STARDUST CAFFE

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Onda ne bi trebalo da imaš problema sa tim stvarima nikakvih...
Jedino možeš imati neke mestimične halucinacije nakon buđenja kao sleep paralysis. Sa Mesecom u Ribama intuicija svakako radi k'o lokomotiva.

Mislim da je to halberda (ono cudo sto nosi papina garda).

Crkve su :zaljubljena:

Agi pogledaj posle 1:00 :mrgreen:
HELEBARDA (mi tako zovemo- halberd je na engleskom) je germansko oružje i potiče od nemačkih reči Halm (štap, stabljika), i Barte (sekira)
Švajcarski gardisti u Vatikanu imaju neku manju - više paradnu mada ona isto može da ubije
Imam lepu knjigu o vitezovima i oružju koje su koristili
Samo mi sad nije pri ruci
evo i kod nas se koristila
ova je iz muzeja u Kragujevcu
images

a ova iz Budve
helebarda.jpg

verovatno si mislio na ovo- skandinavska bojna sekira
a87e7e82e30ac54702badb8fa51b596b.jpg

Poslednja izmena:
Nije džaba:heart:
Mene kad zeza net (a oće često iako ne bi trebalo) isključim na 10 min ruter i tako ga resetujem
Doduše nije uvek u tome stvar al u 90% slučajeva proradi

Ma isključili sto puta i nije hteo da se resetuje, od ujutru nismo imali net, čak i kod SBB-a se videlo da ne stiže, ali ni oni nisu znali što...

To za - isključi uključi je sistem popravke koji zovemo - "tata prase" iz crtaća "Pepa prase".
Kad se u crtaću zabagovao komp, tata isključio, uključio i komp proradio i svi viču: "Bravo tata prase!"
Tako jedino i umem da popravljam aparate...:rotf::heart:

HELEBARDA (mi tako zovemo- halberd je na engleskom) je germansko oružje i potiče od nemačkih reči Halm (štap, stabljika), i Barte (sekira)
Švajcarski gardisti u Vatikanu imaju neku manju - više paradnu mada ona isto može da ubije
images

a ova iz Budve
Pogledajte prilog 438698

Al je lepa ta skandinavska sekira!!!:zaljubljena:

Prosto da ti bude žao da je istupiš na nečiju glupu glavu...:malav:

images

a ova iz Budve
Pogledajte prilog 438698

Ta ja mala, za jednu ruku... meni je simpa ona od 2 metra :zaljubljena:
Mislim da se oruzje masovno prosirilo u 15 veku zbog svoje efikasnosti protiv konjice - duza motka = manja verovatnoca da te pregazi konj ili probode konjanik.

Nisam imao priliku da posetim neki muzej sa oruzjem, ovi kod mene vade samo neke rimske posude i nakit kao da nije bio vojni garnizon u blizini...

Al je lepa ta skandinavska sekira!!!:zaljubljena:

Prosto da ti bude žao da je istupiš na nečiju glupu glavu...:malav:

Nisanis vrat ili probas buzdovanom :lol:

Pozdrav svima u kafani :pivce:
Za dame i :cvet:

Onda ne bi trebalo da imaš problema sa tim stvarima nikakvih...
Jedino možeš imati neke mestimične halucinacije nakon buđenja kao sleep paralysis. Sa Mesecom u Ribama intuicija svakako radi k'o lokomotiva.

pogodio si.... intuiciju stavljam ispred svega...zaebes se ponekad al generalno gledano bolje skontas sta je u pozadini necega

Ta ja mala, za jednu ruku... meni je simpa ona od 2 metra :zaljubljena:
Mislim da se oruzje masovno prosirilo u 15 veku zbog svoje efikasnosti protiv konjice - duza motka = manja verovatnoca da te pregazi konj ili probode konjanik.

Nisam imao priliku da posetim neki muzej sa oruzjem, ovi kod mene vade samo neke rimske posude i nakit kao da nije bio vojni garnizon u blizini...

Nisanis vrat ili probas buzdovanom :lol:

Pozdrav svima u kafani :pivce:
Za dame i :cvet:

Dobro misliš-zbog konjice je i stvorena
A tvoj kraj je tako arheološki bogat-Viminacijum, Trajanova tabla,i još mnogo toga
Rimljani su velike kolonije tu imali
Generalno je istočna Srbija puna arheološkog,etnološkog i prirodnog blaga-zlatonosne reke i rudnici

Dobro misliš-zbog konjice je i stvorena
A tvoj kraj je tako arheološki bogat-Viminacijum, Trajanova tabla,i još mnogo toga
Rimljani su velike kolonije tu imali
Generalno je istočna Srbija puna arheološkog,etnološkog i prirodnog blaga-zlatonosne reke i rudnici

To je severnije agi, ja sam izmedju Medijane i Romulijane, skoro na polovini.
Mada su i ovde nasli nesto u crkvenom dvoristu a u jednom selu prema Zajecaru vrse iskopavanja (nejverovatnije vojni garnizon).

Postoje neki tuneli ispod grada koje nisu jos uvek istrazili, nisam siguran da li su od Rimljana ili Turaka jer moj kraj nijedna vojska ne moze da zaobidje :lol:

кад је реч о интуицији, мој проблем је што не умем да је препознам а она долази искључиво спонтано. Кад кажем себи "е сад ћеш интуицијо да ми помогнеш око тога и тога" никад ми не успе и зезнем сам себе...
Не знам како то иде код других људи, а волео бих да знам.

Za intuiciju ti treba dobar Mesec, a da bi prepoznao-protumačio 'utisak', trebaš se odvojiti od onog koji naređuje: "е сад ћеш интуицијо да ми помогнеш око тога и тога" (ličnost). Ako ti to uspe onda joj nećeš naređivati nego ćeš je 'slušati'. capire?

Intuiciju je teško definisati. Ponekad dolazi veoma jako, ponekad veoma slabo. POnekad je ''IDI'', a ponekad je ''STANI''.

Intuicija + rasuđivanje su dobitna kombinacija.

Intuicija se može graditi tako što budeš u kontaktu sa mnogim ljudima i lako možeš načiniti kasnije neku vrstu profilisanja na osnovu kog možeš izneti prvo rasuđivanje o osobi. Ali da li si u pravu oko toga je ono što ti intuicija nalaže. Intuicija se pretrvara u znatiženju, jednu vrstu prikrivenog traganja i posmatranja onoga što te interesuje (ili nekoga ko te interesuje), te njihovih dela, načina ophođenja prema drugim ljudima i donekle i stav prema životu.
Ume da bude toliko jaka da ideš protiv sebe, smatrajući kako gubiš vreme na nešto, ali te situacije ili jednostavno rečeno intuicija navodi na to da ostaneš jer znaš da ćeš pronaći nešto fantastično, unikatno, vredno pažnje, ukoliko imaš samo malo strpljenja.

Postoje i psihološke prečice za te stvari, ali to nikako ne menja kada je nekome urođena dobra intuicija. Mesec u Vodenim znakovima je definitivno ''po osećaju'', više no bilo čemu drugom. To može da stvori probleme takvim ljudima, pogotovo u sukobima sa ljudima kojima je Mesec u Zemljanim znakovima gde se više ceni neka vrsta staloženosti i bezosećajnosti što Mesecu u vodenim znakovima ne prija nimalo. Takvom Mesecu je potrebno da oseti da postoji daleko više od ljudske mašinerije i mehaničkih sklopova, te se zato opredele na umetnost koja iako koristi različite vidove tehnika je generalno vezana za ljudsku domišljatost, ali i nešto što prevazilazi puku ljudskost - kao takvu formu. Dostizanje vrhunca, ali ne da bi se time hvalilo, već da bi se u tome uživalo, a možda čak i podelilo sa drugim ljudima.
Mesec u Raku nisam siguran za umetnost, ali u Škorpiji je vezana za Senke i odnos Crno-Belog (to je default varijanta), a u Ribama za mnogo štošta među čemu je primarno slikanje, fotografija i na kraju video-editing, ali ništa od toga na ''kompjuterizovan'' način, jer ove pozicije smatraju da sve ono što se dobija na artificial način gubi na svojstvu sa čime bih i ja mogao da se usaglasim... Drugim rečima, umetnost nije samo štancanje slike lepe prirode koja se prodaje za 50 dinara za ovakve pozicije.

Intuicija + rasuđivanje su dobitna kombinacija.

Нисам сигуран да ово двоје иду руку по руку. Пре месечак дана кад су ми мазнули телефон написао сам свој случај. Интуиција ми рекла да га оставим кући, а разум одбацио.
По хороскопу имам изражену интуицију, али не умем да је користим.

Definitivno imaš, sećam se kada si napisao da gubimo 30 razlike protiv USA.

I intuicija, ali i rasuđivanje su za mene bitni konstrukti ličnosti. Ne bih znao kako da ti kažem da vežbaš rasuđivanje... :mrgreen:

Zato ja držim svoje stvari u džepu gde uvek znam gde mi se šta nalazi. Uvek imam negde sakriven novac u slučaju neke pljačke, mada bih se pre potukao nego dozvolio da me neko opljačka...

Jedan se tako zajebavao sa mnom u srednjoj školi, sedeo u klupi iza i tokom celog časa lagano, postepeno mi je otvarao džep sa desne strane trenerke praveći se da spava. Ne sećam se šta sam imao u džepu, možda upaljač i žvake... Ali kada sam primetio šta radi mu je odleteo lakat u njonju. Posle nismo pričali ali ko ga šiša. :mrgreen:

Imaš ljude koji godinama uvežbavaju krađu, pogotovo po tramvajima i pogotovo kada je velika gužva. Autobuska stanica isto tako, dok vadiš torbe iz prtljažnika priđu ti dva lika koji deluju sasvim normalno, zavuku ruku u torbu koju imaš na leđima u onoj gužvi i cap, ne osetiš ništa. Ovo se često događa ženama.

Dok su migranti tu posebno treba voditi računa jer oni su godina 15-30 u grupama, bilo je više puta pljačkanja u okolini Ž. stanice, nedavno je i žena ubijena, ali o tome novine ne pišu jer što bi pa pisali nešto o našoj braći iz ''Sirije''...

BTW ako ti neko ukrade do 10.000 dinara, policija ne ide da traži...

Ма било је у новинама на неком порталу да се сумња на мигранте...
А телефоне полиција у Београду уопште не тражи, зато се нисам ни смарао да идем да пријављујем...могли би лако да га лоцирају, али неће.

Ово за резултат против САД није било баш тешко погодити, ако барем минимално познајеш кошарку. Јаки су к'о црна земља, кад хоће да играју озбиљно нико им ништа не може.

Моја интуиција се више своди на неке бљескове где видим будући догађај директно или индиректно као у причи са крађом телефон. А снови су ми тек посебна прича...то је феномен. На сву срећу па сам сретао људе који имају слична искуства да знам да нисам луд.:hahaha:

Vidiš, u odnosu košarke si imao i dobru rasudu.

Ne postoji niti jedan oblik ''rasude'' na logičnom nivou koji će ti reći da bi Srbija izgubila sa tačno 30 razlike. To je vrlo specifično. Mogao si da se obogatiš i da ojadiš neku kladionicu :)

Ako su u pitanju bljeskovi onda je to nivo vidovitosti i vezuje se za znak Vodolije. Ako su snovi onda se vezuje za znak Riba.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back