stanovi i plate

Ma pazite mi i jesmo stub vojske . Sve sto se vredno i pametno uradi , urade podoficiri. A naravno kajmak uzimaju foteljasi. Ja sam vec rekao mom sefu ako nam to urade da neracuna da cu da mu dolazim na posao. Nema para za prevoz ja neidem i onako nas zavlace za pesacki kilometar jos od seprembra 07. E bre ljudi u 21 veku oni ne mogu da obezbede vozilo za prevoz ljudi na posao za 7 km nego nam satro placaju pesacki kilometar stim da na posao dolazimo kao i onaj u GS do 07.00.

Morate da im zapretite privatnom tuzbom nema drugog nacina. Mene i moje kolege su zavlacili pola godine dok nismo komandantu pripretili privatnom tuzbom. Sad smo dobili resenja za pesacki km a takodjer i skracenje radnog vremena te radimo od 08 do 14 casova. Inace u zkonu lepo pise da se zbog pesackog km moze skratiti radno vreme do 10 casova nedeljno.

ubootfahrer
Ne znam majke mi. Ne shvatam kako to funkcionise.

lord sit
Sto posto dobijamo (mada...ja ne verujem nikada u sto posto jer nikad ne zna sta moze da se desi) to 30.04. A sto se tice penzionera...za njih nema nista.

Ljudi pratim postove i nemogu da se nacudim.
Ko kaze, ili bolje da se izrazim gde pise, da mi nemozemo (bili penzioneri (sto je moj slucaj) ili aktivni pripadnici vojske,) da podnesemo redovni zahtev preko neke poslovne banke naprimer MeridianBanke (trenutno imaju najbolje uslove kamata 6.3% na mesecnom nivou i mogu i neuknjizene nekretnine) za kredite subvencionisane od strane drzave. Dobijemo 20% od vrednosti kredita koje cemo vracati po isplati duga banci, odemo kod nadleznog organa damo izjavu da se odricemo pripadajuceg stana od vojske, dobijemo resenje za UTS+10% na sledecih 20 godina i lepo se uselimo u SVOJ stan.
Nevidim prepreku u Pravilniku o naknadi putnih i drugih troskova da mi to napravimo na gore naveden nacin iliti u sopstvenoj reziji.
Pravilnik o stambenom zbrinjavanju u ovom slucaju ne igra nkakvu ulogu, vec Pravilniku o naknadi putnih i drugih troskova koji nam dozvoljava da primamo UTS+10% narednih 20 god.

Molim one koje su podrobnije proucili ova dva pravilnika da potvrde ili negiraju ovo moje gore izneseno.

Zbog cega mi nemozemo i mi kao i svi ostali gradjani traziti subvencionisanje za kredit od strane drzave.

Upucen sam da su mnoge drzavne firme kao sto je Telekom, MTS ili Zeleznice Srbije isto tako subvecionisali svoje radnike za kredit ali ih isto tako nisu sprecavali da konkurisu kod NKOSK ako to zele, ja mislim da je takav slucaj i kod nas.

Molim da kazete svoje misljenje o gore navedenom.

Pa po meni je varijanta sa subvencijom drzave mnogo prihvatljivija jer od drzave se dobija 20% a od MO bih dobio 5-6%! Pored toga, kamata na sredstva iz budzeta tj kamata na tih 20% koje daje drzava je svega 0,1% a vidim da se ovde pominje kamata na vojnu cubvenciju u iznosu od 0,5%! Vidim ja da cu na kraju lepo da se zahvalim MO na ovoj subvenciji! Al ajde da sacekamo i to revolucionarno stambeno zbrinjavanje!
Slazem se da je jedino pitanje primanje UTS+10% .

Pa po meni je varijanta sa subvencijom drzave mnogo prihvatljivija jer od drzave se dobija 20% a od MO bih dobio 5-6%! Pored toga, kamata na sredstva iz budzeta tj kamata na tih 20% koje daje drzava je svega 0,1% a vidim da se ovde pominje kamata na vojnu cubvenciju u iznosu od 0,5%! Vidim ja da cu na kraju lepo da se zahvalim MO na ovoj subvenciji! Al ajde da sacekamo i to revolucionarno stambeno zbrinjavanje!
Slazem se da je jedino pitanje primanje UTS+10% .

Cisto sumnjamda mi u Kraljevu mozemo da cekamo. Kako su u poslednjih nekoliko meseci skocile cene nekretnina, a jos kada cuju da ce vojska poceti da uzima kredite, sticicemo Beograd sa cenama, a onda nista od nase kupovine stana.:roll:

Cisto sumnjamda mi u Kraljevu mozemo da cekamo. Kako su u poslednjih nekoliko meseci skocile cene nekretnina, a jos kada cuju da ce vojska poceti da uzima kredite, sticicemo Beograd sa cenama, a onda nista od nase kupovine stana.:roll:

Slazem se sa tobom, bas sam ovih dana gledao cene stanova! I ako se planira kupovina, treba sto pre preduzeti nesto, cene skacu svaki dan!

Posetilac sta ti mislis o ovom sto sam napisao.
Koliko sam razumeo to ti je struka, mislim tumacenje propisa.

Nazalost ili na srecu to mi nije struka....ali zbog manjka kadra ja sam sve. Radim i personalne poslove i pravne...mada totalno mi to nije struka vec daleka sto svetlostnih godina...ali sta cu...papir trpi sve.....pa cak i naredjenja sa potpisom i pecatom :D

Ovo sto cu sad napisati je zaista moje licno tumacenje i vidjenje svega...i ne mora nikako biti tacno.

Znaci jolly1 ovo sto si ti napisao cu ja sad pokusati da obrazlozim ako je ikako moguce.
Sve ovo sto si ti napisao je tacno. Ali se za to ceka direktiva ministra...sto je i napisano u pravilniku. To bi trebalo da znaci da ce ministar u dogovoru sa vladom, ministarstvom finansija i bankama da odredi banku ili banke preko kojih cemo mi moci da ostvarimo taj kredit. Tako da cisto sumnjam da sad moze neko da ode u banku koju on zeli i da uzme kredit i da sve odradi kako treba. Tj. moze ali mislim da onda nema nista od UTS 240 meseci i slicnih stvari.
Znaci kad krene ta prica i kad se odredi banka...ili banke....onda ce moci da se uradi sve onako kako si napisao..
Znaci NAPOMINJEM da je ovo samo moje vidjenje i tumacenje i da ne mora biti tacno.

Posetilac,da li je tacno ovo sto je navedeno u prethodnim postovima da ce se deliti 500 stanova u Bg i to po rang listi,mislim ako je to i tacno da ne postoji dve ili vise rang listi,pa ne odrede neke kriterijume tipa ovi mogu da dobiju a ovi ne mogu ili tako nesto,i sta znaci ako si dvehiljaditi u opstoj rang list a u garnizonu gde si podneo molbu 250-ti po redu za resavanje stana,koja od ove dve rang listeima prioritet,hvala unapred.

Ljudi pratim postove i nemogu da se nacudim.
Ko kaze, ili bolje da se izrazim gde pise, da mi nemozemo (bili penzioneri (sto je moj slucaj) ili aktivni pripadnici vojske,) da podnesemo redovni zahtev preko neke poslovne banke naprimer MeridianBanke (trenutno imaju najbolje uslove kamata 6.3% na mesecnom nivou i mogu i neuknjizene nekretnine) za kredite subvencionisane od strane drzave. Dobijemo 20% od vrednosti kredita koje cemo vracati po isplati duga banci, odemo kod nadleznog organa damo izjavu da se odricemo pripadajuceg stana od vojske, dobijemo resenje za UTS+10% na sledecih 20 godina i lepo se uselimo u SVOJ stan.
Nevidim prepreku u Pravilniku o naknadi putnih i drugih troskova da mi to napravimo na gore naveden nacin iliti u sopstvenoj reziji.
Pravilnik o stambenom zbrinjavanju u ovom slucaju ne igra nkakvu ulogu, vec Pravilniku o naknadi putnih i drugih troskova koji nam dozvoljava da primamo UTS+10% narednih 20 god.

Molim one koje su podrobnije proucili ova dva pravilnika da potvrde ili negiraju ovo moje gore izneseno.

Zbog cega mi nemozemo i mi kao i svi ostali gradjani traziti subvencionisanje za kredit od strane drzave.

Upucen sam da su mnoge drzavne firme kao sto je Telekom, MTS ili Zeleznice Srbije isto tako subvecionisali svoje radnike za kredit ali ih isto tako nisu sprecavali da konkurisu kod NKOSK ako to zele, ja mislim da je takav slucaj i kod nas.

Molim da kazete svoje misljenje o gore navedenom.

Imam pitanje za penzionere vojne:Kakve su mi šanse za ulazak u nužni smeštaj?Jedna porodica treba da se preseli i dala mi je ponudu da uđem u isti.Kakvi su naši pavnici po tom pitanju i da li se to meni uopšte isplati.

imam jedno pitanje ne vezano za sve ovo do sada oko plata i stanova . Stiže vreme odmora i letovanja . A pošto nemamo more moramo da idemo u inostranstvo . Pitanje je kad planiraju gospoda da skinu zabranu napuštanje zemlje tj. odlaska u inostranstvo

Tantal71
Uopšte nemoj da čekaš da skinu tu zabranu. Sve što su napisali nema veze s mozgom a kamoli sa Ustavom i Zakonom. Ne postoje zakonski uslovi da se takva zabrana daje. Slobodno planiraj putovanje, viziraj pasoš, samo se javi da putuješ, ne znam tačno koliko dana pre, ali samo NAJAVI putovanje, to nikako ne znači da taržiš odobrenje.

Morate da im zapretite privatnom tuzbom nema drugog nacina. Mene i moje kolege su zavlacili pola godine dok nismo komandantu pripretili privatnom tuzbom. Sad smo dobili resenja za pesacki km a takodjer i skracenje radnog vremena te radimo od 08 do 14 casova. Inace u zkonu lepo pise da se zbog pesackog km moze skratiti radno vreme do 10 casova nedeljno.

Mozes li odgovoriti, koja je to jedinica, u kom zakonu pise to

koji zakon

jolly1 izgleda da su moji podatci tacni u vezi pravilnika o stambenom zbrinjavanju,kao sto sam ti i rekao na pp,jos ima da se lome koplja oko toga,a ovo je samo pocetak,koliko sam cuo gore intenzivno razmisljaju kako da ovo pitanje skinu sa vrata jednom za svagda,a koliko znam jos je ostalo da nekome prebace loptu u njegovo dvoriste,i naravno dace svakome po nekoliko mrvica uzdajuci se u onu narodnu daj sta das i sto je najgore poci ce im za rukom tako da ocekujem da ce se to razvijati u onom smeru neke vrste otkupa resenja za resavanje stambene potrebe na neodredjeno vreme,jer ako ti odbiju koliko bi morao da platis za otkup pripadajuceg stana,pa ti ukinu uts,i nek ti daju pare za 20-ak kvadrata ili vise zavisno od strukture pripadajuceg stana,njima se to itekako isplati a preko 90 posto ce pohrliti da uzme novac i eto resenja,gotovo sigurno ce se ova tematika razvijati u navedenom pravcu sa mogucim permutacijama.

Back