stanovi i plate

Za sve zainteresovane clanove foruma informacija. Uplata ce biti 01.februara i to 60% plate obarcunato po novim koeficijentima. 40% plate je 15.02.
Sto se obracuna plate po novom tice najvise su dobili vojnici po ugovoru i oficiri od cina pukovnika i vise ostalima je plata veca za 3000-4000 dinara u zavisnosti od cina i staza posto novi obracun sadrzi samo cetiri stavke: koeficijent po cinu, koeficijent po grupi, 0.4% po godini efektivnog staza i linearno po 25% vojnog dodatka za sve sem za specijalce koji imaju veci vojni dodatak. Premestaj se vise ne racuna (ionako nisam znao sta da radim sa svojih 6 premestaja i 60000 dinara koje sam primao po tom osnovu)
nabrojao si te 4 stavke za obracun plate,a gde je tu 17% pausala za dezurstva?!

Ja sam sinoc cuo informaciju, doduse totalno nezvanicnu i delimicno neproverenu....Prvog februara na racune leze cela plata, a od 15 februara pa nadalje ide normalno po pola plate.....sto znaci da cemo u februaru dobiti platu i po.....da li zbog izbora ili sta ti ja znam....ali kao neka kompenzacija za dugovanja pa kao malo da nam daju.....

Malo je nemoguće da će pukovnici biti najzadovoljniji platama, kada se uzme u obzir da više neće primati platu po činu pukovnika i visoku platnu grupu, već prema elementima formacijskog mesta na kome se nalaze (a to je uglavnom FM čina ppuk)...

Kao sto sam i obecao imam u rukama Pravilnik i postavicu nainterasantnije stavke posto nisam stiga da skeniram isti:
clan 6: koeficijent za obracun plate sastoji se od osnovnog i dodatnog koeficijenta
clan 7: osnovni cine koeficijent po polazaju i koeficijent prema cinu
clan 8: za XIII-1,00; za XIV-0,90, XV-0,85, XVI-0,80, XVII-0,78, XVIII-0,76, XIX-0,74, XX-0,67, XXI-0,65
clan 9: za ppk-0,72, maj-0,65, kap-0,58, por-0,56, ppor-0,54, zik-0,49, zas-0,40, sv1k-0,35, sv-0,33, vod-0,28
clan 15: dodatni koeficijen zbog posebnih uslova za sve ugovorce 20% za ostala PVL 25 %

Na sve ovo kada se izracuna treba dodati 0,4% za svaku navrsenu godinu efektivnog staza.

Posto je po racunici nasih pametnih rukovodilaca plata po novom manja od plate za Decembar po starom ugradili su clan 59 koji kaze da svi zadrzavamao decembarske plate dok osnovica ne poraste toliko da nam je plata po novom veca od bruto plate za decembar sto nas vraca na clan 2 ovog pravilnika da je u platu koja se dobija na osnovu koeficijenata racunaju i porezi i doprinosi sto znaci prevedeno na srpski da ja kao potpukovnik po novom imam bruto platu po novom manju skoro 20 000 dinara ako kao osnovicu uzmu 75% proseka zarade u privredi za mesec novembar.

djollleee
delimicno ces nas razocarati jer prvi deo plate ide po starom (1 februar) a drugi deo po novom (15 februar)

pravilinik mi je u ruci...ali ja nista ne razumem...majke mi...a nisam glup :D

Probaj prenesi nam nesto od toga na forum pa da zajedno razjasnimo.
Imam dosta staza kao personalac pa mozda pomognem.
Sta cini osnovicu i po kojem bodovanju, pa da saberemo naknade na to.

Pravilnik ne spominje nacin utvrdjivanja osnovice za obracun plate. Po onome sto sam saznao u RC uzelu su kao osnovicu 75% prosecne zarade u privredi za mesec novembar bez poreza i doprinosa a nama ce uracunati poreze i doprinose pa ce zbog toga i neto plata biti puno manja nego sto ocekujemo. Ovo uzmi kao rezervu jer je neprovereno.

Posle usklađivanja plata zaposlenih sa platama ostalih službenika u Vladi Srbije, od 1. februara sledi povećanje plata pripadnicima Vojske Srbije i zaposlenima u Ministarstvu odbrane.
Ovo je izjava Sutanovca u danasnjim Novostima.Kako se to komentarise?!

Posle usklađivanja plata zaposlenih sa platama ostalih službenika u Vladi Srbije, od 1. februara sledi povećanje plata pripadnicima Vojske Srbije i zaposlenima u Ministarstvu odbrane.

Ovo nema smisla jer Pravilnik kako je napravljen mogu da nam povecaju platu samo ukoliko kao osnovicu ne uzmu 75 % od proseka vec 80 ili 90 ili 100% sto je maksimum a u tom slucaju sa ovakvim pravilnikom maksimalno povecanje plate bi iznosilo 33,3333333%. Ako se budu drzali zakona onda ne mogu da idu ispod 75% proseka jer razvodnik po ugovoru koji je tek poceo da radi ima koeficijent 1,044 pa bi sa odredjivanjem manjeg procenta bio prekrsen zakon sto me ne bi cudilo.

Mozemo mi to da tumacimo kako nam odgovara,ali.......Ako tumacimo kako je napisano,znaci da nam sleduje i uskladjenje sa ostalim ministarstvima i jos i povecanje. Samo da ne bude po onoj narodnoj: sto je babi milo...........

Back