gost 241814
Elita
- Poruka
- 22.957
tema bi trebalo da se preimenjuje u :matora ciganstura posle pokusaja silovanja pusten na slobodu kao po obicaju
a shta reci i ciganski lobi ojacho
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
tema bi trebalo da se preimenjuje u :matora ciganstura posle pokusaja silovanja pusten na slobodu kao po obicaju
Kolega Filleo
Slažem se donekle sa tobom. Milostivost, razumevanje, praštanje su najveće ljudske vrline. Ponekad i podvig, kako si rekao. Ali isto tako i pravednost.
I treba da bude kažnjen svako ko učini bilo kakvu nepravdu, nešto loše. Pravedno kažnjen.
I kad sam rekla da ne bih imala milosti za takve, nisam mislila na ništa konkretno, nisam ja ta koja će da presudjuje i odredjuje kaznu. A za surovost prema bilo kome svakako nisam.
Ali malo mi je muka od takvih i sličnih slučajeva, pogotovo kad su deca u pitanju ( na njih sam specijalno osetljiva ), gde se počinitelj brani lošim sistemom, neshvatanjem okoline, lošim uslovima života, nerazumevanjem porodice i sl. Ok, to su sve uzroci, koji mogu kod drugog da izazovu upravo milost i razumevanje, pa i praštanje. Ali ne i iskrivljenje pravde. Uradio si nešto - snosi posledice.![]()
O cemu ti pricas?Dobro razmislite, pre nego što postavite pitanje, kolega !!
Xaxaxa, kućni pritvor ... ma nemamo mi dovoljno kuća, a vala ni pušaka !!
Kamo sreće da nam je više tog Hrišćanskog, Pravoslavnog vaspitanja, odgoja i obrazovanja,
kakva god i koliko god teška bila životna iskušenja -
imali bismo i dovoljno kuća i mnogo više zdravijih i normalnijih porodica, a samim tim i minimalan broj ovakvih i težih slučajeva i razgovora o istim !!
E onda, za tom i sličnim stručnim službama koje spominjete, a koje danas čine ZAISTA VELIKI STRUČNJACI, ne bi ni bilo potrebe !!
A i mi sami, obični smrtnici, bismo izgubili tu NADLJUDSKU SPOSOBNOST osuđivanja drugih ljudi i presuđivanja istim !! ...
Ali uzalud - nemamo mi dovoljno tog Hrišćanstva, Pravoslavlja u sebi, te suštine !! Nedostaje nam Ljubavi, one prave, dvoprirodne, pa zato mnogo ni ne čude ova i još gore i teže (crnje) teme i priče !!! ...
O cemu ti pricas?
Matora drtina je pokusala seksualno nasilje nad devojcicama i ti jos trazis da se za njega ima razumevanja.
Sta bi ti radio sa pedofilima i siledzijama?
Prevaspitavao oformljene licnosti?
A kako bre to moze drustvo da spreci, porodica je ta iz koje iznice pedofil i siledzija, ima nesto i u genima pojedinca zasto neko postaje pedofil i siledzija a neko ne.
Utopija je misliti da to moze nekim drustvenim delovanjem da se iskoreni, ta patologija je uvek postojala i bice je.
Mozes ti da tupis u skolama i obrazujes ljude kako nesto ne valja al to nece spreciti pojavu.
Kolega Filleo,
Prvo, hvala na lepim rečima upućenim meni
Koliko razumem, poenta vašeg stava je da je društvo, a pre svega porodica kao institucija kriva za takve i slične pojave, slučajeve...
I da se problem ne rešava samo kažnjavanjem pojedinca, i okretanjem glave od toga, već da svako od nas kao pojedinac ( a koji čini društvo ), treba da se zapita zašto je do toga uopšte došlo i da se potrudi i da svoj mali doprinos ( kroz vaspitavanje dece, više razumevanja i sluh za druge ljude, toleranciju, isl...) da bi se takve loše stvari ako ništa, ono smanjile i u nekim slučajevima sprečio njihov nastanak.
A kad se ipak tako nešto desi, (pošto se na žalost, takve stvari nikad ne mogu iskoreniti) onda to isto treba zasluženo kazniti...
Jel to suština po vama ? Ako jeste, slažem se u potpunosti![]()
Imas ti matorih perveznjaka koji su i u starosti dovoljno potentni da bi mogli da siluju.