STEROIDI, PROFESIONALNI SPORT I LICEMERJE !!

cobi63

Aktivan član
Poruka
1.393
Svaki put kada je neko od profesionalnih sportista umesan u bilo kakav skandal oko upotrebe steroida,medij odmah navale na nju \njega kao gladni vuci.Nedavno je penzionisana zvezda bejzbola Mark McGwire(poznat pod nadimkom “Kralj home-run-ova”)konacno priznao,I to gotovo 10 godina nakon sto je prestao da trenira,da je ti I tamo koristio steroide,tokom poslednje decenije profesionalnog bavljenja sportom.On tvrdi da nije koristio steroide radi poboljsanja svojih performansi,vec kako bi pomogao sebi da sto pre zaleci razne povrede.Izjavio je kako je to radio jer je zeleo das to vise vremena provede u igri,a ne na klupi ili na listi povredjenih igraca.

Uprkos kolicini steroida koje je koristio,ipak je propustio dosta utakmica zbog povreda .Ovo ukazuje na to da je ipak koristio steroide kako bi poboljsao svoju igru I performance,tako da…lagao je.Ali,nije imao izbora.Da je priznao kako stvari stoje,bio bi razapet kao lazov I korisnik steroida.Po mom misljenju,mediji su nepravedni prema profesionalnim sportistima kada ih nazivaju gomilom napumpanih I napucanih varalica.

Svi znamo da sportisti u vecini profesionalnih sportova ,a pogotovo kada su u pitanju timski sportovi koji donose ogroman novac svima,koriste steroide.Pa sta? Ljudi vole da gledaju ove neverovatno talentovane sportiste kako daju sve od sebe na terenu,I kako izvode stvari o kojima obicni ljudi mogu samo da sanjaju.Svakoga dana ,bez obzira da li je u pitanju ESPN(u SAD) ili Eurosport( u Evropi),gledamo na televiziji inserte najboljih I najspektakularnijih poteza sportista celog sveta,na radost desetina miliona fasciniranih gledalaca.Ukoliko ste pravi ljubitelj sporta,ovo je najverovatnije vas omiljeni deo bilo kog prenosa na televiziji.

Javnost,vlasnici timova,sponzori I mediji-svi zude da vide nadljudske sposobnosti,jer je to ono sto se najbolje prodaje.Asa druge strane se ponasaju zgadjeno,I moralno zapanjeno kada se otkrije da je neki sportista koristio steroide koji su mu I omogucili te naedljudske sposobnosti.

Mislim da ne bi bilo fer da izdvajam bilo koji sport,ili sportistu, kao sto su americki mediji nedavno uradili sa bejzbolom I Mark McGwir-om.Ako bismo svaki od unosnih sportova stavili pod mikroskop,zvanicnici bi otkrili da je upotreba HGH I EPO steroida mnogo rasirenija nego sto itko zeli da prizna.Ukoliko bilo koji profesionalni sport tvrdi da je “cist”,to samo znaci da kontrole I testovi u tom sportu nisu sveobuhvatni I dovoljno temeljni.Posto veliki broj profesionalnih sportista koristi supstance za poboljsanje performansi,veoma je tesko takmiciti se profesionalno u bilo kom sportu,bez koriscenja tih supstanci,zbog prevelike konkurencije.

Poslednja izmena od moderatora:
odlichan tekst, gadja u centar pravo, sve je to tako licemerno, kada se sazna za nekoga da koristi neshto odma je chiter a shto to koriste maltene svi nema veze... u tome je problem, shatro su zabranjeni, ali doping kontrole se prolaze opushteno ili tipa na kontroli od celog tima padne jedan... i sada i ako si natural a vrhunski sportista nije fer prema tebi... al ***... i tako imamo situaciju da su neki natural a neki ne i tu se vec gubi dosta na pravichnosti... bilo bi mnogo bolje jednostavno dozvoliti sve svima, e onda bi videli koliko je ko zaista pozrtvovan... a i dodalo bi ostalim sportovima jednu novu, lepshu dimenziju. Al ljudi su sise i uvek moraju da glume neku ispravnost neki moral neshto mesto da se lepo tera do granice i uziva... inache, moram u of malo... kolko mi ide na ***** kad doje neko i kaze za nekoga ko koristi steroide: "chiterska kukavica" :roll: ... prvo, kakvo varanje, o kom varanju se radi alo pa nije ovo kanter strajk hahahah... mozesh samo sebe da prevarish, to jest svoju genetiku... i nikog drugog. Kakve ja veze s njim imam ili on sa mnom pa da ja kao neshto "varam"? se mi takmichimo mozda, nisam primetio? ... a drugo, josh crnje, kazu "kukavica" ... sinovi, zaista je apsurdno nazivati kukavicom osobu koja radi neshto chega se vi plashite. Stvarno ne znam ko je tu kukavica... ili kada se neko bash lepo nagruva, a onda krene pricha... "vidi ga kako se naprcao"... "pa da, ali on je koristio steroide!" :lol: ... pa shta, da to sluchajno ne potire chinjenicu da je baja naprcan? :D ... koristite i vi neshto, niko vam ne brani. :)

Ne Vazim Se,vidis ovakve provaljene komentare daju oni,koji su ostali neafmisani u zivotu tj.u sportu.Nisu uspeli da dostignu neke uspehe ili svoje limite i onda svoje nezadovoljstvo komenziraju time sto ce sami sebi reci:ma bre takvi rezultati mogu samo sa hemojom da se postignu i zato ja nisam ni uspeo,ali sam zato zdrav,a pri tome ne prestaju da se dive svojom spotskim idolima koji god oni bili,fudbaleri,bokseti,teniseri,biciklisti,Bodybuilderi...a svi ti njihovi idoli se itekako rokaju hemijom i to im ne smeta ni najmanje.Epa izvolite gospodo cistunci,visoko moralne osobe prestanite da gledate SVE PROFESILANE SPORTOVE.Idite i gledajte decje lige i seoske lige i tamo nadjite idole.Zaboravite teretanu,tamo idu oni koji ma su uzor oni sto uzmaju hemiju.Ili druga alternativa koja je hrabrija,skupite petlju vi pa uzmite jednu najprostiju kuru da vidimo vase rezultet sa njom ,ako mislite da je to tako lako i da hemija carobni stapic koji ce preko noci da vas od ruznog debeljka-mrsavka,pretvori u Konana za kojim ce zene da lude.Izvolite na vama je izbor

pa da a pogotovu to za bodibilding... e bash sam primetio obichno je naturalcima Arnold bog otac... a on naravno chovek dao mu ga malo (malo vishe :lol:)... i sad meni pricha baja sa jedne strane kako su "svi ti proteini, kreatini, steroidi i ostala hemija djubrad, ne moze se digne od toga i tako to, a i to je samo za pi*ke" ... a onda mi kaze kod jedne vezbe: "e Arnold to radi ovako" :lol: ... reko pusti se ti Arnolda sinovac, on je pi*ka steroidashka :) ... kad tek ce meni baja " si lud, kakvi steroidi, znash ti kolko je on trenirao?" :hahaha: ... reko ne znam, aj sad idi gledaj u zvuchnik...

@Ne_Vazim_Se
Nije me niko slagao, nego se bavim time, i trudim se da to bude na najozbiljnijem nivou.

@cobi63, Ne_Vazim_se
Nisam neostvaren u zivotu, nisam neafirmisan, to sto ti (cobi63) verovatno koristis sve i svasta, to je tvoja stvar, jednostavno smatram da je ne treba propagirati.
To da svi vrhunski sportisti koriste nedozvoljne sredstva, kako pretstavljate, nije tacno, verujem da ih dosta njih koristi, ali takodje znam da ih ogroman broj ne koristi.
Tekstovima poput stimulisete mlade, da vec nakon 15 dana treninga ocekuju rezultate, a u nedostatku istih ne razmisljaju ni o cemu drugom vec o "dodacima ishrani", kako ni oni ne daju rezultate kroz 15 dana, odmah potezu za anabolicima.

[Ne_Vazim_Se];17923015:
pa to, glupan bash tako nekako i rezonuje... kao shta ce ti to, samo uzmi treniraj tri puta vishe i jedi tri puta vishe i to je to... :hahaha:

taj fazon a :D ... u lepo, lepo... video sam slike ali nisam znao da su pale i medalje neke! :) bash fino... a je l' to u Srbiji ili Jugoslavija dok je bila?

ne,ne u Jugoslaviji dok je bila u poluteskoj kategoriji sam bio

@Ne_Vazim_Se
Nije me niko slagao, nego se bavim time, i trudim se da to bude na najozbiljnijem nivou.

@cobi63, Ne_Vazim_se
Nisam neostvaren u zivotu, nisam neafirmisan, to sto ti (cobi63) verovatno koristis sve i svasta, to je tvoja stvar, jednostavno smatram da je ne treba propagirati.
To da svi vrhunski sportisti koriste nedozvoljne sredstva, kako pretstavljate, nije tacno, verujem da ih dosta njih koristi, ali takodje znam da ih ogroman broj ne koristi.
Tekstovima poput stimulisete mlade, da vec nakon 15 dana treninga ocekuju rezultate, a u nedostatku istih ne razmisljaju ni o cemu drugom vec o "dodacima ishrani", kako ni oni ne daju rezultate kroz 15 dana, odmah potezu za anabolicima.
Kao prvo vidim da si se pronasao u texu pa odatle i potreba da se pravdas.Kako drugo sve ostalo sto si napisao totalno nema apsolutno nikavu tezinu argumenta jer je na nivou deteta, a najmanje na nivou nekoga ko se "ozbiljno"bavi time.To sto ti smatras je tvoja stvar,ali si u daljem texu nedolsedan tome,jer ti "verujes"da ima ogroman broj koji ih ne koristi,ali to pouzdano ne znas niti imas ikavih dokaza o bilo cemu sto si napisao.Drugo nemoj da inputiras nekome ovde nesto sto niko nije rekao niti propagirao,to samo pokazuje tvoju nesigurnost i nepoznavanje materije,pa te ja stoga pozivam da u skladu sa moralnim normama postupis po jednoj od mogucih opcija koje sam dao i pokazes kako si dosledan svojim principima kao afirmisana osoba koja je od morlanog integriteta i da uzmes pa da bar jednu knjigu o anbolicima preporucio bih ti ANABOLICS- WILLIAM LEWELLYNbilo koje izdanje naci ces na netu da skines u pdf-u.Knjiha koja je doizvela svoje 10-izdanje pa kad sve to lepo svaris dodji da diskutujemo ovako nema svrhe

Kao prvo vidim da si se pronasao u texu pa odatle i potreba da se pravdas.Kako drugo sve ostalo sto si napisao totalno nema apsolutno nikavu tezinu argumenta jer je na nivou deteta, a najmanje na nivou nekoga ko se "ozbiljno"bavi time.To sto ti smatras je tvoja stvar,ali si u daljem texu nedolsedan tome,jer ti "verujes"da ima ogroman broj koji ih ne koristi,ali to pouzdano ne znas niti imas ikavih dokaza o bilo cemu sto si napisao.Drugo nemoj da inputiras nekome ovde nesto sto niko nije rekao niti propagirao,to samo pokazuje tvoju nesigurnost i nepoznavanje materije,pa te ja stoga pozivam da u skladu sa moralnim normama postupis po jednoj od mogucih opcija koje sam dao i pokazes kako si dosledan svojim principima kao afirmisana osoba koja je od morlanog integriteta i da uzmes pa da bar jednu knjigu o anbolicima preporucio bih ti ANABOLICS- WILLIAM LEWELLYNbilo koje izdanje naci ces na netu da skines u pdf-u.Knjiha koja je doizvela svoje 10-izdanje pa kad sve to lepo svaris dodji da diskutujemo ovako nema svrhe

Covek koji prodaje steroide pise o tome kako oni nisu stetni. Ko ce pametan da ti veruje? Valjas omladini steroide a pozivas se na moralne norme.

Covek koji prodaje steroide pise o tome kako oni nisu stetni. Ko ce pametan da ti veruje? Valjas omladini steroide a pozivas se na moralne norme.

ne radi se momce o tome sta ja pisem,vec sta su cinjenice.Ja lazno ne moralisem i prodajem samo punoletnim osobama.Za tebe i ostale decko izaozov stoji u postu br.7 Pa izvoli prsitupiti ili nemoj tupiti.Samo mudrujete i ispljujete corke a dokaza nigde,clank je savim jasan i glasan kome se cinjeice ne svidjaju kao sto rekoh ima alternativu u mom postu br,7.Ali isto tako znam da niko od vas nema petlje ni za jednu od ponudjenih opcija osim da lazno moralise i pametuje

ne radi se momce o tome sta ja pisem,vec sta su cinjenice.Ja lazno ne moralisem i prodajem samo punoletnim osobama.Za tebe i ostale decko izaozov stoji u postu br.7 Pa izvoli prsitupiti ili nemoj tupiti.Samo mudrujete i ispljujete corke a dokaza nigde,clank je savim jasan i glasan kome se cinjeice ne svidjaju kao sto rekoh ima alternativu u mom postu br,7.Ali isto tako znam da niko od vas nema petlje ni za jednu od ponudjenih opcija osim da lazno moralise i pametuje

Ti pises ono sto pisu isti takvi ko sto si ti i ono sto ti tera vodu na vodenicu. Steroidi izazivaju hormonalne poremecaje, uvecanje srca ostecuje nervni sistem......
Ko si bre ti, trgovac steroidima, da meni postavljas izazove......daj steroide jdnu kuru(ovo ko dileri drogom - ma sta ce ti biti od malo praska - ovo je perfektna roba) svom detetu da pokaze sta moze.
Prodajes robu punoletnima a u Srbiji se na zalost postaje punoletan sa samo 18 godina a sta zna klinac sa 18 leti mu pamet i koliko je on zreo i svestan. Ja imam skoro trideset a ti ocigledno preko 40 pa kazi koliko je zreo klinja sa 18 i 20 godina osim sto je malo otiso u visinu pa mu ti prodajes jeftinu pamet kako treba da uzme jednu kuru steroida (samo jednu) i pokaze Bogu i ljudima i nekoj curi u koju je zatreskan kakva je muskarcina i za sta je sve sposoban.
Ovo ne pisem zbog sebe vec zbog mladih ljudi koji posecuju ovaj pdf koji se zove "rekreacija" a ne "kako upropastiti sebe steroidima".
Sto se tice knjiga koje su dozivele mnogo izdanja i iz kojih ti izvlacis " cinjenice" i njih su pisali takvi kao ti i Hitler je pisao knjige koje su izlazile u milionima primeraka a omladina se lepila ko luda pa sta?
Sigurno ce se javiti Bruz Zli, Optimum, ili neko ko ce strucnije od mene da objasni.

@Ne_Vazim_Se
Bavim se fiziologijom sporta...

@cobi63
Nije bilo tesko zakljuciti da si ciljao na mene u postu, jer sam u tom trenutku bio
jedina opozicija, a o tome da li sam se pronasao u postu sam odgovorio.
Ti lupas gluposti, ja razumem da si narko diler, i da od toga zaradjujes, ali zaista mi ne
mozes pricati o tome da nema tezinu argumenta. Idi na pubmed, tu se objavljuju najnovija
istrazivanja iz svih biomedicinskih oblasti, ukucaj kljucne reci vezane za doping i procitaj
koju rec. Nisam ti nista inputirao, clanak jasno propagira koriscenje anabolika!
Takodje ono sto razlikuje vrhunski sport od toga sto ti radis, jeste sto vrhunskog sportistu
dopinguje citav tim strucnjaka, koji su ili najbolji ili medju najboljima u toj oblasti,
koji imaju zavrsene po 5 fakulteta iz oblasti biomedicine, a ne neko ko ne zna da nabroji tri
enzima koji ucestvuju u varenju, i ko dopinguje ljude na "kasiku".
Sto se tice citanja hm... pa bilo sta da si mi rekao i da progutam, ali sam vise procitao
do sad nego sto ces ti za 3 zivota, i ovo ne govorim uvredljivo, ali zaista puno citam,
i igrom slucaja je to u zadnjih par godina fiziologija.

Ti pises ono sto pisu isti takvi ko sto si ti i ono sto ti tera vodu na vodenicu. Steroidi izazivaju hormonalne poremecaje, uvecanje srca ostecuje nervni sistem......
Ko si bre ti, trgovac steroidima, da meni postavljas izazove......daj steroide jdnu kuru(ovo ko dileri drogom - ma sta ce ti biti od malo praska - ovo je perfektna roba) svom detetu da pokaze sta moze.
Prodajes robu punoletnima a u Srbiji se na zalost postaje punoletan sa samo 18 godina a sta zna klinac sa 18 leti mu pamet i koliko je on zreo i svestan. Ja imam skoro trideset a ti ocigledno preko 40 pa kazi koliko je zreo klinja sa 18 i 20 godina osim sto je malo otiso u visinu pa mu ti prodajes jeftinu pamet kako treba da uzme jednu kuru steroida (samo jednu) i pokaze Bogu i ljudima i nekoj curi u koju je zatreskan kakva je muskarcina i za sta je sve sposoban.
Ovo ne pisem zbog sebe vec zbog mladih ljudi koji posecuju ovaj pdf koji se zove "rekreacija" a ne "kako upropastiti sebe steroidima".
Sto se tice knjiga koje su dozivele mnogo izdanja i iz kojih ti izvlacis " cinjenice" i njih su pisali takvi kao ti i Hitler je pisao knjige koje su izlazile u milionima primeraka a omladina se lepila ko luda pa sta?
Sigurno ce se javiti Bruz Zli, Optimum, ili neko ko ce strucnije od mene da objasni.

vidim ja da si ti tezak pacenik i nista vise,daleko si ti od 30 godina,ti si jos ostao momce u pubertetu definitivno.Idi icedi bubuljice pa se javi :)
Sto se guras u ono sto ne znas?Sto ne ides da ganjas sto prodaju cigare i alkohol od toga mnogo vise riknjavaju maloletnici,je li?:think:

Poslednja izmena:
@Ne_Vazim_Se
Bavim se fiziologijom sporta...

@cobi63
Nije bilo tesko zakljuciti da si ciljao na mene u postu, jer sam u tom trenutku bio
jedina opozicija, a o tome da li sam se pronasao u postu sam odgovorio.
Ti lupas gluposti, ja razumem da si narko diler, i da od toga zaradjujes, ali zaista mi ne
mozes pricati o tome da nema tezinu argumenta. Idi na pubmed, tu se objavljuju najnovija
istrazivanja iz svih biomedicinskih oblasti, ukucaj kljucne reci vezane za doping i procitaj
koju rec. Nisam ti nista inputirao, clanak jasno propagira koriscenje anabolika!
Takodje ono sto razlikuje vrhunski sport od toga sto ti radis, jeste sto vrhunskog sportistu
dopinguje citav tim strucnjaka, koji su ili najbolji ili medju najboljima u toj oblasti,
koji imaju zavrsene po 5 fakulteta iz oblasti biomedicine, a ne neko ko ne zna da nabroji tri
enzima koji ucestvuju u varenju, i ko dopinguje ljude na "kasiku".
Sto se tice citanja hm... pa bilo sta da si mi rekao i da progutam, ali sam vise procitao
do sad nego sto ces ti za 3 zivota, i ovo ne govorim uvredljivo, ali zaista puno citam,
i igrom slucaja je to u zadnjih par godina fiziologija.

To opet ne menja cinjenicu koju i sam priznajes da ih dopiguju.Dakle,poenata da su oni strucni pa im strucno daju doping :).A sto se citanja tice,pa vidi se da sem filozofije ostalo ti je suva grana nista vise.Ja bih bio presecan kada bi ti u svom zivotu procitao bar polovinu onoga sto sam ja procitao,ali to ovde nije tema.Dakle iznosis tvrdnju o stetnosti izvoli iznesi dokaze,znaci jednu studiju koja je uradjena,gde,kada,kako,na kolikom reprezantativnom uzorku,koja kolicina cega i koje su posledice bile ovako samo mozes i dalje da citas filozofiju i nista vise,stoopet pokazuje da si skroz promasio pdf

@Ne_Vazim_Se
Jedna lekarka iz anti doping agencije mi je pustila sjajan film vezan za anabolike, probacu da nabavim i okacim. Radi se o tipu koji je resio da bude eksperiment, dopinguje se 3 meseca (ako se dobro secam), i za to vreme se prate njegov sportski rezultat, a takodje i njegovi unutrasnji organi.... ruski film ako se dobro secam.

e to bi vec bilo neshto! :D ae ae brate vidi ako mozesh nadji i okachi... :)

ako ne mozesh da nadjesh, bilo bi lepo i ukratko da preprichash ako te ne mrzi. :)

znachi ono u grubim crtama tipa kolko je kila imao taj lik pre svega toga, visina, stanje organizma pre upotrebe, shta je uzimao i u kojoj meri, kako je ziveo tada i to... i na kraju rezultat - promene u mishicnoj masi i promene unutar tela.

shta se desilo? pretpostavljam da je lik za tri meseca nekako uspeo da sje*e neshto tipa jetre?

Ah, gledao sam to. Samo što nisam gledao onako kako ja to volim, nego sam bio u društvu i ta emisija je išla na tv-u u pozadini. Odvojio sam bio jedno uvo da slušam i znam da mi se nije dopala. Nisu sagledavali stvari realno, već su eksperimentu pristupili, čini mi se, sa već nekim predrasudama i očekivanjima. Skinuću ga noćas sa torrenta, pa da ga odledam opet, ali sada na miru. :D

p.s. Evo, našao sam i jednu konstataciju oko ovog filmića: This documentary the subject is believed to have taken no more than 500mg of an un-named steroid.
It must be noted that the Dr who monitored the progress works for Anti Doping Denmark (so no bias here)

To me nateralo da odustanem od skidanja filma. Ne volim pristrasne studije. Ipak sam dobro bio načuo dok sam ga gledao u pozadini. :D

Poslednja izmena:

Back