Stari namještaj

Stari namestaj ima staru energiju koja nije prijatna nikom... ali je super osveziti ga: popraviti kvar, promeniti boju i dizajn, promeniti cak i svrhu upotrebe... sa tako novom energijom ucinice ne samo nas prostor lepsim, vec i zivot ;)
 
u principu, sve zavisi od namestaja. namestaj od punog drveta uvek moze da se sredi i da dobije potpuno novo ruho, a u kombinaciji sa modernim linijama namestaja moze biti najveci ukras doma... namestaj nikako ne treba bacati, ako nista, makar treba videti kome moze da se pokloni :)
 
kad smo kupovali kauče nove , ja dam oglas u halo oglasim mislim u subotu
u nedelju ujutru su već bili prodati

moji su napravili gresku jos pre kad su prve kauče izbacili u fazonu kupujemo novo
, proizvodjač je bio oriolik
sad dve ture ovih smo smo ih kupili nove ne vrede ni deseti deo tih starih
tako ako su stari kauči preporuka je na tapaciranje



btw
planiram kupovimu ugaone garniture na rasklapanje
na par mesta vidim hvale tahirovića ima li iko iskustva sa njima ?
 
kad smo kod kauca - definitivno ne treba bacati pare na nove jer se stof malo izlizao... nikako! stari su imali odlican kvalitet, pogotovo oni sa mehanizmima na izvlacenje. ja sam kao klinka imala jedan iz simpa, i dan danas je savrsen. razmisljam da ga presvucem u neki crno-beli dezen i uvalim u deciju sobu kad mala bude tinejdzerka :)
 
secate se onih prastarih drvenih kreveta sa fiokama ispod, kakve su imale nase bake? evo ih u novom ruhu - malo farbanja, gitovanja, novi jastucici i... :heart:

Ikea-small-bedroom-design-ideas-4.jpg
 
Tu ste u pravu sve što je staro ispada mnogo kvalitetnije od ovog novog sada.
Sve što se može presvući, prefarbati, prelepiti onim ukrasnim tapetama za drvo, sve je to bolje od bacanje tog starog.
Pa ja sada kada bih našla komodu, ne znam kako bih je nazvala, onu sa velikim fiokama, koja se sastoji iz par njih, odmha bih je kupila.Imali staru i prodali je, a mogli smo je samo prefarbati nekom lepom bojom, pošto je ona bila neka zelena starinska.Nikakav problem, ali ne tada sam kukala za novo.:evil:

Inače ko neće te stare stvari ima ljudi koji odkupljuju pa ih restauriraju, baš onako detaljno porade na njima i prodaju za dobre pare.
Ja tako naletela igrom slučaja a ono pola bakine sobe u njegovoj radionici, ali čovek sredio ima onaj visoki sjaj pa ne da blista nego ekstra je, ali beše papreno.Jedino jeftino što je bilo tamo je ona starinska pegla što se u njoj stavlja žar pa se onda pegla.:roll:
 
mico, veruj mi da je taj namestaj mnogo kvalitetniji nego ovaj danas :)
ako te ne mrzi, uslikaj garnituru da ti damo predloge ;)
To stoji, ali kada gledas nesto 10000 god, pa da je od zlata smucilo bi ti se
Meni su skroz propali sundjeri , ne moze uposte da se sedi normalno. Planiram da ga liferujem na plac, pa kada skupim pare da ga sredim.
A ston se tice komode, nju hocu da renoviram i sreim, jer je puno drvo i tu ne treba da se mnogo ulaze, samo nam treba malo vremena. Sreca sto je moj suprug vest sa alatom a i brat mi je arhitekta.
U svakom slucaju slikacu ga.
 

Back
Top