Quantcast

СТАРЕ СЛИЧИЦЕ ФУДБАЛЕРА

Trandaiflko

Zainteresovan član
Poruka
380
Извињавам се ако је ова тема већ давно била, навраћам на форум- здравље, интернет исл, али овде нисам био,
Да ли је неко од старијих сачувао сличице фудбалера које су се добијала у паковањима жвакаћих гума, или уз лизала, 60-их година? Сећам се да су биле црно-беле фотографије у неким жвакама, позади текст где треба слати када се скупи довољно, негде на Брачу. Рекао бих да је то ова коју сам означио стрелицом.
А уз лизала су ишле махом колор сличице.
Ако неко има да скенира, да се подсетимо. Наравно, не може дочарати мирис тих сличица, јер су тадашње жваке мирисале другачије, нека ми млађи верују на реч.
(Мала дигресија: у време мог детињства, јапанке су биле од неке пластике, гуме, шта ли је већ, мирисале баш пријатно, за разлику од ових данашњих смрдљивих, од неке киселине...)
Не знају данашња деца како смо ми то играли: једна моја сличица једна твој,а окренута лицем према доле, и онда одозго кратак и брз покрет длана савијеног да буде лао полулопта, да би тај ваздух натерао сличице да се окрену. И која се окрене - моја је. И тако док нек некоме све не однесе...
Slicice igraca2020-02-12_131253.jpg
Slicice igraca222020-02-12_131253.jpg
 
Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.