STARDUST CAFFE

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Значи предлажеш ми да не одустајем од те земље? Знаш да је био један неуспешан покушај... ;)
Хоћу опет да кренем на курс...нећу да одустајем од језика.

У земљама ЕУ сви наши факултети се признају. Има и правника који су отишли на мастер у Италију. Међутим, није то баш тако једноставно у пракси...поготову не у Италији која је у кризи. Друга је прича кад бих овде био запослен у италијанској банци/ фирми ( знам за један такав случај ) па те пребаце у Италију итд....али то није моја прича.
А чуо сам да италијанска држава дискриминише држављане земаља које су ван ЕУ, а налазе се у Европи...у смислу отежаног издавања дозвола.

Poslednja izmena:
У земљама ЕУ сви наши факултети се признају. Има и правника који су отишли на мастер у Италију. Међутим, није то баш тако једноставно у пракси...поготову не у Италији која је у кризи. Друга је прича кад бих овде био запослен у италијанској банци/ фирми ( знам за један такав случај ) па те пребаце у Италију итд....али то није моја прича.
А чуо сам да италијанска држава дискриминише држављане земаља које су ван ЕУ, а налазе се у Европи...у смислу отежаног издавања дозвола.
stipendija?

- - - - - - - - - -

Генерално из разлога које сам горе навео Италија није баш погодна за наше дипломе...
al ako naučiš IT mnoga vrata se otvaraju

Oni sve diskriminisu, pogotovo strance. Ne daj ti boze da zavisis od nasih ambasada tamo :mrgreen: za neki maleni prepis iz RS/ITA. Pa razvalice te svojom apsolutnom nesposobnoscu. :lol:

A ako ides autobusom preko HR, ocekuj da te vrlo lako mogu skinuti golog radi pretresa jer vole da se tako izivljavaju, pogotovo nad srbima. Mada, nisu nista bolji ni prema italijanima. Za Sloveniju ako ides preko sume postoji eko taksa, 50-100 e za "cist vazduh". :hahaha:

I nemoj ocekivati da znaju engleski, vecina mrzi bilo sta sto nije italijansko, skrojeno italijanskom nacinu razmisljanja.

Putuj avionom. :ok:

Srecno :mrgreen:

- - - - - - - - - -

Dobro jutro! :mrgreen:

Poslednja izmena:
N3Wz nije tako strasno na granicama stvarno. :D
Isla sam mnogo puta bas u Italiju(imam sestru tamo i drugaricu) i nikad mi se nista nije desilo u smislu neprijatnosti na granicama. A ovo za Sloveniju prvi put cujem.
Za preseljenje ima i boljih zemalja stvarno. Zavisi sta zelis da radis. Za nesto orjentisano ka estetici, kulinarstvu i sl. mislim da je samo jos Francuska bolja.
Za IT Italija stvarno nije neki izbor.

Inace Milano ima bdp kao cela Austrija :mrgreen: Sever je druga prica skroz. Vise je germanski onako i po stilu rada i mentalitetu.

Kucajte na jutjubu-prediciottesimo.
Za 18ti rodjendan ili 16 valjda roditelji kupe cerki profesionalnu video montazu i haljine u Napulju gde se ona pokazuje na sve moguce nacine uz neku pesmu obavezno. Ko nema to nije moderan. :D
Sto je najgore mogu da vidim kako to moze i da se zapati kod nas.:D U principu Jug je skroz druga prica.

Хвала, још само да провалим и како да нађем посао тамо. :hahaha:

Н3В, не мрзе Италијани све страно иако је тачно да не говоре нешто добро енглески...
naravno da ne mrze
Divna zemlja, divni ljudi:heart:

- - - - - - - - - -

U svakoj zemlji postoje ksenofobi
U Italiji još najmanje

Poslednja izmena:
Италијане више оптужују за расизам, мада кад имаш онолико црнаца није могуће немати ни једног расисту. Ксенофоби свакако нису. Опаметили су се од Мусолинија и не бирају више велике вође...за разлику од неких други.:mrgreen:

Италијане више оптужују за расизам, мада кад имаш онолико црнаца није могуће немати ни једног расисту. Ксенофоби свакако нису. Опаметили су се од Мусолинија и не бирају више велике вође...за разлику од неких други.:mrgreen:
Musolinija su rasčerečili, bukvalno
I neka su:twisted:

Nas nigde ne vole realno. :D
Ali manje iz pravog nevoljenja, vise iz neznanja.
Ali ajde sto nas drugi ne vole, nego sto mi stalno pljujemo po sebi. To me bas nervira. :mrgreen:

Mene Nemacka bas iznanadila pozitivno po tim pitanjima, nisam to ocekivala.
Ostavljam sansu da je to nesto subjektivno.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back