stanovi i plate

ne znam sta se desava ali evo vec par dana moje kolege ne odlaza na ishranu a pravo da ti kazam ja je ne koristim ali hocu mladjima da malo pomognem da se izbore za svoja prava a ne samo da im trpaju obaveze. ma tako je po svim pitanjim dnevnice , slobodni dani , placanja i slicno. uvek se tu neko nadje da tumaci zakon i da stedi na nama. mislim da smo za sad u istoj vojsci, valjda nisam cuo da se neka druga formirala osim one šiptarske. :dontunderstand::udriglavu:

ne znam sta se desava ali evo vec par dana moje kolege ne odlaza na ishranu a pravo da ti kazam ja je ne koristim ali hocu mladjima da malo pomognem da se izbore za svoja prava a ne samo da im trpaju obaveze. ma tako je po svim pitanjim dnevnice , slobodni dani , placanja i slicno. uvek se tu neko nadje da tumaci zakon i da stedi na nama. mislim da smo za sad u istoj vojsci, valjda nisam cuo da se neka druga formirala osim one šiptarske. :dontunderstand::udriglavu:

Ajde objasni nam zasto vodnik koji je momak jede dzabe a ozenjen vodnik/podstanar/ jede o svom trosku.

:bob:

Ajde objasni nam zasto vodnik koji je momak jede dzabe a ozenjen vodnik/podstanar/ jede o svom trosku.

:bob:

Zato sto ozenjen vodnik prima UTS(uvecane troskove stanovanja)650-700 bodova.
Neozenjen vodnik i ne samo vodnik nego i major(a ima i takvih) prima UTS samo 250 bodova.
Dakle obzirom da je to naknada za iznajmljivanje stana,tj. zbog toga sto ne rade u svom rodnom mestu,slozices se da i ozenjenom i neozenjenom u svakom slucaju treba otprilike ista svota za iznajmljivanje stana.Ozenjen ce sa svojih 650 bodova moci da plati zavisi od mesta sluzbovanja negde celu kiriju,a negde vise od pola,dok jadni momak sa 250 bodova (4600 dinara) negde nece moci ni sobu da iznajmi.
Eto pa sam zakljuci zasto je tako"bilo",obzirom da je i do mene doslo naredjenje i da sam se licno uverio u ukidanje ishrane.
Sad zasto je negde to ranije stiglo ,a negde kasnije-valjda je Pera kurir svatio kod neke snaje na kafu pa mu se usladilo.Cudan je put informacija....

jel sam ti rekao da ukidaju, samo kod nas su malo expeditivniji pa su je ukinuli u petak. sta ces nema se para u budzetu, ali zato ces moci da kupis punto za 100 eura mesecno i to na 7 godina. :thumbdown:

Zna li neko ima li gde postavljen spisak o podeli stanova,ko je dobio u ovoj zadnjoj podeli koja je izvrsena zakljucno sa danasnjim danom,stanovi su ponidjeni na podelu jer nije bilo kandidata za te strukture u prethodnoj podeli,na sajtu MO nema nista,ili jos nisu postavili.

Zna li neko ima li gde postavljen spisak o podeli stanova,ko je dobio u ovoj zadnjoj podeli koja je izvrsena zakljucno sa danasnjim danom,stanovi su ponidjeni na podelu jer nije bilo kandidata za te strukture u prethodnoj podeli,na sajtu MO nema nista,ili jos nisu postavili.

Spisak je spusten po jedinicama,nekih 50-ak stanova kojekude po Srbijici,cena otkupa 50000din. po kvadratu.Pravi se lista interesenata,a sistem bodovanja je takav da je :gace:zastavnik sa 50 godina radnog staza iza ppor. Penzosi su izuzeti od ove loto igre.

Poslednja izmena:
Ne znam jesu li bas izuzeti,mislim zasto bi me obavestili i dali pobudu,a penzos sam,izgleda da su informacije kontradiktorne,osim ako zvanicni organi ne lazu,a i to je moguce,resenje za zastavnike postoji,a to je da ih vanredno unaprede zbog ratnih zasluga i zasluga na polju razvijanja odbrambene bezbedosti u cin oficira pa onda nek se ppor.cesu ionako ne znaju gde su suplji cak ni kad se pipnu.

Pa svi znaju da obare nesto..
ajde daj neki specijalitet...
Punto Milaneze,Bolonjeze i tako to,ili Sumadijsku tepsiju...:hahaha:
Sta ste se svi uprpali,satro finansijska kriza...:gace:
A sta smo mi to pa imali sto cemo sada izgubiti,glavu gore nisu sve podmornice potonule;)

Ma jesu potonule one podmornice sto smo ih ostavili u cg,a placamo njihovo odrzavanje,sporazum dva ministarstva odbrane,mi smo krava a treba neko da nas muze pa su djetici dali najpovoljniju ponudu za ruke da nas muzu i to naplacuju po vimenu.:ok:

Sa nadom da ce se vratiti opet tamo a dotle uvode dalmatinske izraze u recnoj ratnoj flotili,ne kaze se kormilo levo,vec livo,objasnje je da se zbog vetra desno i levo ne mogu razlikovati i sijaset drugih izraza,nase duge bokeljske i dalmatinske pomoracke tradicije.:dash::dash:

Sa nadom da ce se vratiti opet tamo a dotle uvode dalmatinske izraze u recnoj ratnoj flotili,ne kaze se kormilo levo,vec livo,objasnje je da se zbog vetra desno i levo ne mogu razlikovati i sijaset drugih izraza,nase duge bokeljske i dalmatinske pomoracke tradicije.:dash::dash:

Livo, Levo ili Lijevo, nebitno je objašnjenje, LIVO stoji u pravilu brodske službe i amin.

Jes to si u pravu,ali taj sumadinac sto ga je pisao ocigledno nije znao srpskohrvatski jezik,jel se jos tako zove ili je samo srpski,a ako je sada samo srpski,sto su nas teralida ga zovemo srpskohrvatski,a posto je hrvatsko izbacen i ostao samo srpski,tako bi i u pravilu brodske sluzbe koje je jos 60-ih ili 70-ih bese pisano trebalo izbaciti hrvatski,a to je LIVO i nije svejedno pij nektar+.:thumbdown::thumbdown:

Jes to si u pravu,ali taj sumadinac sto ga je pisao ocigledno nije znao srpskohrvatski jezik,jel se jos tako zove ili je samo srpski,a ako je sada samo srpski,sto su nas teralida ga zovemo srpskohrvatski,a posto je hrvatsko izbacen i ostao samo srpski,tako bi i u pravilu brodske sluzbe koje je jos 60-ih ili 70-ih bese pisano trebalo izbaciti hrvatski,a to je LIVO i nije svejedno pij nektar+.:thumbdown::thumbdown:

A ti onda pokreni ostupak za izmjenu PBS-a. Ko god i kad god da ga je pisao još uvjek je važeće.

P.S.

Ne trošim alkohol tako da mi je svejedno.

Postupak je pokrenut jos 90-ih,no nisi informisan,gledaj znanje imanje,informisi se saznaj nesto korisno,npr.u evroatlanskim integracijama krave moraju biti obelezene na vidnom mest,uvetu,mozes samo pretpostaviti sta bih te pitao gde si ti obelezen.:think::think:

Postupak je pokrenut jos 90-ih,no nisi informisan,gledaj znanje imanje,informisi se saznaj nesto korisno,npr.u evroatlanskim integracijama krave moraju biti obelezene na vidnom mest,uvetu,mozes samo pretpostaviti sta bih te pitao gde si ti obelezen.:think::think:

Bolje sto i nisi.
Kao prvo nije fer....
Kao drugo nije on od tih....
On je ovde zbog ucinjenih dela i sto je jadan covek promenio toliko vojski,a nema ni kuceta ni maceta,mada bi pas imao za sta da ga ujede.
Mislim da tvoj post pomalo vredja, i da nije ni mesto ni vreme za takve komentare.Bilo je prilika proteklih godina pa ste trebali reci sta ste imali,a ne sada.....

Nista licno ,niti sam se pronasao u tvojoj poruci,ali jos jednom mislim da je isuvise nisko,ako ne drugo,ono porediti coveka i kravu,a ako vec poredis onda vo se veze za rogove a covek za jezik pa se pronadji u kontekstu.
Pozdrav

Nisam napisao to sto si rekao,to je tvoj zakljucak,ja sam mislio nesto sasvim drugo,a ti si naveo ono sto bih napisao da sam tako mislio,a koliko mi se cini svi smo promenili sijaset vojski i mesta sluzbovanja,ni ja se ne nadjoh u tvom postu,takodje pozdrav.

Nisam napisao to sto si rekao,to je tvoj zakljucak,ja sam mislio nesto sasvim drugo,a ti si naveo ono sto bih napisao da sam tako mislio,a koliko mi se cini svi smo promenili sijaset vojski i mesta sluzbovanja,ni ja se ne nadjoh u tvom postu,takodje pozdrav.

A sta sam ja to rekao sto ti nisi napisao?I sta si ti to mislio sasvim drugo,a sta sam ja napisao da si ti tako mislio.?
Ja napisah samo da nije lepo coveka porediti sa kravom.
Ne znam na sta si ti mislio?
Nego kako je u penziji,ima nas znatizeljnih kojima nedaju da se licno uvere?
Pozdrav

Poslednja izmena:
Zato sto ozenjen vodnik prima UTS(uvecane troskove stanovanja)650-700 bodova.
Neozenjen vodnik i ne samo vodnik nego i major(a ima i takvih) prima UTS samo 250 bodova.
Dakle obzirom da je to naknada za iznajmljivanje stana,tj. zbog toga sto ne rade u svom rodnom mestu,slozices se da i ozenjenom i neozenjenom u svakom slucaju treba otprilike ista svota za iznajmljivanje stana.Ozenjen ce sa svojih 650 bodova moci da plati zavisi od mesta sluzbovanja negde celu kiriju,a negde vise od pola,dok jadni momak sa 250 bodova (4600 dinara) negde nece moci ni sobu da iznajmi.
Eto pa sam zakljuci zasto je tako"bilo",obzirom da je i do mene doslo naredjenje i da sam se licno uverio u ukidanje ishrane.
Sad zasto je negde to ranije stiglo ,a negde kasnije-valjda je Pera kurir svatio kod neke snaje na kafu pa mu se usladilo.Cudan je put informacija....

Ako si u svom objasnjenju zanemario cinjenicu hrane a vezao se samo za stan ( govorilo se o jelu u kasarni ), istom ali obrnutom logikom mozes izvesti zakljucak da i jedan i drugi moraju da jedu i da nema veze da li si ozenjen ili nisi ako ogladnis u vremenu od 07.00 do 15.00 jer jedan nema zenu a drugome ona nije tu.. :roll:

Nego, u sklopu prethodnih nekih postova , imam zarku zelju da nesto kazem za dnevnik..

ZIPA ovamo -----> Jedan od gorucih problema u VS je sto ljudi, umesto da primenjuju, TUMACE zakon !

:hvala:

Back