Steper VS. čokolada

:jede:

• Jedem koliko hoću, ali umirem od vežbanja

• Umirem od gladi, ali ne mrdam dupe iz fotelje

• Jedem koliko hoću, i baš me briga za sve

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
A jel se važi beli 'lebac, namesto čokolade? :think: Ako se važi, ja imam jedan...hmmm... problem. Sinoć sam za večeru pohovala tikvice, pa je ostalo i za jutros. Mislim, bilo je do malopre... a do malopre je bilo i belog 'leba, kupljenog oko 8 jutroske.
Sunce ti žeženo, slistila sam punu činiju pohovanih tikvica i skoro ceo hleb, ostala samo jedna krajka :rumenko::rumenko::rumenko: I celo kiselo mleko uz to :rumenko:
Standardno, godinama imam 55 kila na moju visinu od 170. Dobro, sada imam 64 kg, i još, otprilike, 2,5 meseca ili koji dan više do porodjaja. Mislim, sve je ok, trudnice jedu kao ... pa trudnice, ali...
Pitam se... :think: To je masnoća, jaja, mleko, sve je jako. A ja tako jedem svaki dan, u trudnoći, naravno, više, ali i van trudnoće kao mećava jedem. Dobar metabolizam, pa se ne gojim. Ok. A srce, a krvni sudovi? :think: Na kukovima, guzi i stomaku se ič ne vidi, a trpi li srce i arterije, npr? :think: Mislim, ipak je to ogromna uneta količina goriva u organizmu, uspe li on u potpunosti to da sagori, da preradi, ili ostavlja tragove na pomenutim organima, dodajući na spisak jetru, bubrege, žuč...? :think:
Fino je klopati i ne gojiti se. Eto, čisto se pitam, palo mi na pamet kada sam videla šta je ostalo iza uragana Atakualpa ;) Koliko će organizam platiti kada dodje vreme za naplatu? Ili se jednostavno sagori ta energija i nikom ništa?

A jel se važi beli 'lebac, namesto čokolade? :think: Ako se važi, ja imam jedan...hmmm... problem. Sinoć sam za večeru pohovala tikvice, pa je ostalo i za jutros. Mislim, bilo je do malopre... a do malopre je bilo i belog 'leba, kupljenog oko 8 jutroske.
Sunce ti žeženo, slistila sam punu činiju pohovanih tikvica i skoro ceo hleb, ostala samo jedna krajka :rumenko::rumenko::rumenko: I celo kiselo mleko uz to :rumenko:
Standardno, godinama imam 55 kila na moju visinu od 170. Dobro, sada imam 64 kg, i još, otprilike, 2,5 meseca ili koji dan više do porodjaja. Mislim, sve je ok, trudnice jedu kao ... pa trudnice, ali...
Pitam se... :think: To je masnoća, jaja, mleko, sve je jako. A ja tako jedem svaki dan, u trudnoći, naravno, više, ali i van trudnoće kao mećava jedem. Dobar metabolizam, pa se ne gojim. Ok. A srce, a krvni sudovi? :think: Na kukovima, guzi i stomaku se ič ne vidi, a trpi li srce i arterije, npr? :think: Mislim, ipak je to ogromna uneta količina goriva u organizmu, uspe li on u potpunosti to da sagori, da preradi, ili ostavlja tragove na pomenutim organima, dodajući na spisak jetru, bubrege, žuč...? :think:
Fino je klopati i ne gojiti se. Eto, čisto se pitam, palo mi na pamet kada sam videla šta je ostalo iza uragana Atakualpa ;) Koliko će organizam platiti kada dodje vreme za naplatu? Ili se jednostavno sagori ta energija i nikom ništa?
ja ne jedem masno, ne jedem svinjetinu, od jaja samo belanca i tako to, pa imam holesterol, na kraju nema nema veze sta jedes nego kakve sklonosti imas :)

Eh, posto ja nemam stitnu, pijem hormone svako jutro..do kraja zivota, nisam merodavna za ovu anketu. Mogu pojesti i antilopu gnu i 300 gr cokolade, variram od 50-52 kg, na 170 cm :sad2:. Blago onom ko mora da vezba.

Nisam sigurna da ne ostavlja tragove. Ranije se nisam preterano opterecivala unetom hranom ali su se onda pogodile neke situacija koje su mi nametale razmisljanje na tu temu.
Recimo, roditelji prijatelja su radili one procene starosti organa. Otac je ispao deset godina mladji po kalkulatoru a majka deset godina starija. On je izuzetno vitak covek, sportski tip koji pazi sta jede i kako zivi. Zena ne vodi racuna i kada su radili analizu ne samo krvi i kondicije vec stanja pluca, jetre i ne znam cega razlika izmedju nje i njega je bila velika. Isto tako mislim da bi moja majka ispala mladja od mog oca iako on izgleda na oko zbilja veoma atraktivno i atletski ali pusi, jede masno, spava kad stigne, nekako zdravlje mu nije prioritet a jak je za sada u zivotu bio neverovatno samo ne znam do kada ce tako moci jer vec krklja i kaslje bez razloga buduci da trcanje i pusenje nisu bas sjajna ideja. Nasuprot njemu mama je vitka, sitna zenica koja nikada nije imala problem sa kilazom niti sa zdravljem ali kako je sada prinudjena na redovne analize krvi povisen holesterol je njoj bio momentalni znak da prekine sa pavlakama i cvarcima, koje inace obozava, a okostavanje kolena je nateralo po pravi put u zivotu na ozbiljno vezbanje. Ako bih birala izmedju njih dvoje odabrala bih mamin metod koji mi se cini na duze staze vise ucinkovit i vec daje rezultate ne samo prilikom analiza vec su isti i fizicki vidljivi.

Slatke moje :lol:

E, ovako sad... Recimo da vam se salce lepi ko super lepak. Koji ste tip, da li ćete da umirete od gladi, ali guzu nećete mrdnuti, ili ćete da jedete kad i koliko vam se jede, ali i vežbati do besvesti?

edit: Ne shvatajte ovo bukvalno, pitanje je koji ste tip, da li ćete radije pojesti 300g čokolade pa odvežbati, ili ćete biti gladni, ali bez fizičkog napora :D

Poješću i vežbaću :lol:

Slatke moje :lol:

E, ovako sad... Recimo da vam se salce lepi ko super lepak. Koji ste tip, da li ćete da umirete od gladi, ali guzu nećete mrdnuti, ili ćete da jedete kad i koliko vam se jede, ali i vežbati do besvesti?

edit: Ne shvatajte ovo bukvalno, pitanje je koji ste tip, da li ćete radije pojesti 300g čokolade pa odvežbati, ili ćete biti gladni, ali bez fizičkog napora :D

Biram nešto između

Jedem što mogu, koliko hoću, slabo mrdam jer mi je stolica pred kompom namazana lepilom, ali kad negde idem, gledam da to bude pešice kad god je moguće... Tako i izgledam:roll:.

Lično mislim da je steper i izmišljen zbog čokolade.:mrgreen:

Back