolozeni da mi pomognu, odnosno podele svoja iskustva sa mnom, ili pak po koji savet!
Dakle, imam 23 godine. Javljam se zbog stitne zlezde, naime radila sam dva ultrazvuka mekih tkiva vrata.

Nalaz PRVOG ultrazvuka:
Ehoskopski pregled stitaste zlezde - Stitasta zlezda je AP dijametra desnog lobusa 18mm, istmusa 2,8mm, levog lobusa 16mm, homogene ehostrukture. U desnom lobusu cista velicine 2,5mm.

Nalaz DRUGOG ultrazvuka:Ehoskopski je stitnjaca uredne velicine i homogene je ehostrukture. U desnom reznju se vidi mikrocista velicine oko 3,5mm sa sitnim kalcifikatom.

Uradjeni su i hormoni T3,T4,TSH.
Nalazi su sledeci:
Normalne vednosti T3 su od 1,2 - 3,2 nmol/l, a ja imam 2,25.
Normalne vrednosti T4 su od 60-160 nmol/l, a ja imam 55,85.
Normalne vrednosti TSH su od 0,4 - 4,0 , a ja imam 2,78.

Da li je neko imao slicna iskustva? Da li ovo ukazuje na neki ozbiljan problem i poremecaj sitaste?
Narucila sam caj Femina Tiro, koji stize sutra. I psoeticu endokrinologa, jedinog u gradu kojeg imamo, koji je blago receno idiot, agresivan, sklon uvredama i straso neprijatnom ponasanju, i pre privatnom nego svom drzavnom radu, ali sta je tu je, mora se..
Hvala vam unapred!

E ovako, pre svega, pozdrav svima koji su raspolozeni da mi pomognu, odnosno podele svoja iskustva sa mnom, ili pak po koji savet!
Dakle, imam 23 godine. Javljam se zbog stitne zlezde, naime radila sam dva ultrazvuka mekih tkiva vrata.

Nalaz PRVOG ultrazvuka:
Ehoskopski pregled stitaste zlezde - Stitasta zlezda je AP dijametra desnog lobusa 18mm, istmusa 2,8mm, levog lobusa 16mm, homogene ehostrukture. U desnom lobusu cista velicine 2,5mm.

Nalaz DRUGOG ultrazvuka:Ehoskopski je stitnjaca uredne velicine i homogene je ehostrukture. U desnom reznju se vidi mikrocista velicine oko 3,5mm sa sitnim kalcifikatom.

Nalazi su sledeci:

Da li je neko imao slicna iskustva? Da li ovo ukazuje na neki ozbiljan problem i poremecaj sitaste?
Narucila sam caj Femina Tiro, koji stize sutra. I psoeticu endokrinologa, jedinog u gradu kojeg imamo, koji je blago receno idiot, agresivan, sklon uvredama i straso neprijatnom ponasanju, i pre privatnom nego svom drzavnom radu, ali sta je tu je, mora se..
Hvala vam unapred!

...i meni je identican TSH i dr kaze da je sve ok, ne zanimaju je ni T3 ni T4 kad je TSH dobar....

koliko znam u inostranstvu imaju lekovekojima se samo vrednosti t3 ili t4 dovode u red..pisali su naveliko na dr forumu o tome...al to bi ondaznacilo da se lecis na svoju ruku jer kod nas nekoriste te lekove niti lekari preporucuju to..plus sto msm da ti je realno sveok jer je na granici tu.

Nalaz PRVOG ultrazvuka:

Nalazi su sledeci:

Hvala vam unapred!

Cao.
Zasto si radila ultrazvuk stitne zlezde kao prvo ?
Dalje, rezultati hormona su ti u granici normale (T4 je veoma malo snizen). Rezultati se razlikuju od laboratorije do laboratorije. A ta cista koju imas moze da se normalno javlja kod mnogih ljudi i ne smatra se bolescu. Posto je cista kalcifikovana znaci da nije u pitanju tumor. Da je tumor pisalo bi da se uocavaju neovaskularne strukture u cisti tj.d ima krvnih sudova. Ali kod tebe nema toga. Posto si ti mlada osoba ja bih ti preporucio samo da se prati po stanje npr.ultrazvuk stitne zlezde svakih 6 meseci. I to je to. A trebala bi za svaki slucaj da uradis jednu scintigrafiju stitne zlezde. Biopsiju ti ne bih preporucio jer nema razloga za to. Zato nema razloga za brigu. To je veoma mala cistica koja ti ne ukazuje ni nakakav poremecaj rada stitne zlezde. Zato, opusti se.

Doktor Medicine.

Poslednja izmena:
Bolelo me je grlo i misic desno na vratu, mislim da je sternokleidomastoidni... orl mi je pregledao grlo, rekao da je malo crveno, napisao lako uvecana stitasta,poslao na uz. Uradila sam uz, nije bila ona uvecana, samo cista je bila na njoj. Zatim sam vadila krv,ali sam u vreme vadjenja imala herpes na usni i zakacila virus, pa su mi leukociti bili povecani za 0,6. Sledeca krvna slika, uradjena za nedelju dana bila je dobra i vratila se u normalu. Ali sam posle dobila gnojnu anginu. I decko i ja smo bili bolesni,pa potom svi oko nasx virus opet. Isprimala penicilin. Proslo. Nema temperature, sve je ok. Po prirodi sam vrlo anksiozna i hipohondricne strukture, da se tako banalno izrazim. I sve to zbog nemilih dogadjaja u porodici. Sa gnojnom anginom,a nakon svog stresa vadjenja krvi,ultrazvukova itd dobila sam problem sa gutanjem. Naime,kao da desno kod kljucne tesno prodje hrana... ne uvek... ali svaki dan... dosao mi je kum,inace neuropsihijatar, i rekao da uzmem pola bromazepama dnevno jer tvrdi da je to senzacija i grc. A bas je sa te strane gde je cista. I ja sam pocela da pijem pola bromazepama dnevno i sada nema tog bola, odnosno osecaja. Ista tacka me je na ledjima bolela. Duz citavog ramena se protezao bol.. sada je ok.. Uzela sam sebi caj od nekoliko biljaka za regulisanje stitne i to je to. :)

Back