stil...

DeeLite

Zaslužan član
Poruka
141.914
jel to stvar lične percepcije, jel zavisi od kulture, vaspitanja, sredine u kojoj se odrastalo...?
šta je za tebe osoba sa stilom...? šta to treba da ima na sebi ili u sebi da bi jeti smatrao osobom sa stilom...?
da li je to samo Roleks, markirana garderoba i dobar auto ili je još nešto...?

Mora taj svoj imidz da zna da iznese, da joj pristaje. Da na osnovu vizuelnog mozemo da naslutimo i unutrasnje.
Ista stvar na nekome moze delovati stilizovano, a na nekome kicasto. I sportski, i teatralni izgled moraju delovati udobno, prirodno na osobi koja to nosi.
Tvoj stil si ti. Ako lutas i stalno eksperimentises, bez licnog pecata, nema ni stila.
Naravno da nema veze sa markom. Vazno je znati uklopiti, proceniti sta stoji a sta ne i prilagoditi prilici, pa cak i godinama.
Bez stava i osecaja udobnosti u sopstvenoj kozi, takodje se o stilu ne moze pricati. Sve usiljeno je vestacko i lazno.
Naravno, to podrazumeva i nacin zivota, ljude koje prihvatas, zivotni prostor, kriterijume, ...

Poslednja izmena:
Mislim da still zavisi od licne percepcije. Prva stvar koja mi padne na pamet je neko ko uziva u dobrim odelima, kvalitetnoj muzici, picu, hrani. Ali ne onaj stil, nosim Armani, da se pokazem i lecim komplekse. Opet, stil i ne mora da ima toliko veze sa novcem, vec sa nekim prefinjenim ukusom, a to se verovatno stice na osnovu nacina odrastanja, kulture i same psihologije licnosti.

Mislim da ima dosta vise nekulturnih osoba koje na pr, ne psuju, trude se da zvuce elokventno, ali zato nemaju meru u razgovoru. Znas ono neko konstatno nadglasavanje, moja zadnja, osecaj nedorecenosti, i nekako su mi takvi ljudi daleko nekulturniji od onih koji imaju intuiciju prema nekome i osecaj u prijatnom razgovoru a neka i opsuju ili nekada urade nesto nedolicno.

Back