- Poruka
- 17.625
Istina,identičan Mjesec je dobar za sinastriju.
Nego,još uvijek fali malo konkretnog ovdje.Razumljivo što ne izlažeš konkretan materijal jer te milekićevsko-duporska astrologija nije mogla poučiti tom prilazu.A jednostavno je.Postoje hronokratori,upravljači vremenom.I njihovi klikovi otvaraju vrata za ljubav ili karijeru ili putovanja ili svašta još.Dok dvoje to ne zakači da se oboma poklope faze nema ni pravog odnosa.Ipak,vidi se jesu li jedno za drugo i na ličnom nivou.To je misterija za MA,ne i za TA.Jer se ne gleda samo Mjesec naravno,šire je.Nije sve u aspektima kako uglavnom rešava MA.
Zato gledaj da svoj um otvoriš za znanje,manje je bitno što zaglupljena većina tvrdi da TA "mrači",kad se nešto ne poznaje najlakše je blatiti.Tako da... šteta je da ne nabilduješ još znanja ako imaš volje za to.Zanimljivo je svakako.
Hvala ti. Nisam ja ucio astrologiju, nego sam se priucio na osnovu licnih iskustava. Imam neko licno iskustvo i trebaju mi odgovori, i nadjem u astrologiji, i to znam sta je, sta se desilo i kako ide. Astrologija je sva o iskustvima, duhovnim, a zaljubljenost i povezanost su upravo to. Ljudi pisu iskustva, tako i znamo o cemu se radi.
Evo nek provjeri, nek procita Pluton Mjesec konjukcija sta je i da li se poklapa sa njegovim iskustvom. To je to. Doduse njen Mjesec je odlasku od njegovog Pluton. Bili su egzaktni prije 2 do 3 mjeseca. Bitno je da nam kaze je li se poklopa, i nama vrijedi njegovi iskustvo.
Napisi ti molim ako znas. Sto se mene tice i moderne i tradicionalne astrologije, ne zanima me da proricem. Nemam ja sta da ponudim po tom pitanju, sta ce se dogoditi. Ali draga mi je tradicionalna astrologija, fino je organizovana, ima smisla.
Steta je da ne nabildujem znanje, tacno, i ja volim spoznaje, ali moje znanje je iz iskustva. Treba nesto da mi se desi da bi znao, a ne da citam teoriju.