Zove Ciga kuma na mobilni.
- Zdravo, kume!
- Zdravo!
- Šta radiš, kume?
- Evo sedim sa ženom.
- Kako ste?
- Dobro je.
- Kako su deca?
- Fala bogu, dobro.
- Znači, svi ste dobro?
- Evo, fala bogu.
- A, kume, kad ćeš da mi vratiš onih 200 evra?
- Posle zvučnog signala ostavite poruku...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sede Hrvat i Slovenac ujutro i piju kafu. Kaže Hrvat da je imao čudan san, kao sanja on Ljubljanu, puno aviona, tenkova, sve gori... Uzas jedan! Slovenac će njemu kako je i on sanjao ali nešto lepše, nije bilo tako crno i strašno kao njegov san. Sanja on Zagreb, predivan sunšan dan. Ljudi na ulicama, presretni, slave, u rukama transparenti. Na to će Hrvat.
- A šta piše na njima?
- Slovenac, ne znam, nikad nisam naučio ćirilicu.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jedne noći u Bagdadu, u jednom noćnom baru, sede Amerikanac, Englez i Iračanin, rashladujući se hladnim pivom. Amerikanac uzme svoju čašu, ispi pivo, baci čašu u vazduh, potegne pištolj, upuca je u hiljadu komada, komentarišući kako oni u Americi imaju tako jeftine čaše da nemaju potrebe piti iz jedne dva puta. Englez, impresioniran viđenim, zgrabi svoju čašu, ispi pivo i uradi isto što i Amer, komentarišući. 
- Mi u Engleskoj imamo toliko materijala za proizvodnju stakla da uopšte nemamo potrebu piti dva puta iz iste čaše. 
Iračanin, hladan kao led, ispi svoje pivo, baci čašu u zrak, trgne svoj pištolj i upuca Amera 
i Engleza, komentarišući. 
- Mi u Bagdadu imamo toliko Amera i Engleza da uopšte nemamo potrebu sa istima piti pivo dva puta!!!