Ti ovo ozbiljno mislis?
Koliko dece tuku roditelje?
To je moje iskustvo. Kada sam majku smeštala najpre u privatni dom, tražili su njen pristanak...pismeni.
I za državni je kasnije isto to trebalo. Ali pošto je ubrzo izjavila da želi da napusti dom, konsultovala sam se sa socijalnim radnikom i rečeno mi je da na osnovu njenog zdravstvenog stanja oni mogu da izdaju dokument kojim ja postajem privremeni staratelj za smeštaj nje u dom , jer po lekarskim nalazima to predstavlja jedinu bezbednu opciju za nju i okolinu.
Da nisam dobila taj dokument, mogla bi da ode kad god poželi, a ovako ja odlučujem o tome.
Ona je zaista težak psihički bolesnik , uz to na MMS testu ima rezultat 9 što je rezultat teške demencije, a uz to je i nepokretna.
Njen boravak u našoj porodici (a pokušali smo) bi ugrozio i njen i naše živote pa je stoga centar za socijalni rad u njenom i našem interesu izdao to rešenje.
Onda je u jednom momentu želela da proda svoj stan za neke sitne pare i to bi i mogla da, po savetu CSR nismo pokrenuli postupak za lišavanje poslovne sposobnosti. A i to je dugotrajan i temeljan proces.
Nisu manipulacije sa starima nešto što može tako lako da se odradi, i verujem da retko može doći do zloupotrebe.