Staro za novo

fortes

Buduća legenda
Moderator
Poruka
46.367
Interesuje me imali neko iskustva sa našim auto-kućama kada procenjuju auto za zamenu. Svestan sam da će ponuditi manje od "pijačne cene" ali ako je to u nekoj normali ~ 10% rado ću se odreći toga za manje cimanja.
Želim zamenu uz doplatu naravno Suzuki SX4 za S-cross pa ako neko ima iskustva sa Eurosumar-om bilo bi još bolje. Ali verujem da manje više nema velikih razlika među auto-kućama pa čisto da znam šta mogu da očekujem.

Hvala

Mom kumu je Stojanov procenio Skodu Oktaviu 1,9 TDI Elegance koju je platio novu 2011 citavih 17k eura . Procena je bila 9k eura za auto star nepune 3 godine i sa 90k km na satu u prvoj boji i extra sacuvan.
Realno je vredela izmedju 10 i 11k eura.

Ne nadaj se povoljnoj proceni. Ne znam kakav je Euro Sumar, ali cisto sumnjam da ce da se odreknu najmanje 1.000 evra ciste zarade. Mnogo zaivisi i od toga u kakvom ti je stanju automobil, mada kako god da okrenes na gubitku si. Mozda je najbolje da pokusas prvo sa oglasima, da mu spustis cenu i da vidis hoce li neko zvati. Istovremeno se napravis blesav i odes u Suzuki da ti cisto informativno procene auto. Onda izvagas ponude preko oglasa (ako ih uopste bude) i procenu Suzukija i vidis na cemu si.

Ja sam auto star 3,5 godine dao u oglase i prodao ga za dva dana. Stavio sam nizu cenu od konkurencije, a opet sam bolje prosao nego da sam ga dao staro za novo. Ako ti nije hica za prodaju onda stavi realnu cenu pa cekaj, mozda ga prodas za koji dan, a mozda ga ne prodas za godinu dana. Srecno.

Mom kumu je Stojanov procenio Skodu Oktaviu 1,9 TDI Elegance koju je platio novu 2011 citavih 17k eura . Procena je bila 9k eura za auto star nepune 3 godine i sa 90k km na satu u prvoj boji i extra sacuvan.
Realno je vredela izmedju 10 i 11k eura.

Znači ~15+% manje,pa nije uopšte malo.

Ne nadaj se povoljnoj proceni. Ne znam kakav je Euro Sumar, ali cisto sumnjam da ce da se odreknu najmanje 1.000 evra ciste zarade. Mnogo zaivisi i od toga u kakvom ti je stanju automobil, mada kako god da okrenes na gubitku si. Mozda je najbolje da pokusas prvo sa oglasima, da mu spustis cenu i da vidis hoce li neko zvati. Istovremeno se napravis blesav i odes u Suzuki da ti cisto informativno procene auto. Onda izvagas ponude preko oglasa (ako ih uopste bude) i procenu Suzukija i vidis na cemu si.

Ja sam auto star 3,5 godine dao u oglase i prodao ga za dva dana. Stavio sam nizu cenu od konkurencije, a opet sam bolje prosao nego da sam ga dao staro za novo. Ako ti nije hica za prodaju onda stavi realnu cenu pa cekaj, mozda ga prodas za koji dan, a mozda ga ne prodas za godinu dana. Srecno.

Ma nema nikakve nužde,nemam ni neku potrebu da prodajem. Želim jednostavno auto dok je još relativno nov (3,5 god,ispod 30000km) da zamenim za novi. To što će mi spustiti vrednost,i "zaraditi" 1000€ dugoročno im nije pametno jer ću ja sa živim kešom verovatno otići negde drugde da kupim drugi auto ako nađem povoljnije(a verovatno bih našao ). Umesto da kupe moju lojalnost(svi servisi i delovi + uvek nova kola uz doplatu),i iskoriste moju "lenjost" oni će takvom potcenjivačkom procenom samo da me oteraju. Razumem za VW ili renault zbog broja prodatih vozila i popularnosti ovde,ali ovi "manji" bi trebalo da se polome oko mušterije i daju brdo povoljnosti :) Barem ja to tako vidim.
Ali ovde očekivati bilo šta...:lol:

Hvala na odgovorima u svakom slučaju...

Logicno je da ti procene manje automobil nego sto vredi jer ne smeju da se igraju i razmisljaju dali ce puci na tom autu ili ne.
Cena novog Suzukija je npr 13k za kojg bi ti svakako dao kes a ako ti uzimaju u racun tvoj auto onda ne smeju da ga procene realno jer vreme tece a on svakim danom ide dole i na kraju ako puknu na njemu onda ispada kao da su ti dali neki popust za nov auto a sto inace ne bi ucinili iako mases sa kešom.
Tako su prethodni kumov auto racunali 5k eura a radilo se o Opel Astri 2008 staroj 3 godine i na moj nagovor ja sam mu prodao auto za 6k eura i on me castio sa 200 jer sam mu spasao hiljadarku.

Logicno je da ti procene manje automobil nego sto vredi jer ne smeju da se igraju i razmisljaju dali ce puci na tom autu ili ne.
Cena novog Suzukija je npr 13k za kojg bi ti svakako dao kes a ako ti uzimaju u racun tvoj auto onda ne smeju da ga procene realno jer vreme tece a on svakim danom ide dole i na kraju ako puknu na njemu onda ispada kao da su ti dali neki popust za nov auto a sto inace ne bi ucinili iako mases sa kešom.
Tako su prethodni kumov auto racunali 5k eura a radilo se o Opel Astri 2008 staroj 3 godine i na moj nagovor ja sam mu prodao auto za 6k eura i on me castio sa 200 jer sam mu spasao hiljadarku.

Svako štiti sebe i ima svoju kalkulaciju...ok je to,samo da li je 10 ili 20% manje čini ogromnu razliku ...sve u svemu bolje se iscimati onda kada dođe vreme.

Meni cesto nude zamene a moja polovna kola ali s tim sto izgleda oni meni cine uslugu sto mi uvaljuju svoj auto pa ga cene na dobar dan 1000 eura vise nego sto vredi.
Sad se ja pitam jel su oni normalni i dali ja njima cinim uslugu sto uopste hocu da im uzmem nihov auto u zamenu ili oni meni?
I onda opet stara suplja prica da ja moram da zaradim na oba auta a ja im realno procenim automobil koliko se krece na oglasima i njima je i to malo.
Od sad cu im reci da idu u salon i daju staro za novo pa ce da vide koliko ce im racunati auto.

Back