stanovi i plate

@posetilac
Ja sam ozenjen i imam dvoje dece i UTS mi je oko 12000. Odakle tebi 13000?

Nemam pojima majke mi....Ja sam UTS poceo da dobijam od juna prosle godine kad sam se ozenio. Imam 700 bodova i na racun mi leze tacno 13232 dinara. Sve drugo ne znam zasto i kako.

Elem ja imam jedno pitanje...u vezi stanova....citao sam pre neki dan ministarsko upustvo za 2008 godinu...i tu pise svasta nesto o stanovima ali ja Boga mi nista nisam razumeo. Osim dela da se vojni stanovi nece vise davati ili graditi osim onih koji su vec zapoceti, i da treba da se izgradi novi nacin za stambeno zbrinjavanje ljudi u VS i MO.. Da li neko ima neku bolju informaciju od ove ? (Mada sam ja svasta nacuo),,,

Onda i ja dobijam tih 1500 dinara uz to jer sam i ja iz Beograda. Ali vidis to nisam znao...Mada ja sam pre redovno dobijao naknadu za prevoz, a od kad sam poceo da dobijam UTS tih 1400 (tada u to vreme) dinara vise nisam dobijao !

U pravu si...sad sam izracunao....bod x 700 bodova = 11732 din plus 1500 je tacno onoliko koliko dobijam :)

prica se da od 01.01.2008 nema vise dnevnica za dezurstvo nego da cemo dobijati 17% na osnovnu platu!da li neko zna nesto o tome?!

Tako je. Od 01.01.2008 godine nema vise dnevnica za dezurstvo. U zavisnosti od to toga na koji dan pada dezurstvo dobijace se naknada uz platu po sledecem obrascu....

6% za dezurstvo na radni dan
9% za dezurstvo na neradni dan i
12% za dezurstvo na praznik

Onda i ja dobijam tih 1500 dinara uz to jer sam i ja iz Beograda. Ali vidis to nisam znao...Mada ja sam pre redovno dobijao naknadu za prevoz, a od kad sam poceo da dobijam UTS tih 1400 (tada u to vreme) dinara vise nisam dobijao !

U pravu si...sad sam izracunao....bod x 700 bodova = 11732 din plus 1500 je tacno onoliko koliko dobijam :)

Ako si ozenjen i nemas dece onda mozes imati max 650 bodova, pod uslovom da ti supruga ne radi, koliko se ja razumem u te bodove!

Hajde da ja u prvom postu da pokusam da nekog obradujem...o cemu se radi? Imam neka saznanja da se od januara "ukida",ne bukvalno,UTS,vec ce se voditi pod nekim drugim imenom i iznosice fiksno 20.000 dinara za sve.Znaci ne vezano da li si ozenjen,sa decom,samac,...svima ista cifra??! Ako neko ima sigurnu informaciju neka napise.Pozdrav.

Hajde da ja u prvom postu da pokusam da nekog obradujem...o cemu se radi? Imam neka saznanja da se od januara "ukida",ne bukvalno,UTS,vec ce se voditi pod nekim drugim imenom i iznosice fiksno 20.000 dinara za sve.Znaci ne vezano da li si ozenjen,sa decom,samac,...svima ista cifra??! Ako neko ima sigurnu informaciju neka napise.Pozdrav.

Izgleda da je ovde svako od nas ponesto nacuo u vezi sa svim ovim...ali koliko vidim svako ima drugaciju informaciju ali donekle se oko istih stvari odnosi.

Ja sam jos pre skoro dva meseca cuo jednu neproverenu informaciju od prijatelja koji nije na visokoj funkciji, ali je svaki dan uz njih. Po toj prici bi da li ove ili sledece godine (to jos niko ne zna tacno) budu preko nekih banaka dodeljivani krediti za kupovinu stanova PVL-a. Ono sto je fascinantno, po toj prici, VS tj. MO bi "DALO" 20 % ucesca za kupovinu stana i na taj nacin bi kompenzovala dug koji imaju prema nama. Dobili bi smo papir i sa tim papirom idemo u banku i resavamo stvar. Moramo da posedujemo povratni papir koji vracamo na kome pise da je sve to utroseno za kupovinu stana ili kuce.
Zbog svega toga UTS se ne bi ukidao vec bi sva lica koja uzmu kredit imali neku vrstu UTS-a (to verovatno ima veze sa tim sto je zare_kralj cuo...tih 20,000 dinara) sa kojom ce moci da placaju taj kredit . Znaci ne od osnovne plate.

Ovo mi je ispricao drug kome zaista jako verujem i nikad me nije presao....mada moram da priznam da mi ovo trenutno spada u domen naucne fantastike...ali zaista ne bih imao nista protiv da je ovo istina...a verujem ni vecina vas :)

posetioce,jesi li se raspitao za dnevnice za dezurstva?!

Jesam na 3 strane kod referenata za MFP u raznim upravama u MO i svi su imali isti odgovor "Nemamo pojima jos uvek nista" ;)
Sta tek mi da znamo kad oni koji bi morali da znaju....ne znaju :grin:
Ali u petak idem u RC da neke stvari obavim...pa se nadam da ce oni tamo znati odgovor...jer bi oni tamo zaista morali da znaju !!
Cim saznam nesto pisem ovde.

Zasto bi iko pristao da tako dodje do stana kada ga stan i onako sleduje!?
A boga mi, sleduje nas i plata koju su nam zakidali od 1.1.2000. pa do 1.1.2008.!
Da smo primali platu po zakonu ovih 8 godina,svi bismo vec imali ustedjen stan,a pravo na stan od drzave ne bismo izgubili(osim ako bismo ga kupili na svoje ime).
To je nepostena kompenzacija-prebijanje dugovanja sa onim sto nas sleduje!

Zna li ko hoce li se ove pogodnosti sto se tice stanova i UTS-a primenjivati i za penzionere koji su bez stanova kao i do sada, ili ce nas iskljuciti iz toga radi povecanja standarda AVL?

nije tacan opisan nacin resavanja.slicno je predlozeno, a ukljuceni su i penzioneri u resavanje.Kao da su stvarno doneli odluku da nas konacno sve zbrinu stambeno, bez obzira dali si AVL ili PVL.Podseca me na `konacno resenje`

Back