Stigmatizacija

Manastirka

Buduća legenda
Poruka
30.133
Ima li vas ovde "žigosanih"?
Kako ste ovih dana i ako vas ima, to je dobro jer znači da ipak odolevate ovoj negativnoj društvenoj selekciji.
Ili ste od onih "imunih" i u tom slučaju, podelite po koji recept.
Možete pisati o svom iskustvu ili životu ljudi iz vašeg bližeg i daljeg okruženja, sa osvrtom na to, koliko je sistem u kome živite tolerantan i velikodušan, kada je reč o stigmatizaciji u društvu.
Par smernica sam dala,...vi dalje razradite temu po svom nahođenju.
Jer,...koliko ljudi, toliko sudbina!
Hvala.

Poslednja izmena:
Radis ono sto volis, pises ono sto ti razum i osecaj govori.
A to, da li se osecas "zigosano", to je druga stvar.. ili postoji problem nekog vida maltretiranja ovde, reci..?
Ne mora da te maltretira niko na onaj klasičan način, tipa da ugrožava tvoj fizički i mentalni integritet. Jednostavno se sa ovom pojavom susrećeš kroz život ili ne. Ili nekad u prošlosti, recimo.

Ne mora da te maltretira niko na onaj klasičan način, tipa da ugrožava tvoj fizički i mentalni integritet. Jednostavno se sa ovom pojavom susrećeš kroz život ili ne. Ili nekad u prošlosti, recimo.
Kroz zivot ces se susretati sa raznoraznim situacijama, ljudima, .. koji ti nisu po volji, cudni, kakogod.
Verovatno si i ti njima. Oni su stigmatizovani sa tvog nacina gledista, ti sa njihovog.
Moj savet ti je da gledas svoja posla, zivis onako kako mislis da treba i sto manje obracas paznju na ove pojave koje napisah...

To je sirok pojam.
Osecas se stigmatizovano od drustva?
Pojasni.
Neću ja ništa pojašnjavati, jer ja se prvo tako ne osećam. Ako i jesam, to je već bilo jako davno.
Ali ne želim zatvarati olako oči pred ovom pojavom. Tema je o ličnom ili individualnom osećaju ove pojave, ne mora ništa "knjiški". Nikakvi pojmovi, niti definicije nisu vam potrebni. Bar ne na ovoj temi.

Kroz zivot ces se susretati sa raznoraznim situacijama, ljudima, .. koji ti nisu po volji, cudni, kakogod.
Verovatno si i ti njima. Oni su stigmatizovani sa tvog nacina gledista, ti sa njihovog.
Moj savet ti je da gledas svoja posla, zivis onako kako mislis da treba i sto manje obracas paznju na ove pojave koje napisah...
Dobar savet.
Ali smo ipak svi deo sistema,...hteli to ili ne. Ne živimo u divljini, kao divlje zveri iako se često tako osećamo, usamljeno upravo onda kada se na bilo način susretnemo sa nekim vidom " žigosanja". Stigmatizacija može biti od strane samog društva ( sistema) u kome živimo ili pojedinačna ( od strane ljudi sa kojima dolazimo u neposredni kontakt).
Tako je nekog "žigosalo" društvo, nekog sredina u kojoj živi.

Dobar savet.
Ali smo ipak svi deo sistema,...hteli to ili ne. Ne živimo u divljini, kao divlje zveri iako se često tako osećamo, usamljeno upravo onda kada se na bilo način susretnemo sa nekim vidom " žigosanja".
Ne gledaj na to tako. Naravno da smo u interakciji sa drugima mnogo vremena u zivotu, ali vremenom naucis da se distanciras, manje govoris o sebi, radis, i cutis ,,, ja sam to naucila na tezi nacin.

Back