Stay home alone -jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!

brizna mama

Primećen član
Poruka
505
Prvi put otkada su se deca rodila ostala sam sama kod kuće. Pa to je divota! Vikend sam provela doslovno u krevetu družeći se sa daljinskim i frižiderom. A TV bogat muzičkim i filmskim programom. Verovatno još koji dan ću da se izležavam, pa će onda malo sređivanje kuće i zaostalih poslova i onda skitnja do besvesti. Već sam dogovorila i žensku žurku. Uopšte mi ne nedostaju ni deca ni muž, pogotovo. Šta ću ako mi se toliko svidi da poželim da potraje? I Desanka Maksimović je imala nešto da kaže na tu temu:

Cuj, reci cu ti svoju tajnu:
ne ostavljaj me nikad samu
kad neko svira.

Mogu mi se uciniti
duboke i meke
oci neke
sasvim obične.

Moze mi se uciniti
da tonem u zvuke,
pa cu ruke
svakom pruziti.

Moze mi se uciniti
lepo i lako
voleti kratko
za jedan dan.

Da li je još neko ostao sam kod kuće?Kako provodite vreme?

Joj ja sam dete pre skoro mesec dana poslaal na rekreativnu i zaboravila sam da imam kucu tih dana.
Dolazila sam samo da se presvucem, okupam i prespavam :rumenko:
Sedmog dana me je muz zamolio da dodjem da se vidimo :rumenko:

Planiram da posaljem dete sa babom i dedom u vikendicu ovih dana...i da ponovim isti scenario.
I jedva cekam...tacno znam kako cu i sta cu i sa kim cu!

Jesam, povremeno
To je vreme kada koristim priliku da se vidim i cujem s prijateljicama, odmaram se, citam knjigu, odem u soping za svoju dusu
jos lepse je kad si na putovanju sam
setas nekim novim grado, smisljas poklone za svoje, obilazis nove zanimljive restorane, pricas sa strancima
takvi odlasci su mi jos lepsi nego ostajanje sama kod kuce
tako sam otkrila jedne fenomenalne palacinke s belom cokoladom i kokosom u kaficu s neverovatnom fontanom, jedan neverovatan vegetarijanski restoran, mesto gde se u Sofiji prodaje najbolji donji ves itd....
ponekad cak, iako u inostranstvo nikad ne idem sama,, vise volim da sama otkrivam grad u kome sam
uvek mi se desi nesto neverovatno ili neobicno
jednom su me u Sofiji zvali da snimim reklamu
drugi put sam upoznala jednu Kanadjanku koja putuje samo sa karticom u dzepu i koja nije mogla da veruje kako je ukusna domaca prsuta iz Srbije
:zaljubljena:

Prvi put otkada su se deca rodila ostala sam sama kod kuće. Pa to je divota! Vikend sam provela doslovno u krevetu družeći se sa daljinskim i frižiderom. A TV bogat muzičkim i filmskim programom. Verovatno još koji dan ću da se izležavam, pa će onda malo sređivanje kuće i zaostalih poslova i onda skitnja do besvesti. Već sam dogovorila i žensku žurku. Uopšte mi ne nedostaju ni deca ni muž, pogotovo. Šta ću ako mi se toliko svidi da poželim da potraje? I Desanka Maksimović je imala nešto da kaže na tu temu:

kad neko svira.

Mogu mi se uciniti
duboke i meke
oci neke
sasvim obične.

Moze mi se uciniti
da tonem u zvuke,
pa cu ruke
svakom pruziti.

Moze mi se uciniti
lepo i lako
voleti kratko
za jedan dan.

Pa cekaj stae ovo ja reko palo neko privodjenje:neutral:

...

Meni je zivot skoro ovakav kako si opisala samo sto ga ne spucavam uz tv i u izlezavanju, nego u raznim aktivnostima. :D Malo me zeza godiste deteta za vecernji provod, al koliko sam primetila tendencije u vecernjim izlascima, ni ne propustam ishta bitno. Skoro sve ostalo se uklapa u pojam totalne slobode zivljenja koju nisam imala dok sam bila udata jer sam onda morala da se uskladim za muzem u raznim aspektima.

Zivot bez nametnutih obaveza je super (bilo da su te obaveze vidno nametnute ili nesto sto odradjujemo, a cini nam se da je nasom voljom iako nije) i primetila sam da samo postojanje deteta ne namece obaveze koje gushe koliko to moze nametati zivot u zajednici sa partnerom (msm ono zajednicki krov nad glavom, zajednicki budzet, zajednicki planovi kratkorocni, dugorocni, podela poslova ili jos gore nepodela poslova onih kucnih ili bilo kojih drugih...ne verujem da bih ikada ponovo mogla biti spremna na tako nesto).

Poslednja izmena:

kad neko svira.

Mogu mi se uciniti
duboke i meke
oci neke
sasvim obične.

Moze mi se uciniti
da tonem u zvuke,
pa cu ruke
svakom pruziti.

Moze mi se uciniti
lepo i lako
voleti kratko
za jedan dan.

Joj blago tebi. Ja pokušavam da nateram tatu i mamu da odu na more, sa švecom ću lako, daš joj hiljadarak dinara i nema je. Ali neće niko iz kuće da ide.

Dan četvrti. Osmeh mi ne silazi sa lica i stalno sam oduševljena svojom slobodom. Malčice sam smanjila druženje sa daljinskim, polako vidim i svet oko sebe. U glavi mi se formira TO DO lista. Hoću da pretumbam svoje gnezdo i napravim neke promene. Kao da sam dosad bila slepa za milion sitnica oko sebe koje mi sada smetaju i imam i želju i snage da ih rešavam.

nemam često tu "sreću"...ali moram da priznam da mi sreća kratko traje, jer se ubrzo počnem osećati usamljeno i ta samoća vrlo brzo izgubi draž...
...

Када сам после 5 година од рођења првог детета остала сама, потпуно сама на два дана, ја сам се само шминкала и гледала у огледалу!
И пила сам вино. Никад ни пре, ни после тога нисам ,,сама са собом''дринкала.

Каснијих година сам знала да их пошаљем сву тројицу на пар дана камповања, али сам тад кречила, фарбала дрвенарију...и то ми је пријало. :)

ja se secam kad sam prvi put ostala sama od rodjenja svoje dece......imala sam grizu savesti kako mi je bilo divno.......i svaki put kad sam ostajala sama sam se provodila super:rumenko:....jesenas su bili dva dana kod neke rodbine...ja nisam mogla d a idem zbog posla:D...kad sam se vratila kuci sa posla....prvo sam skuvala kafu digla noge na sto i iskljucila mobilni telefon...nazvala ih da vidim sta rade i odmah im pozlelela laku noc..preventivno da ne zovu:D...narucila caribic picu a prethodno sisla i kupila crnog piva.....nisam se javljala na telefon niti sam ikog obavestila da sam solo.......uzivala u tisini pici pivu u filmovima.....ujutro sam popila kafu u kaficu blizu moje kuce cak nisam htela ni kafu da kuvam....sela u kola i otisla na Frusku goru....setala se i rucala sama u jednom restoranu na Dunavu...ribu.....tek posle rucka sam ukljucila mob...taman na vreme da me moji obaveste kako su blizu Novog Sada.....stigla sam u stan pre njih samo 15 minuta............nasmejana:D.....treba to povremeno...cutanje i samoca...sto da ne...prestala je da me grize savest sto i meni samoj bude lepo:D

Dan šesti. Počela sam da izlazim iz kuće još negde, osim na posao. Šoping, naravno. Torba i šerpe. Oboje neplanirano. Sređujem garderobu....moju. I nakit. Upoznajem se sa svojim stvarima. Kakvo crno privođenje pa da mi pokvari ovaj divan mir................. Može samo odabrano žensko duštvo i to ne previše. Samoj sebi delujem kao neko ko je bio teško bolestan, pa mu treba mnogo vremena i najsporiji tempo života da se oporavi. Ja, frižider, daljinski, orman, šoping. I to je to.

kad neko svira.

Mogu mi se uciniti
duboke i meke
oci neke
sasvim obične.

Moze mi se uciniti
da tonem u zvuke,
pa cu ruke
svakom pruziti.

Moze mi se uciniti
lepo i lako
voleti kratko
za jedan dan.

rekla bih da se ona nije obracala udatoj zeni i daljinskom al dobro to je valjda siroko shvatanje :I
ajoooooooj... zar ne vidish tamnu boju u toj pesmi i neku kafanu
ili svako ima prava da shvati bilo kako? ok mozda tako... vise je nesto drugo ne mora kafana neko drugo osecanje... aaa

ma... dosadilo bi ti i to verovatno

Back