Gauquelin je još kao školarac bio oduševljani astrologičar
Sektaški mentalitet? Elem...
- Astrološka materija je najteža i najduža za učenje, ako govorimo o konciznosti. Postoji previše dezinformacija kao i lažnih prezentacija koje ne prikazuju pravu sliku astrologije već isključivo greške koje su očekivane s obzirom da je merodavnost upravo ljudska sposobnost tumačenja simbola, metafora i generalne simbolistike celoukupnog postojanja.
Astrologija je daleko od toga da je potpuno izučena, ali se najveći akcenat izučavanja astrologije sveo na koristoljublje. Čovekovo koristoljublje. Te je iz tog razloga najveća grana astrologije upravo vezana za samog čoveka, ali iako postoji nesvakidašnja metoda analizziranja, rezultati ostaju potvrđeni čak i do najsitnijih detalja. Ipak, nije svako u stanju da dovede astrologiju do datog segmenta. Da parafraziram, nije svako ko analizira ljude - psiholog.
- Nostradamus nije bio astrolog već vidovita osoba koja je tražila kako da prehrani decu. Jedina tačna prognoza koju je imao jeste da će tadašnji kralj poginuti na specifičan način, a za to je koristio bokal vode (demonologija).
- Apsolutno je bitno da li statistiku radi astrolog ili ne s obzirom da tačnost analize zavisi od kongnitivnih sposobnosti individue koja poseduje astrološko znanje. Nelogično i apsurdno je reći da će individua koja ne poseduje astrološko znanje uspeti da predstavi statistiku u najboljem mogućem svetlu. To je srazmerno jednako iskazu da je nebitno da li psihološki profil radi psiholog ili ne.
- Takođe, svaki test mora biti dostupan i verodostojno pregledan od strane više astrologa, a ne isključivo jednog.
- Gauquelin nije bio astrolog. Da jeste, ne bi nikada napravio fundamentalne greške u svojim statistikama i analizama. Astrologija, jednostavno, ne funkcioniše na tako jednostavnom pristupu koji je načinjen.
- Svako ko je upućen u materiju zna koliko jedan stepen menja mentalitet jednojajčanih blizanaca, a ne tamo nekih ''sportista''.
Stvar je prosta ko pasulj
- Astrologija je daleko od faktora ''prosto k'o pasulj'', pogotovo po pitanju verodostojnih statistika. Zbog toga ne postoji niti jedan jedini eksperiment za ili protiv astrologije koji je načinjen tako da su svi činioci ogleda ispunili kriterijume, a dodatno uznemirujuć faktor jeste taj što se testovi i korektnost astrologije oslanjaju na ljude koji sebe nazivaju astrolozima, a da li imaju astrološko znanje za skrutinsko analiziranje je veliko pitanje. Ljudski faktor sa sobom uvek donosi veliku sumnju te zbog toga psihologija nije egzaktna nauka. Ako psihologija nije egzaktna nauka, kako možemo očekivati da se astrologija definiše na jedan egzaktan način? Dakle, govorimo o ljudima, a ne o razlikama između parketa i pločica.
Dalje, faktor koji dodatno ne pomaže jeste taj što u astrologiji svaka osoba je unikat. Ako hoćeš da praviš statistiku na kontu toga onda se moraju pronaći osobe koje praktično imaju iste horoskope te se na kontu toga pregledati njihov život, a čak ni tada to nije dovoljno jer skepticizam će postojati uvek kada je reč o veoma malom uzorku.
- I šta si ti hteo da napišeš? Da preskočim to, vidi, nije poenta da li sam ja ''ubra point'', već to da ti nemaš pojma astrološku simboliku pa ti onda nije jasno šta sam želeo ili hteo reći u kontekstu simbola, mada ne vidim šta to ne bi trebalo da je jasno. Ako ti nešto nije jasno, tvoje je da pitaš ili još bolje - da naučiš astrologiju malo. Nakon toga možda malo stekneš više poštovanja prema ''horoskobdžijama'' kada naučiš koliko puteva vodi do istog cilja sa astrološke perspektive.
Haha, sad je odjednom važna vrsta sporta. Kako to da je Matematika koju si dovodio u vezu sa Blizancima i 3
- Haha, naravno da jeste s obzirom da ovde govorimo o Marsu i sportistama u množini, a ovde o par ljudi koji nemaju poznate paralele u svetu ineligencije sa svojih 10-12-13 godina, šta li, što je meni bio cilj da dokažem i pokažem što sam uspešno i učinio, ali ne za tebe koji ne zna astrologiju već za one koji makar nešto osnovno znaju.
I nisi shvatio koncepturu jer si povezao dve potpuno različite diskusije, što ne čudi jer si astrološki neuk pa grešiš vadeći stvari iz konteksta, a moja greška je u tome što se ne trudim da pišem romane svaki čas. Da se okrenem na tvoje o matematičarima, ja jesam napisao da postoji razlika između matematičara koji to rade profesionalno, između onih koji se bave geometrijom ili samo jednom granom matematike, ali sam u kontekstu Merkura pisao o ljudima koji su prirodno predodređeni da se bave matematikom. Činjenica je da nisu svi matematičari jednaki, a isto tako nisu ni svi sportisti jednaki. Činjenica je da razlike postoje, ali postoje i statističke tvrdnje koje ne može niko drugi da proverava do sami astrolozi.
Problem je u tome što je to gubitak vremena jer astrolog zna da astrologija funkcioniše na kontu decenija izučavanja.
Druga stvar, za kvalitetnu analizu ne bi trebalo uzimati isključivo horoskope samih sportista već i njihovih roditelja kao i samog dana kada se odvija sportska aktivnost te na kontu toga napraviti horoskopsku komparaciju.
Astrologija se dokazuje samo i isključivo samo astrološkom metodom, drugi način ne postoji.
Kažeš ''nadmetanje snaga'', a povezuješ Mars sa snagom isključivo. To nije astrološki primenljivo, a ni statistički tačno ukoliko bi se posmatralo. Mars je Impuls trenutka, momentalna snaga. Ako govoriš o tome kroz domen sportista, onda je bolje da se posmatrao Pluton koji je još veća snaga nego li Mars.
Dalje, ne može svaki sport da bude isti jer se u svakom sportu dešavaju drugačije stvari. Primera radi, Tenis ima lopticu (Merkur) koja prelazi sa terena na teren gde vladaju Sudije (Jupiter), a sve je pod okriljem Vage. Najveću prednost će imati zemlje s naglašenim Merkurom, kao i ljudi koji imaju simbole Merkura jer od loptice zavisi poen.
Za jedan meč, pazi sad, samo jedan meč, moraš uzeti u obzir zemlju gde se igra meč, zatim zemlju porekla dva igrača (ukoliko predstavljaju svoju zemlju), imati na uvid prethodne mečeve (od nečega moraš da učiš), uspešno da analiziraš simbole u igri (da li ćeš da se dosetiš ili ne), tranzite, sinastriju, trenere i sudiju (dobro, njega manje više i ne).
Odmeravanje snaga u sportu zavisi od toga kakvi su tranziti tog dana kada igraju dva igrača, ali takođe i od njihovih natalnih karti. U obzir se uzimaju sve pozicije, a ne isključivo Mars.
Udaraš lob? To ti je već simbol Urana. Pitanje je kako tvoj Uran sa svim svojim aspektima, pozicijama i tranzitnim nebom deluje na natalnu kartu suparnika. Ako brojiš asove, onda gledaš Uran, Mars i Merkur. Pa onda pogledamo, odakle dolazi Đoković? Srbije? Podznak u Jarcu. Šta je u horoskopu? Blizanac, to je to. I to je dovoljno videti bez neke posebne naglašenosti. Šta je Federer u podznaku? Devica. Odakle, Švajcarska. To je to. MC? 6(Merkur) Blizanaca. Tu se vidi da će se oni slaviti kao najveći i najbolji teniseri svojih zemalja.
Kada najbolji gube, onda se posmatra od koga gube.
Vidim da pišeš o precesiji. Precesija ne deluje na Zodijak jer Zodijak nije ustanovljen prema Sazvežđima. Razlog zašto to pišem je zbog toga da te naučim nekim osnovnim stvarima, a iskoristiću priliku svaki put jer mi nije interesantno da vodim bilo kakvu diskusiju u kojoj ne postoji ma kakav izazov. Pisanje doživljavam kao ličnu rekreaciju.
Moje objašnjenje povodom aphosphoros slučaja je objašnjeno, apsolutno me ne zanima da li ćeš da ga prihvatiš ili ne. Samo, sledeći put nemoj da očekuješ da se trudim da tebi nešto objašnjavam jer ne može se pričati o astrologiji sa nekim ko nema pojma astrologiju, a ni sam nije načisto po pitanju iste.
O tome da li nešto ima smisla ili ne, prvo pogledaj u to šta pišeš i kakve statistike guraš sa kvazidefinicijama i bez pardona povodom očiglednog neznanja, bez osnovne skrutine postavljanjem pitanja kakav je astrolog u stvari Gauqelin kao i da li je izvor informacija koje nudiš astrološki tačan, ali pošto ti nemaš to osnovno znanje dolaziš ovde da vređaš ljude koji izučavaju astrologiju nazivajući ih pogrdnim imenima. NIje da si ni prvi, a ni poslednji koji to radi, ali malo je tupavo što se trudiš da napraviš kompjuter od slame samo zato što nikada nisi čuo za silikon. Ja jedino mogu da sažaljevam sa moje pozicije i to je u suštini to. Ako neko misli da je to grubo, onda slobodno neka nastavi, no ja ljude koji ne znaju šta će od sebe, a žele da uspeju vodeći se apsolutno pogrešnom logikom zaista sažaljevam. Nemoj da se ljutiš psy, ali ti si taj koji neće da sluša. Uključi malčice ventilator, šta li, i uživaj. Nemoj da se trudiš da diskutuješ sa mnom kada nemaš ni pola diskusije.