stanovi i plate

Samo onaj ko je doneo zakon, ima pravo da ga tumači!
Ostali čitaju jezički izraz pravne norme, i primenjuju je. Ukoliko je jezički izraz nejasan ili neodređen, onda zakon ide na tumačenje zakonodavcu. Upravni organi nemaju pravo na tumačenje, niti je njihovo tumačenje pravno obavezujuće.

Ako si u svom objasnjenju zanemario cinjenicu hrane a vezao se samo za stan ( govorilo se o jelu u kasarni ), istom ali obrnutom logikom mozes izvesti zakljucak da i jedan i drugi moraju da jedu i da nema veze da li si ozenjen ili nisi ako ogladnis u vremenu od 07.00 do 15.00 jer jedan nema zenu a drugome ona nije tu.. :roll:

Nego, u sklopu prethodnih nekih postova , imam zarku zelju da nesto kazem za dnevnik..

ZIPA ovamo -----> Jedan od gorucih problema u VS je sto ljudi, umesto da primenjuju, TUMACE zakon !

:hvala:

E,nindza, jedu i jedni i drugi,samo mi reci ko jos pojede 8000 dinara za dorucak( a to je razlika za taj UTS)?
Ovi sa zenom je imaju izmedju ostalog da im spremi i klopu,ovi bez nje imaju tj. imali su vojni restoran.
Ili u prevodu jedu i momci i ozenjeni,ali ozenjenima ostane 8000 din vise love. Nemoj sad da se vadis pa da kazes trose na zenu,sta ako zena radi pa i ona donosi lovu u zajednicu.
Da su plate kakve bi trebalo da budu pa da ti smeta sto su jedni imali,a drugi ne,ovako pusti ljude,tebi ni iz dzepa ni u dzep. Ne diraj u tudju muku,kriva Drina se neda ispraviti.

UTS (NZZS) mora biti realna, t.j.- da svako dobija naknadu za stanarinu u skladu sa tržišnom cenom izdavanja stana sledujuće veličine, a u konkretnom mestu službovanja!
To je najpravednije, i time se postiže cilj koji ima zakonska odredba vezana za pomenutu naknadu.

UTS (NZZS) mora biti realna, t.j.- da svako dobija naknadu za stanarinu u skladu sa tržišnom cenom izdavanja stana sledujuće veličine, a u konkretnom mestu službovanja!
To je najpravednije, i time se postiže cilj koji ima zakonska odredba vezana za pomenutu naknadu.

Onda da postavimo tebe za ministra.
Da se nadovezem na pricu o klopi, i momka i ozenjenog bez dece sleduju po dvosoban stan.Momak ima samo 250 bodova.Ozenjen 650-700.Gde je tu logika?

Nema logike, sve su nabrzinu sastavili... Al' ovaj član 83. Zakona pruža velike mogućnosti za tužbu jer nam se ZAKIDA cca 95% PLATE,od januara 2008! Samo pažljivo čitajte 7. i 8. red...
Ja se žalio na to u UP, ali 'organ uprave' ne razume matematiku... samo nemam kad od posla da stignem da otkucam tužbu..ali će je biti.
+ hvala na nominaciji! ;-)
Doći će i to na red.

Poslednja izmena:
E,nindza, jedu i jedni i drugi,samo mi reci ko jos pojede 8000 dinara za dorucak( a to je razlika za taj UTS)?
Ovi sa zenom je imaju izmedju ostalog da im spremi i klopu,ovi bez nje imaju tj. imali su vojni restoran.
Ili u prevodu jedu i momci i ozenjeni,ali ozenjenima ostane 8000 din vise love. Nemoj sad da se vadis pa da kazes trose na zenu,sta ako zena radi pa i ona donosi lovu u zajednicu.
Da su plate kakve bi trebalo da budu pa da ti smeta sto su jedni imali,a drugi ne,ovako pusti ljude,tebi ni iz dzepa ni u dzep. Ne diraj u tudju muku,kriva Drina se neda ispraviti.

:gace:
A ne, samo sam mislio da bi trebalo dati jos koji argument.. sto se mene tice, ja bih svima nama dao jedno milionce..

@SS88 Teorija je takva, ali praksa pokazuje drugacije. Kako bi inace neko mogao da kaze...recimo.. da se na sluzbeni razgovor ide po naredjenju ili po zahtevu...ali da nigde ne pise da neko mora da te primi...Eto ti proizvoljnog tumacenja. Primer mi je bas karakteristican a ima jos dosta takvih na razlicitim nivoima..

Poslednja izmena:
Nindzo, ma SVE piše, SVE je pravno regulisano, i nikakvih problema ne bi bilo kad bi ljudi znali čitati i to sprovoditi u dela!
Ako zakon nije pravedan, predlaže se izmena. SVAKO može inicirati ovaj postupak!
Službeni razgovor se traži pisanim putem, i na isti način treba da te obaveste za koji dan je s.r. zakazan, a rasporedom d.r.v. je uređeno tačno vreme predviđeno za tu aktivnost...

opet ti o teoriji. ma znam ja to.. pismenim putem sam trazio 2 x s.r. kod mog sefa ali je on to cak i na informisanju izneo kao svoj stav.. ima pravo da odluci hoce li me primiti ili ne.. i nije, naravno... isto to sam trazio i kod kb i takodje nista.. i sta ja sada treba da radim ? trazeci pravdu i zastitu ispadam budala iz razloga sto neko ne poznaje zakon..a sta treba uraditi ? prijaviti mog sefa visem...ili i njega i viseg kod jos viseg..ma idi.. lakse mi je bilo da odustanem.. a zloupotreba polozaja ce nekad doci na red.. batica samo belezi..

Prema poslednjem listiću od plate 22200,00 dinara

Ako mi se dobro čini to je već duže vrijeme ispod zakonom propisanih minimalnih 75% republičkog prosjeka.

I eto opet osnova za pokretanje tužbe!
Na žalost, kako je prošlo sa prethodnom(čujem da će pojedini morati platiti neke troškove...), sumnjam da će se ovaj put iko usuditi da to uradi:sad2:

I eto opet osnova za pokretanje tužbe!
Na žalost, kako je prošlo sa prethodnom(čujem da će pojedini morati platiti neke troškove...), sumnjam da će se ovaj put iko usuditi da to uradi:sad2:

Nema osnova! Ovaj put su se zaštitili. Plata nam je zaista veća od 75% proseka u 'mesecu koji je prethodio utvrđivanju osnovice.'
I januar 2000. je 'mesec koji je prethodio...' poslednjem, a i svakom narednom utvrđivanju osnovice.
+
Spor oko plata iz prethodnog perioda, izgubili su samo oni koji se ne razumeju u pravo.

Back