Stavi sebe na prvo mesto

Ali to ne bi bila ova tema, jer tema je bas upravo stavi sebe na prvo mesto, a ostali nek crknu ako se ne potcine ili ne prihvate...
Alfa pokret moze da vodi danas ne neko ko je sposoban ili agresivan nego i onaj ko je iskompleksiran, ko je ubijen u pojam i onaj ko je alav i ambiciozan..
Prekid uslovljavanja potrebe kvaliteta i ambicije je vise nego ocigledan...
I onda se otvara nova era, era stavljanja sebe na prvo mesto a ne na pravo mesto...

Ovo je samo jedan spec slucaj , gde ima mnogo pozitivnih dejstava po seksualnost zene, ali ima i cene, jer uska specijalizacija uvek donosi i ogromnu vrednost u jednom sistemu vrednosti i hendikep u drugom..

Ja sam razumeo da je ovo skretanje paznje na odredjenu pojavu ili trend,<br>
pa samo pokusavam da objasnim. <br>
U svakom slucaju takav trend mnogo bolje resavaju zene medjusobom postavljajuci stvari na svoje mesto,<br>
pa i te crne ovcice.<br>Problem kod ovih tema je sto se uvek nadju prozvane one koje su i sami protivnici takvog trenda.<br>

Da, zene znaju da poistovete seksualnu poziciju sa svojom dushom...
Ali mislim da je to uzasan previd i greska.
Ali je jako cesto.
U vezi je i sa moci i sa sujetom i sa manipulacijama koje ostvaruje kad je "mocna riba".
A posto je istovremeno i dushevno i seksualno zadovoljena, onda stvori znak jednakosti izmedju ta dva.

Pitanje koje se meni u glavi postavlja je, da li ta mocna zamena u glavi kod zena, ovom metodom iz uvodnog teksta postaje lako ostvariva?
Tj bas ovom procedurom, da li osoba time sto stavlja sebe u zadatak da bude seksualno na prvom mestu i seksualno njoj na prvom mestu , ustvari nesvesno sebe obradi da svoje dushevno pretvori iskljucivo ili dominantno u seksualno zadovoljenje a onda posto je tu eksplicitna, postaje jasno i lakse zadovoljena ili nezadovoljena kad nije seksualno aktivna.

Time se sablonizuje cela njena dusha, i emotivni spektar, pa joj sreca postaje bukvalno na prekidac, imam dobar seks nemam dobar seks, uz dobar seks sve dushevne potrebe su mi ispunjene, bez dobrog seksa nijedna nije ili sve je to sitno...
Kod nekih sigurno da ova metoda iz uvoda dovodi do dresiranja i nlp usrecivanja.
Ali ne znam da li kod svih i da li je samo vezano za afinitet ili je bez obzira na ulaz delotvorna...

Svaki je čovek ,prirodno,sebi na prvom mestu,čak i kad su mu ciljevi da udovolji drugima jer to čini ,takođe,iz subjektivnih razloga.
Međutim,kad je okrenut više potrebama bližnjih,nego svojim,posebno deci u odrastanju,taj subjektivni impuls olako biva zaboravljen
pa se često čuje izreka "živim za decu"!
Zanemarivanje sebe je krajnost kao i okretanje samo sebi-sebičnost.
Umerenost,još bolje odmerenost u odnosu s najbližima uz potrebnu prisnost su dobri za srećan život!

Jednostavne teme gube smisao ako se gledaju bez uticaja vremena,

postoji vreme kada smo zaista samo deciji i vreme kada se treba udaljiti

ili kada priroda to sama uradi.

Znajuci da se za mnoge stvari ne pitamo vec ih dozivimo prica iz naslova

postaje sablon koga se drze ocajnici izgubljeni u vremenu..

Back