Statistički paradoks reinkarnacije

Postavljača teme će interesovati samo taj paradoks. On ne postoji,tela su primači duše, duša ima više nego tela, bez obzira na kojoj se planeti nalaze.
Koji god broj tela navedeš, malo je...i dalje postoji veliki red duša koji čekaju da zauzmu telo, da se ne bi sećali šta je bilo ranije i da glume da počinju "iz početka". Dosadno im je tamo odakle dolaze, jer duše sve što zažele, dobiju instant, nema fizička prepreka da to zaustavi, nema neprijatelj jer nisu na istom nivou, okružen si istom energijom, ista energija je jednaka tebi sličnim, to ljudi zovu "raj" i to je konstanta. Ta konstanta postane jako dosadna vremenom, kao što bogatašu postane dosadan život jer sve može da kupi...ili detetu kome roditelji sve kupuju. Dete koje je zadovoljeno će često reči da mu je dosadno.
Duša traži uzbudjenje, nekad se zajebe i pretovari se....ali ništa slično neće doživeti kada se vrati odakle je došao...i posle odredjenog vremena poželeće još :)

Nalaženje duše u telu je kao penjanje na Mont Everest. Generalno kad pogledaš je nepotebno u svakom pogledu.
Ali duša želi iskustvo i doživljaj.
Može neko da ti kaže "ej ja imam helikopter, daj da te odbacim do vrha". Ali duša to ne želi.
Želi da oseti neprilike, teskobu, upalu mišića dok se penješ, ukratko iskustvo, iako što zna da je besmisleno.
Na kraju će prijateljima reći, "ja sam se popeo na Mont Everest, ti nisi." :)

Ni meni ne pomaže u životu kad odigram neku igricu od početka do kraja, apsolutno je nepovezano samnom, ali hej! Imam iskustvo o toj igrici i ako se IKADA desi nešto slično, kao u igrici, (što je malo verovatno) budi ubedjen da ću znati šta da radim :)
Retko koju sam odigrao do kraja :p
Ljudi mogu da se unesu u to, uzive, meni ne ide :P
Evo ne znam koji put tako pokrenem igru i nemam motiv...
Zivot ide dalje, samo sto su bolovi stvarni :p

Retko koju sam odigrao do kraja :p
Ljudi mogu da se unesu u to, uzive, meni ne ide :P
Evo ne znam koji put tako pokrenem igru i nemam motiv...
Zivot ide dalje, samo sto su bolovi stvarni :p
Pa tako i treba. Pričam o bolovima. :)
Bol služi da te motiviše da se koncentrišeš na taj deo, koji god da je, i potrudiš se da nestane. :)
Ako je konstantan, tvoja duša traži da se konstanto koncentrišeš u rešavanju tog dela, šta god da boli.... bole ledja, kreći se, u stvari šta god sa kostima, kreći se :) Ne pomažeš samo kostima, već i u uništavanju lenjosti :) Ako nisu kosti, reci šta je :)

Pa tako i treba. Pričam o bolovima. :)
Bol služi da te motiviše da se koncentrišeš na taj deo, koji god da je, i potrudiš se da nestane. :)
Ako je konstantan, tvoja duša traži da se konstanto koncentrišeš u rešavanju tog dela, šta god da boli.... bole ledja, kreći se, u stvari šta god sa kostima, kreći se :) Ne pomažeš samo kostima, već i u uništavanju lenjosti :) Ako nisu kosti, reci šta je :)
Secer udario u noge pa se tesko krecem. Zapravo ja sam u najvecim bolovima kad se krecem :P
No bol prociscuje i bistri um/dusu :P

Secer udario u noge pa se tesko krecem. Zapravo ja sam u najvecim bolovima kad se krecem :P
No bol prociscuje i bistri um/dusu :P
Braleee..... Kako bi neko rekao "umem da ubodem"...
Pij više vode, koje nisu sa česme već sa nekog dubinskog izvora, pa lekovi malo jači od K2D3, to je za zglobove.
Glupo je reći ali samo leba i voda neko vreme.....znam da glupo zvuči....kafa ne pomaže...
Šećer kad se zadrži udara na imunitet, pa na um....

Braleee..... Kako bi neko rekao "umem da ubodem"...
Pij više vode, koje nisu sa česme već sa nekog dubinskog izvora, pa lekovi malo jači od K2D3, to je za zglobove.
Glupo je reći ali samo leba i voda neko vreme.....znam da glupo zvuči....kafa ne pomaže...
Šećer kad se zadrži udara na imunitet, pa na um....
Drzao sam jaku dijetu u pocetku dok se nije stabilizovalo pa sam pao na 65 kila. Sad sam 80
i jedem normalno, ali se bodem insulinom :P
Sto se tice imuniteta tu dobro stojim, imun sam na koronu ma kolko se trudio da je dobijem :P
Um, svakako da je opterecenje bolest, bolovi otezavaju razmisljanje...

lois je vernik eckankar religije (vidi njegov logo)...oni veruju da je njihov vođa čije je ime titula Mᴀʜᴀɴᴛᴀ,veliki učitelj koji ubrzava put kroz reinkarnacije tako što i u snu uči ljude životnim lekcijama..verovatno je na njega mislio.... lično mislim da je taj njihov Mahanta običan čovek i da ne postoje prečice u školi života.. najbolje da louis objasni svoje viđenje..
Gle, ja mislio sam nesto istrazuje a on naucio pamflet napamet i deklamuje gde stigne.
Znaci u svim svim ostalim religijama ima tek po zrno istine, samo pokret nastao 1965. je 100% tacan :D

Gle, ja mislio sam nesto istrazuje a on naucio pamflet napamet i deklamuje gde stigne.
Znaci u svim svim ostalim religijama ima tek po zrno istine, samo pokret nastao 1965. je 100% tacan :D
ne mislim da je išta učio napamet..al je drug član pa veruje svojoj verskoj organizaciji za neke stvari...ne sudim nijednoj verskoj organizaciji da je ispravna ili nije, samo mi se čini da svaka ima tek komadić velike slagalice..

ne mislim da je išta učio napamet..al je drug član pa veruje svojoj verskoj organizaciji za neke stvari...ne sudim nijednoj verskoj organizaciji da je ispravna ili nije, samo mi se čini da svaka ima tek komadić velike slagalice..
Ma evo na drugoj temi pise da se i licno uverio:
Uistinu, ja sam dobio iskustva izvan tela sa posmatranjem istog, Kasnije sam podignut u vasionu a nešto kasnije i na prvi naredni svet u društvu jednog duhovnog učitelja. Nadalje sam imao redovna iskustva na višim svetovima iz čega su nastali moji zapisi dnevnika na više hiljada strana.
Otuda, pre ili kasnije svako će jednoga dana u ovom životu ili u nekom od narednih života zameniti golo verovanje u iskustveno znanje i tada počinje brz duhovni progres.
Da li ovde ima istine u ovome što pišem?
Pravo je svakoga da poveruje ili ne poveruje jer ni ja nisam verovao nikome dok nisam imao iskustva sa Zvukom i Svetlošću i ona koja sam nabrojao.
Biti samo vernik na osnovu nečijih pisanja ili na osnovu neke knjige koju neko naziva svetom ne znači mnogo. Praktično, da ne razočaram neke ljude, ne znači ništa.
Kao Svedenborg :think:Samo Svedenborg je svasta lupao. Kako je detaljno opisao zivot na Jupiteru i Saturnu sa konjima i volovima, valjda i zapreznim kolima? Znaci sve u duhu njegovog vremena ide vizija da se isto tako zivi na ostalim planetama.

Uran i Neptun nista, to mu se nije ukazalo, samo do tada poznate planete.

Tako da mozemo postaviti pitanje kada neko tvrdi da je imao vizije... podignut u vasionu... sta to znaci?? Da je usao u prostor maste i podsvesti? Da je stigao u astralni* svet ali je astralni svet takodje pun lazi ili izmisljotina kao i internet? Recimo neki covek proslosti da dobije pristup internetu mozda bi procitao da je zemlja ravna ploca i to preneo svojim savremenicima kao relevantno otkrice do koga ce doci nauka buducnosti?

*Jung je tvrdio da astral zapravo i jeste prostor kolektivne fikcije, fantazije, verovatno i istinitih cinjenica, u kome je sve izmesano,...

Poslednja izmena:
Iz veka u vek natalitet je znatno veći od mortaliteta. Znači da prema teoriji reinkarnacije postoji priliv duša koje nisu sa ove planete. Ali pretpostavimo da je na drugim planetama mortalitet nizak i/ili uravnotežen sa natalitetom i ne može da pokrije potrebe naše demografske eksplozije. Odakle onda dolaze te duše po vama?
Uzmi u obzir i repliciranje

Nisam srela nikoga ko je shvatio princip reinkarnacije dok nije stekao
direktan uvid u svoju pravu prirodu, odnono, dok nije dobio odgovor
na pitanje ''ko ili šta sam ja''.
Da bi ova tema za tebe bila korisna, pokušaj da se usmeriš na to pitanje.
Jer ovako raspravu možeš voditi u nedogled. Dal svi imaju dušu, dal se
ona rodila ili je ona stvorila telo, dal uopšte postoji reinkarnacija ili ne..
Ni jedan odgovor neće biti zadovoljavajući. Meni je toliko svejedno u šta
ćeš ti verovati, da čak nemam ni motivaciju da o tome razgovaram.
Kapa dole. Ovo sto radis na ovoj temi je najbolje skretanje teme i izbegavanje ogovora koje sam do sada video. :klap:
Mnogo od tebe mogu nauciti Koslav i RIA77.
Svaka cast.

Kapa dole. Ovo sto radis na ovoj temi je najbolje skretanje teme i izbegavanje ogovora koje sam do sada video. :klap:
Mnogo od tebe mogu nauciti Koslav i RIA77.
Svaka cast.
Citirao si nešto staro godinu dana.
Al vidi šta je tu interesantno. Odgovorila sam mu tada kako sam odgovorila,
a naš razgovor od juče na tu istu temu je izgledao potpuno drugačije.
Za ovo vreme je odgovore na svoja pitanja našao i sada mnogo bolje razume.
Ko šta traži, to i nađe.
kojica1.gif

Al vidi šta je tu interesantno. Odgovorila sam mu tada kako sam odgovorila,
a naš razgovor od juče na tu istu temu je izgledao potpuno drugačije.
Gle, menjas stavove svake godine i neko treba da smatra da si u pravu u necemu? :p
Za ovo vreme je odgovore na svoja pitanja našao i sada mnogo bolje razume.
Nisam nasao odgovor, i dalje vazi isto pitanje.

Ostaje statisticka cinjenica da bar 3/4 trenutnog covecanstva nema prethodne zivote na ovoj planeti.

Poslednja izmena:
Gle, menjas stavove svake godine i neko treba da smatra da si u pravu u necemu? :p

Nisam nasao odgovor, i dalje vazi isto pitanje.

Ostaje statisticka cinjenica da bar 3/4 trenutnog covecanstva nema prethodne zivote na ovoj planeti.
Učim svakog dana, a ne svake godine. Meni ne treba da ti smatraš da
sam ja u pravu i da mi veruješ. Dok svoje odgovore u sebi ne pronađeš,
ne vredi ti ništa.

Ko je tu statistiku napravio i kako?

Back