stari lcd vs novi led monitor

Poruka
3.797
prodajem svoj stari tft lcd syncmaster 720n (17 inca) i kupujem ovaj led od 19 inca sa linka:

http://www.kupujemprodajem.com/18-5-Samsung-S19C150-LED-36852850-oglas.htm

stari monitor ima samo vga ulaze,a ovaj novi led sto uzimam, takodje ima samo vga ulaze. dvi,hdmi nema ni jedan. znaci u monitor svakako opet ulazi vga kabl,jedino to sto koristim adapter na grafickoj dvi>vga,jer graficka nema vga izlaze,samo dvi. tako da ono...iz kartice kao izlazi digitalni dvi signal,ali se konvertuje u analogni i ulazi u monitor...velika je razlika u godinama proizvodnje ova dva monitora,neko bi rekao nebo i zemlja,medjutim izjedaju me ovi konektori...nema dvi,nego samo vga...sve u svemu,ne znam koliku cu dobit imati u kvalitetu slike,da li cu biti zadovoljan itd...? :dash:

Trebace ti malo vremena da sa kocke predjes na vajd.
Visina im je priblozno ista, samo sto je novi nesto siri.
To sto je led, nije panel led, isto je lcd, nego samo pozadinsko osvetljenje.
Adapter dvi na vga nema elektroniku, nista ne konvertuje, samo prespaja analogni izlaz sa graficke ka monitoru.

Nisam shvatio zasto menjas. Sta zelis da dobijes?

Nativna rezolucija je veca kod novog, sto znaci da ce ti ikonice biti znacajno manje.

- - - - - - - - - -

Slazem se, 22 inca bi bio znacajan pomak na bolje.

zeleo sam da dobijem bolju sliku ,naravno. sad ste me malo zabunili ,tako da ne znam sta cu da radim. takodje zelim i veci monitor,mozda je bolja solucija da batalim to moje LED pa LED,nego da uzmem isto neki LCD,ali sa 20 ili vise inca...ali opet verujem da ovaj monitor ima bolju sliku od moje vremesne sedamnaestice,zar ne?

pa ne znam druze,valjda je bolje i da ima pozadinsko led osvetljenje,nego da bude klasican stari lcd ? trenutno mi je bitnije da slika bude lepsa i boje zivahnije. takodje zelim glossy kristalan displej,mozda je bolje da potrazim neki takav...volim kad sija i kad reflektuje,da mozes da se ogledas u njemu

takvu i imam,ja od sunca bezim kao vampir...na to sam se napalio,par puta sam koristio glossy laptopove i svijda mi se,mada nisam dugo koristio,nisam igrao nista na njemu. mozda sam ja to shvatio kao previse dobro kad sam video prvi put,mada mi i dalje deluje jako kul. takodje sam citao da led displeji imaju bolju crnu i belu boju,a meni odgovara bela za tekst i internet,na ovom starom monitoru ma koliko da cackas po podesavanjima,bela uvek bude SIVA !

btw,evo sta kaze samsung za ovaj sto ga zelim

http://www.samsung.com/africa_en/consumer/it/monitor/led-monitor/LS19C150FS/XA

Poslednja izmena:
ikone nisu problem,njih mozes da namestas koliko god hoces,koristim xp pa imam te opcije u desktop properties.,prakticno u brojkama ukucam velicinu koju zelim,odgovara mi 38x. kvalitet slike generalno bolji nego na starom monitoru,osvetljenje bolje naravno,bela i crna boja su bolje. takodje,bez obzira sto je monitor native 1366x768,mogu bez problema da koristim vece rezolucije,tipa 1600x1024,kako na desktopu,tako i u igrama,te mogu da biram odnos 4:3,16:9,16:10,sto na starom nisam mogao nikako. 85hz je max za refresh,isto kao na starom,jedino mi smeta to sto kad igram neke odredjene igre,sve je sitnije,zato sto je monitor nizi od starog...duzi,ali nizi,pa je sve spljosteno donekle...razocaran sam sto nema dvi input,samo vga.

Back