STARDUST CAFFE

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo linka za njegovo Veliko delo, TABULU SMARAGDINU
Emerald-Tablets-2-856x1024.jpeg

http://www.stillnessinthestorm.com/2015/12/the-emerald-tablets-of-thoth-atlantean.html

A mi koji kasnimo, jel ima za ručak ili ste sve pojeli? :sad2:

Можда је остало залогај два, од оних који пазе на притисак. :mrgreen:

taman da te cokim pred klopu:cmok2:
Eno mi se tamo peku ćufte
Inače pršuta mi je omiljeno meso

Куварице мање збори, да ти ручак не загори! :mrgreen:

p. s.
Знам да је ручак готов, али нисам могао да отрпим, да не кажем ово. :lol:

NDdlMWY3MDcyZiMvbElELTByczB2QUdnSS1zUmZYMDU3OUhOWTg4PS8xMzd4NTkyOjU4Nzl4MzU2NC84MDB4NDUwL2ZpbHRlcnM6Zm9ybWF0KGpwZWcpOnF1YWxpdHkoODApL2h0dHBzOi8vczMuYW1hem9uYXdzLmNvbS9wb2xpY3ltaWMtaW1hZ2VzLzVrODJyY3VhamNkZm1sbHdib21mZ3FkaGN1Zm9zaW53YmpxdmM4dzlwY3ZybXh4ajN0aXR2dWx5Z2R4cTcyeXQuanBn.jpg

Ево две кафе за две модераторке. ;)

Модератор чека своју. :bye:

Можда је остало залогај два, од оних који пазе на притисак. :mrgreen:

Куварице мање збори, да ти ручак не загори! :mrgreen:

p. s.
Знам да је ручак готов, али нисам могао да отрпим, да не кажем ово. :lol:

NDdlMWY3MDcyZiMvbElELTByczB2QUdnSS1zUmZYMDU3OUhOWTg4PS8xMzd4NTkyOjU4Nzl4MzU2NC84MDB4NDUwL2ZpbHRlcnM6Zm9ybWF0KGpwZWcpOnF1YWxpdHkoODApL2h0dHBzOi8vczMuYW1hem9uYXdzLmNvbS9wb2xpY3ltaWMtaW1hZ2VzLzVrODJyY3VhamNkZm1sbHdib21mZ3FkaGN1Zm9zaW53YmpxdmM4dzlwY3ZybXh4ajN0aXR2dWx5Z2R4cTcyeXQuanBn.jpg

Ево две кафе за две модераторке. ;)

Модератор чека своју. :bye:
evo ja napekla čikoladnih kazana
candy-filled-cauldron-cookies-halloween-treats.jpg

- - - - - - - - - -

i finih kolača
IMG_2005.jpg

Agi, trostruki Merkur ako se uzme u obzir da mi je najjača treća kuća i da mi je Merkur singleton, i da kvadrira čvorove, i trigonira MC egzaktno. Imam span interesovanja kao zlatna ribica (mada je pogrešno, jer u tom ribljem svetu, za svoju veličinu i dužinu života, zlatna ribica ima veoma dugo pamćenje, duže od većine riba, i pamti i lica i gazdu itd. , ali eto navikli smo da to povezujemo sa tim)... ADHD, tako me zove najbolji drug... Ja nemam strpljenja za udubljivanje, keep it light, and fun...

Tako da ovo što ti kačiš, mi je zanimljivo, i jasno mi je da jje potrebno udubljivanje u razne teme, da bi se to sve znalo...

Zanimljivo mi je sve to što pričaš i prikazuješ... Kao da si iz nekog drugog sveta... Skroz Vodolijanski...

Takve ljude, koji imaju te informacije dobijene udubljivanjem u nešto, volim da slušam, kao dete bajku...

Znam malo o tarotu, pa odatle znam da je Hermit Devica... Samo ne znam kakva je veza između Hermesa i Hermita... Pretpostavljam neka lingvistička zavrzlama...

Tot me podseća na nemačko - smrt...

Tu rečenicu sam čula često, samo, naravno nisam znala da je vezana za njega...

Mitologija je nešto u šta ipak planiram da se udubim, samo sve to nekako polako, nikad da nađem vremena... Isto kao i astrologija, tako periodično mi naleti, pa neko vreme ništa, pa onda opet... I vremenom se nagomila koješta... Volim bućkuriš, tj. da pohranjujem mozak kojekakvim stvarima, koje naizgled uopšte mi ne trebaju, ali Jupiter u trećoj voli da sakuplja, i ono "ko zna kad će mi to zatrebati"... Gomila informacije... A Uran u trećoj voli brainstorming... Šta će se zbućkati na kraju iz svega toga. Volim da se igram sa tim... Da eksperimentišem sa svojim mozgom. :hahaha:

Pozzz Meduse:heart:
eto - ko da sam znala za trostruki Merkur
Hermit i Hermes jesu jezičke zavrzlame ali je taj pustinjak sa fenjerom u stvari Diogen koji TRAŽI ČOVEKA
(tako bar neki tumači kažu a meni se sviđa)
a smrt se isto kaže, mada je to onaj isti germanski koren - T prešlo u D (death) ili obrnuto
jer bog Tot je u svakom slučaju stariji
mada je Hermes Trismegistos koliko ja znam Grk a Egipat je osvojio Aleksandar Makedonski pa im se izmešale kulture (Kleopatra - čisto grčko ime:zcepanje:)
odatle u kasnijem periodu vera u Serapisa

Poslednja izmena:
Volim i ja da čitam tebe... Prijatno i zanimljivo pišeš... :cao:

Evo opet...

odatle u kasnijem periodu vera u Serapisa

:think:

Google je moj prijatelj. :hahaha:

E, da, čak sam i blizanački tip ličnosti, zaboravih gore da ubacim... ENFP...

25cf65b5d74ede458b9e70a27f3a8fb4.jpg

646e0131d4f0a7a9c524dbc432d9acee.jpg

a9897fc899a6a8ab20238dca92a784d2.jpg

To je otprilike što se tiče koncentracije...

A što se tiče emocija, pogleda na život i humora...

411043ddfa1af97c341e5e99891cc110--funny-snowman-snowman-jokes.jpg

Prilozi

• 646e0131d4f0a7a9c524dbc432d9acee.jpg
    57,7 KB · Pregleda: 2
Dobro veče:uja:
Ljubim Agi i pozdrav za meduse:D
Meduse, obožavam da čitam ove tvoje analise iako imam oskudno znanje iz astrologije...:super:

Ćao draga:heart:
da, to je vrlo znalačka analiza:)

- - - - - - - - - -

Volim i ja da čitam tebe... Prijatno i zanimljivo pišeš... :cao:

Evo opet...

:think:

Google je moj prijatelj. :hahaha:

E, da, čak sam i blizanački tip ličnosti, zaboravih gore da ubacim... ENFP...

25cf65b5d74ede458b9e70a27f3a8fb4.jpg

a9897fc899a6a8ab20238dca92a784d2.jpg

To je otprilike što se tiče koncentracije...

A što se tiče emocija, pogleda na život i humora...

411043ddfa1af97c341e5e99891cc110--funny-snowman-snowman-jokes.jpg

:D
Moj Merkur nije dobar jadničak
em je u Strelcu, em u 12., em kvadratiran od Mesec Saturna
čudo jedno da umem da govorim uopšte
mada je nekad bolje da ćutim, što takođe ne umem:zcepanje:

- - - - - - - - - -

ali mene moj vladar Saturn kad drmne, nepomična sam kano klisurina:mrgreen:
katatonična
muž me nekad zove STUPOR:zcepanje:

Ćao draga:heart:
da, to je vrlo znalačka analiza:)

- - - - - - - - - -

:D
Moj Merkur nije dobar jadničak
em je u Strelcu, em u 12., em kvadratiran od Mesec Saturna
čudo jedno da umem da govorim uopšte
mada je nekad bolje da ćutim, što takođe ne umem:zcepanje:

- - - - - - - - - -

ali mene moj vladar Saturn kad drmne, nepomična sam kano klisurina:mrgreen:
katatonična
muž me nekad zove STUPOR:zcepanje:

Haaa, zato se ti izražavaš kroz umetnost... To je taj Merkur u 12. On ne može direktnim kanalima, nego ide izokola...

Jaooo... A gledam... Kad sam prvo naletela, osetih neku objektivnost... Hmmm, Vodolija... Oseti se poriv za kopanjem po ezoteriji, mrak i psihologija... Škorpija...
Ali ta blagost u obraćanju... Vuklo je na neko riblje povlađivanje...

Tako sma te i doživela kao miks toga, i Strelca...

Msm, Strelac daje tu egzotiku, i te neke ideje, religije ideologije... Želju za svim i svačim...

Interesantno, vidiš, taj Merkur, taj tvoj podsvesni izražaj, nema podršku laganu iz druge.

Ali napeti aspekti, tj. kvadrati, su aspekti akcije, tj. Marsa. Pa, sad, s obzirom da si ti (deluje) više promenljivi, vazdušni, intelektualno - emotivni tip, verovatno onda kod tebe taj aspekt ne funkcioniše kao što bi kod neke Ovnovske karte... Taj aspekt nije podržan tvojom prirodom... Zato ti osećaš to kao teret... A ne doživljavaš kao izazov koji bi za Ovna predstavljao ushićenja i pokretačku energiju...

Msm... Saturn vladar Asc, u Ribama u konjukciji sa Mesecom u Ribama. Taj Mesec je oduvao taj Saturn. Jer je on tu jači... Tvoje emocije, nose kamenje...

Mesec i Saturn su osa 4/10... Osa tradicije, tradicionalnih uloga muškarca i žene... Osa emocionalne sigurnosti, intime, i javnosti, ambicija...

A kod tebe vladaju prvom i sedmom. Znači ti i partner treba da smislite kako da štedite ili da zaradite novac. Ili postoji problem gde je jedan partner odgovoran (Saturn), a drugi troši novac stihijski (Mesec). Ili jedan partner doživljava to tako... Ili jedan partner pokušava da struktuira drugog, da ga učini odgovornim...

Jedan partner je totalni emotivac, možda i neko ko je zavisnik od svega i svačega... I nema strukturu (Mesec u Ribama)... A drugi pokušava da ga dovede u red... Iako je Mesec tu jači, pa ne znak koliko će uspeti u tome ili koliko uspeva.

Ili te je partner skroz omekšao, razoružao... Jer Saturn si ti, a Mesec je tvoja projekcija, tj. tvoj partner... Pa možda te to otkravljuje... Možda zbog partnera ili partnerskih odnosa ne možeš da imaš tu svoju saturnovsku strukturu i uređenost u životu. Rutinu... Kao da ih ove emocije iz sedme razlažu stalno...

Možda ti pokušavaš da kažeš, ali ne uspevaš... Merkur u 12. Ili to govoriš u spavaćoj sobi...

Vladar šeste (Blizanci) u dvanaestoj, posao koji radiš je u nekoj osami, u nekom intimnom kutku, i posao, tj. svakodnevnica je u izolaciji, ili bar potrebi za izolacijom... I takođe umetnost (12.)...

A Strelac je neka autentična istina, tj. naša religija, naša priča. Potragu za tim ti voliš da vršiš sama u svojoj intimi, i takođe kroz uživanja u krevetu... Kada legneš sa nekim, ti osećaš da si otšutovala u neki drugi svet (Strelac)... I želiš da iskusiš... Tj. želiš što više iskustava... Ona proširuju tvoje vidike... Ništa ne smatraš porazom u tom smislu.

Vladar šeste u dvanaestoj znači da ti za neki zdravstveni problem može biti rešenje bolnica, ili ta tvoja dvanaesta, ili ta umetnost. I takođe to znači da ćutiš o problemima svakodnevnice, ili poslovnog okruženja. Kolega itd.

Vladar Asc i DC u konjukciji znači da ste ti i partner veoma slični, i da ste jako povezani... I da osećate da ste čvršći kada se dese egzistencijalni problemi (opstanak - druga)...

Samo da kažem za ovo o mom pisanju... Ja ne volim kad me se ispituje... Jer nisam astrolog... Ja volim slobodu da mogu da komentarišem šta meni dođe...

I najviše volim slobodu, tj. da se nastavljam na nečije reči.... Kad me nešto inspiriše...

Ja pišem koješta, i uglavnom blizanački se na pola već ne slažem sama sa sobom... I na kraju odem u sasvim nešto deseto...

Nisam egzaktna... Zato i ne želim da neko pomisli da sam neki stručnjak... Samo volim da razmišljam kad me neko inspiriše...

Inače...

Koja ti je omiljena karta u tarotu...

I pitam se da li to nešto znači kad nam je jedna karta interesantna...

Poslednja izmena:
I ja sam uvek za spontanost
Naročito za sofisticirane stvari ovog tipa
Da, moja kuća je moj hram a moj muž moj glas razuma i onaj koji je vredan i ume da zaradi (Merkur, Uran i Pluton konj u Devici)
jesmo slični on i ja, oboma nam je podznak Jarac

Omiljene Tarot karte su mi Prvosveštenica, Snaga, Zvezda i Svet
I naravno one astrološki korespodentne- Umerenost je karta Strelca a mojom dekadom vlada Osam Štapova, dvostruke Mekurove frekvencije
lečim se na razne načine, po meni je najbolja kombinacija najefikasnijeg i iz tradicionalne i iz zvanične medicine

imam utisak da samo pričam o sebi a to nije lepo
A ni posebno zanimljivo:zcepanje:

HAha, a ja imam osećaj da samo ja pričam o sebi. :rotf:

Ček, ček da nađem, ne znam na srpskom nazive karata...

Ja volim ovu

swords04.jpg

Jer je priča ta da su vitezi nekada davno, pre odlaska u bitku, davali da se po njihovim merama urade kovčezi, za slučaj da ne prežive...

I onda kad prežive, i vrate se, oni su imali običaj da legnu na taj kovčeg, i da kontempliraju zahvalnost na tome što su živi...

E sad, verovatno su umeli da legnu i pre bitke, mada priča je ova koju sam napisala...

Sviđa mi se koliko simbolike ima u slikama, jer sam primarno vizuelni tip...

Zvezdu zna, Vodolija, Svet, beše Neptun...šta je snaga, je l' to ono sa kroćenjem zveri... Lav...

Aha, prvosveštenica je beše šta...

Aaaa... Da, vidiš imaš i Strelca...

Ja volim ovu

Pogledajte prilog 464976

Jer je priča ta da su vitezi nekada davno, pre odlaska u bitku, davali da se po njihovim merama urade kovčezi, za slučaj da ne prežive...

I onda kad prežive, i vrate se, oni su imali običaj da legnu na taj kovčeg, i da kontempliraju zahvalnost na tome što su živi...

E sad, verovatno su umeli da legnu i pre bitke, mada priča je ova koju sam napisala...

Zvezdu zna, Vodolija, Svet, beše Neptun...šta je snaga, je l' to ono sa kroćenjem zveri... Lav...

Kad spavam sam, jedino u ovom položaju mogu da zaspim.

Prvi kontakt sa Tarotom sam imala kroz Krolijev Tarot i tu me je fascinirala karta Eon, ali ne odgovara ovoj temi jer kao karta je njegov dodatak umesto Strašnog suda i ne postoji ni u jednom drugom Tarotu.

Druga karta koja je kod mene oduvek izazivala jake impersije je Luda.
Luda na neki način takođe ne pripada Velikim Arkanama, a po narodnom igranju karata ni malim kartama već stoji sama igrajući svoj ples kroz sve karte od prve do poslednje, odigravajući dramu svake u sebi, potpuno poistovećena i transformisana iskustvom, pa opet, u svojoj izvornoj čistoti duše nezamađijane svetom pojava, suštinski nedodirnuta kao glumac koji od karte do karte menja kostime, scenografije u najrazličitijim ulogama, a da je on sam večno nepromenjen.

Luda, kao početak, sredina i kraj koga sledi uvek novi i novi početak, nekad kroz uništenje, drugi put kroz preporod, putnik je koji nema cilj ili odredište kome stremi , već zna da je put sam po sebi važan od prvog koraka nevinosti i neznanja, do poslednjih koraka onog ko je nakon stečenog znanja okrunjenog životnim iskustvom ponovo zaronio do dubina svoje nevinosti, tek tada shvatajući njenu pravu vrednost.

I kao budala, i kao mudrac, uvek je između pajaca i šamana, razbijajući okamenjene i prevaziđene forme humorom i smehom, otvarajući vrata spoznaje istinama koje toliko lako može da iznese i učini prihvatljivim istim tim humorom, on podučava, čak i kažnjava, inicira, prorokuje, ali iznad svega – oslobađa i vodi druge do oslobođenja i svojim primerom, a još više bezbrižnim prisustvom koje plastično prikazuje plitkost i karavanski karakter cele naše zbilje sa jedne strane i neslućena prostranstva i mogućnosti sa druge strane ogledala.

60a01ac1b69303352e405e342eaf25dd.jpg

Tarot_de_Marseille_major00_fool.jpg

Nije čudo da je od njega nastao Joker u današnjim kartama koji sam po sebi nema nikakvu vrednost, a može da zameni bilo koju kartu...

d556a06a9eeb47d71f7e4868d6082dd2--jester-outfit-jester-costume.jpg

Al ste me inspirisale sa ovom temom... :heart:
Ispisah ovo u dahu...

Sad razmišljam da Luda (ovako kako ja gledam na nju) i Krolijeva Eon karta imaju baš mnogo dodirnih tačaka, čak preklapanja...
Nije ni čudo da su me obe oduvek fascinirale...

Drugu vezu pronalazim između Prvosveštenice i Kraljice Pehara nisam sigurna zašto,
štaviše nekad ih i brkam pa umem da napravim lapsus i govorim o jednoj, a u stvari mislim na drugu.
Od njih dve mi je bliža Prvosveštenica (nije čudo jer mi je mesec u 1. konj asc), ali me više iz daleka privlači
Kraljica Pehara koja mi uvek deluje nedokučivo i kao misterija ispod hiljadu velova koja nikada ne može da se sasvim razotkrije,
već samo oseti i doživi...

Poslednja izmena:
Da li vodolije evolutivno napreduju tek kad sebe mogu da dožive kao samo jednu od brojnih varijacija bezvremene ideje?
Hoću reći, kad razreše paradoks između sopstvenog osećaja jedinstvenosti i potpune nezainteresovanosti za druge pojedinačne
primerke (ljude, životinje, stavove, naučne istine...) kod kojih je interesuju samo večne praslike koje su prepoznatljive u svima i samom korenu realnosti?

Ovu opservaciju i pitanje ne izvodim iz nekog znanja astrologije, već iz samoposmatranja, pa molim da me korigujete ako
sam nešto pogrešno zaključila...;)

Poslednja izmena:
Aaaaa... Ovakav način komunikacije i priče ja volim! :hej:

Oduševljena sam... Zamišljam kako sedimo u nekom kafiću, prigušeno svetlo, držim flašu omiljenog piva, i tako naglas kontempliramo... :aha:

Ček, nastaviću se posle... Imam šta da kažem na ovo...

Ja volim ovu

Pogledajte prilog 464976

vidiš to za mere nisam znala:ok:

Znam da sam ove ležeće kipove na grobu videla na templarskim grobnicama

A85C40FF-A09F-52E3-09E7A47C69182DEF.jpg

d83978fa9de09e2f866cdc961e89c1a1--maltese-cross-effigy.jpg

7644554918_d3536c5281_b.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back