Stari smart telefoni (tada PDA) promašaj u samom startu?!

Meklaud

Iskusan
Poruka
5.994
Meni nije jasno zašto su neke firme u prošlosti eksperimentisali sa smart telefonima koje su tada zvali PDA uređaji sa telofonom kad je to bilo nešto glomazno,nezgrapno,totalno nefunkcionalno,vrlo teško za koristiti every day i u hitnim situacijama.
Mislim npr na Sagem WA 3050.Danas jeste nostalgično,ali kad sagledaš sve, da je ekran crnobeli, da je u njemu neki tromi Windows CE, da moraš da bockaš olovkom,da pogotovo kuckanje dužih poruka ide katastrofalno, zar nije to užas i promašaj,bankrot u samom startu?

Мој први смарт телефон био је SonyEricsson W960i (walkman верзија P1). Двоумио сам се изнеђу њега и iPhone 3G и неки HTC који је радио тад на Windows Mobile-у. Још ради. :super:

Није имао мултитач а могло да се управља с њиме и без оловке само не толико ефикасно. Зато је точкић са стране вадио ситуацију.

Meni nije jasno zašto su neke firme u prošlosti eksperimentisali sa smart telefonima koje su tada zvali PDA uređaji sa telofonom kad je to bilo nešto glomazno,nezgrapno,totalno nefunkcionalno,vrlo teško za koristiti every day i u hitnim situacijama.
Mislim npr na Sagem WA 3050.Danas jeste nostalgično,ali kad sagledaš sve, da je ekran crnobeli, da je u njemu neki tromi Windows CE, da moraš da bockaš olovkom,da pogotovo kuckanje dužih poruka ide katastrofalno, zar nije to užas i promašaj,bankrot u samom startu?
Ovo sad kad pricas je kao kad bi se pitao zasto su ljudi nekad korisitli konje kad mogu lepo automobilima da se voze.

To je redosled napretka i isprobavanja raznih stvari, neke su dobre, neke lose, ali bez takvih istrazivanaj nema ni napretka.

PDA uredjaji su za svoje vreme bili nesto posebno i odlicno.
Prvi PDA su napravljeni osamdesetih godina, znas sta je to bilo tad? Revolucionarno i nikad vidjeno. Ti si tad jos mastao o spektrumu.
Devedesetih su se razvili da bi pocetkom dvehiljatite doziveli vrhunac. Da li si svetan da je tad Nokia predstavila svoj cuveni 3310 a sad uporedi njegove mogucnosti sa jednim PDA-om
Pitanje je da li bi se i pametni telefoni razvili u smeru u kome su sad da nije bilo PDA uradjaja i iskustva sa njima.

Мој први смарт телефон био је SonyEricsson W960i (walkman верзија P1). Двоумио сам се изнеђу њега и iPhone 3G и неки HTC који је радио тад на Windows Mobile-у. Још ради. :super:

Није имао мултитач а могло да се управља с њиме и без оловке само не толико ефикасно. Зато је точкић са стране вадио ситуацију.
Moj prvi pametni telefon je bio Sony Ericsson M600i

Radio je na symbianu i bio mi je super :D
I nije se pokvario i danas bi radio da mu se baterija nije nadula :D

31987410-2-440-overview-1.gif

Ne razumem zasto mi poruka nije editovana a ne cela obrisana?
Dakle PDA= Portable Digital Accesories. I to u startu nije uopste bilo zamisljeno kao mobilni telefon kakav danas poznajemo. A o tome koliki je to "promasaj" govore podaci da su te sprave obicno imale zivotni vek od vise DECENIJA! I mnoge napredne funkcije...
ALi Meklaud je isto kao i neki ovde uvek sa ovako "inovativnim"temama te uvek pise o nekim stvarim a o kojima ne zna da ne kazemo nista, a misli da zna sve.,...

Back