Stanje u Srpskom Aikidou

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Aleksej,na redu je Niš,da vidimo u subotu i nedelju šta zna Mikele ,red je da se i taj seminar vidi.
Nervira me zemljak Sale koji ima najjači klub u Nišu,sa preko sto članarina mesečno od po 1000 i kusur dinara,koji kaže da od Japanaca više nema šta da se uči,ali neće gledati ni Mikelea,jer kaže da i taj nema pojma i da možda treba postaviti pitanje,da li mi treba da priznajemo japancima pojaseve.
Da otvorimo tu temu,šta misliš ?

Eh.. :( Samo ja necu ici u Nis, skupo je to za jednog vojnika.... Pocevsi od paprenog puta pa nadalje. Cekacu da dodje u ZR. Sreca pa ce bit 30ak ljdi, :lol: pa ce biti lakse da se radi.

Steta je da covek tako odbaci znanje ali ako on kaze... Ima pravo da bira od koga ce da uci, jednostavno ciji mu nacin rada najvise prija. Najgore kada, kao Ljubo, mislim da vise ni od koga ne treba da uci.

Sto se tice japanaca.... Znas ono pise i na tarabi *** pa je... Hocu da kazem nije svaki pojas jednako vredan. Ipak mislim da ne treba postavljati pitanje. Japan jeste centar oko koga smo mi, i to tako mora da bude ali ne treba se drzati japanaca ko pijan plota po svaku cenu, samo zato sto imaju visoke danove ( i jos vaznije sto MOGU DA DODELE visoke danove).

m0108994d:
Aleksej,na redu je Niš,da vidimo u subotu i nedelju šta zna Mikele ,red je da se i taj seminar vidi.
Nervira me zemljak Sale koji ima najjači klub u Nišu,sa preko sto članarina mesečno od po 1000 i kusur dinara,koji kaže da od Japanaca više nema šta da se uči,ali neće gledati ni Mikelea,jer kaže da i taj nema pojma i da možda treba postaviti pitanje,da li mi treba da priznajemo japancima pojaseve.
Da otvorimo tu temu,šta misliš ?

Pa bilo bi lepo da mi priznajemo japancima pojaseve, ali mi u AFS smo otisli i korak dalje, ispitujemo ih za pojaseve... :) ;)

Nego, koji Sale iz Nis? Ma, nema ni veze ko je, ali znam neke ljude koji kazu to isto, a znam i neke koji kazu bas suprotno, da jos jako puno imamo da ucimo od japanaca... Nisu u potpunosti u pravu ni jedni. Jer prvi , imaju verujem toliko kaseta , da ne znaju sta ce sa njima, a drugi bi znali, samo kad bi im neko dao te iste ...
Ali nije pojenta u tome, nego da ni jedni ni drugi po pravilu, nisu mnogo u zivotu imali veze sa japancima, pa i te njihove "teznje" nisu previse za respektabilno razmatranje. Mislim, voleo bih da cujem i takva misljenja, ali na argumentovan nacin...

Japanci su Japanci ...Možemo samo da im pljunemo pod prozor,koliko god se trudili da ih nadmašimo.Kad već spominjemo kasete i snimke,nagledao sam se toga i ne videh ni jednog nejapanca koji aikido radi kao Japanci.To ti je valjda kao kad Srbin peva bluz.Pa znaš kad će ga otpevati kao crnac- nikada !!! Valjda zato Japanci i ne pokušavaju da pevaju srpske narodne pesme,imaju svoj fazon i samo piče i briga ih što se neki dogovaraju da im ne priznaju pojaseve.A da imamo dijabola koje zaista tako misle,imali smo ih oduvek i imaćemo ih.Sećam se jednog samozvanog majstora aikidoa koji sada ima svoj stil i nosioc je 11-12 DAN-a (nije Ljuba i stvarno ima tako visoko nacionalno zvanje !!!) koji je jednom došao na seminar na Krku koji je držao Fudžimoto i nagovarao ljude da otkače Fudžu i da dodju kod njega na seminar koji je u isto vreme držao u susednom mestu na Krku gde je imao vikendicu i gde je imao nekoliko vežbača.Taj je pre petnaestak godina magistrirao na muzičkoj akademiji,odsek truba,ali je istog dana pred komisijom položio i za deseti dan aikidoa.Nećete mi verovati,ali magistarski rad je nosio naziv "Uticaj aikidoa na tehniku sviranja na limenim duvačkim instrumentima kod nas".Inače u obaveznom delu ispita izveo je na trubi kompoziciju "HVALISAVA KOKA" !!??? Nije mi poznato šta je morao da izvede istog dana na polaganju za 10 DAN.
Skoro sam čuo od jednog prijatelja,aikidoke iz Novog Sada da je ovaj majstor objavio u jednom sredstvu informisanja da mu se u snu obratio lično M.Uešiba i da mu je odao priznanje za razvoj aikidoa dodelivši mu taj 11 Dan koji je sada sporan.
Ako neko misli da se zezam,ne zezam se,a mislim da diskusija ima apsolutno veze sa stanjem u aikidou kod nas.Pozdrav !!!

m0108994d:
Japanci su Japanci ...Možemo samo da im pljunemo pod prozor,koliko god se trudili da ih nadmašimo.Kad već spominjemo kasete i snimke,nagledao sam se toga i ne videh ni jednog nejapanca koji aikido radi kao Japanci.To ti je valjda kao kad Srbin peva bluz.Pa znaš kad će ga otpevati kao crnac- nikada !!! Valjda zato Japanci i ne pokušavaju da pevaju srpske narodne pesme,imaju svoj fazon i samo piče i briga ih što se neki dogovaraju da im ne priznaju pojaseve.A da imamo dijabola koje zaista tako misle,imali smo ih oduvek i imaćemo ih.Sećam se jednog samozvanog majstora aikidoa koji sada ima svoj stil i nosioc je 11-12 DAN-a (nije Ljuba i stvarno ima tako visoko nacionalno zvanje !!!) koji je jednom došao na seminar na Krku koji je držao Fudžimoto i nagovarao ljude da otkače Fudžu i da dodju kod njega na seminar koji je u isto vreme držao u susednom mestu na Krku gde je imao vikendicu i gde je imao nekoliko vežbača.Taj je pre petnaestak godina magistrirao na muzičkoj akademiji,odsek truba,ali je istog dana pred komisijom položio i za deseti dan aikidoa.Nećete mi verovati,ali magistarski rad je nosio naziv "Uticaj aikidoa na tehniku sviranja na limenim duvačkim instrumentima kod nas".Inače u obaveznom delu ispita izveo je na trubi kompoziciju "HVALISAVA KOKA" !!??? Nije mi poznato šta je morao da izvede istog dana na polaganju za 10 DAN.
Skoro sam čuo od jednog prijatelja,aikidoke iz Novog Sada da je ovaj majstor objavio u jednom sredstvu informisanja da mu se u snu obratio lično M.Uešiba i da mu je odao priznanje za razvoj aikidoa dodelivši mu taj 11 Dan koji je sada sporan.
Ako neko misli da se zezam,ne zezam se,a mislim da diskusija ima apsolutno veze sa stanjem u aikidou kod nas.Pozdrav !!!

Na kom li mu je jeziku samo dodelio taj 11.DAN.
Nego ja sam cuo da Mikele kaze da kad je on bio u Japanu da mu je Doshu rekao kako je on najbolji majstor kog je on ikada video i zamolio ga da mu odrzi neki privatan trening.
Aleksej, da li je to tacno?

Taekwon,
pročitao sam vaše diskusije i jako sam se razočarao što kod nas (nebitna je oblast) nikako nema sloge i zdrave konkurencije.. No to vi svi znate i ne bih da vas zamaram . Ono što me interesuje, vezano za "dobijanje" DAN stepena, da li se ti stepeni dobijaju ili se polaže ispit za njih?
Bavim se taekwondoom već skoro 20 godina i kod nas se polaže za svaki stepen osim za osmi i deveti DAN, koji daje ITF Kongres (svih 12 članova upravnog odbora mora biti za inače nema stepena)
Kod nas, u taekwondou, samo 4 DAN, i to ako je ITF instruktor, može da vrši ispitivanje i to do 1 DAN-a, a svaki seldeći mora imati DAN više..
Da li je tako i kod vas?

m0108994d:

Cekaj pa zar to nije onaj sto ima 13. dan?

Brlvrlac:
8-) ma nije ideja, vezba jedna japanka kod nas...Kaze ponovo sam otkrila japan , preko srbije...Stvarno..

Cuj pa imali smo i mi jednom davno neku Japanku! Ozbiljno. Ako se neko seca ona zena koja je prevodila dok je Ikeda dolazio.

m0108994d:

:lol::lol::lol::lol:

Daj jos ovakvih prica!!! :D:D:D:D Umro sam od smeha.

To je mozda onaj lik D******* iz NS?? Sabljasti tigar?? :):)

Hahahaha strasno.....

milancebgd:
Na kom li mu je jeziku samo dodelio taj 11.DAN.
Nego ja sam cuo da Mikele kaze da kad je on bio u Japanu da mu je Doshu rekao kako je on najbolji majstor kog je on ikada video i zamolio ga da mu odrzi neki privatan trening.
Aleksej, da li je to tacno?

To si i mogao da cujes :lol: Znajuci tvoju informisanost.... (naravno da necu odgovoriti na tako glupo pitanje, da ne kazem provokaciju, jer sam ja ovde zaduzen za provokacije :lol: )

ja i samo ja:
Taekwon,
pročitao sam vaše diskusije i jako sam se razočarao što kod nas (nebitna je oblast) nikako nema sloge i zdrave konkurencije.. No to vi svi znate i ne bih da vas zamaram . Ono što me interesuje, vezano za "dobijanje" DAN stepena, da li se ti stepeni dobijaju ili se polaže ispit za njih?
Bavim se taekwondoom već skoro 20 godina i kod nas se polaže za svaki stepen osim za osmi i deveti DAN, koji daje ITF Kongres (svih 12 članova upravnog odbora mora biti za inače nema stepena)
Kod nas, u taekwondou, samo 4 DAN, i to ako je ITF instruktor, može da vrši ispitivanje i to do 1 DAN-a, a svaki seldeći mora imati DAN više..
Da li je tako i kod vas?

Kod nas se polaze do 4. dana. I tu si zavrsio sa polaganjima. Dalje (ako uopste bude) se dobija za zasluge. Dugogodisnje vezbanje, otvaranje klubova, da imas mnogo majstora iz tvog kluba i tako dalje.... Eventualno (znate sta sada sledi!) neki ljudi ako smatraju da zasluzuju recimo +1 dan, posalju pismo u Japan i to im kazu i onda im Japan to dodeli. Naravno viskoi danovi placaju jako debelo pa Japanci ne pitaju mnogo.

Zato su Sigal i Tisijer jedina dva belca sa 7. danom.

Ili na primer, moze dan da ti dodeli ucitelj ako si dugo sa njim. Na primer Ikeda (7 dan) je dok je jos radio dodelio Mikeleu kao svon asistentu broj jedan 5. dan. (7 dan moze da dodeli valjda do 5?) Da se nije razboleo vremenom bi i Ikeda dobio 8. dan verovatno. On bi to dobio od Japana (Hombu Dojo).

E sada sto se tice ispitivanja. Da bi mastor mogao da ispituje za 1 dan ako sam dobro cuo mora imati 3 dan kod nas? Ako ima drugi dan onda moze do 1 kyua, a 1 dan valjda do 3. kyua??

Tako nekako ide.

Aleksej_BASO:
Kod nas se polaze do 4. dana. I tu si zavrsio sa polaganjima. Dalje (ako uopste bude) se dobija za zasluge. Dugogodisnje vezbanje, otvaranje klubova, da imas mnogo majstora iz tvog kluba i tako dalje.... Eventualno (znate sta sada sledi!) neki ljudi ako smatraju da zasluzuju recimo +1 dan, posalju pismo u Japan i to im kazu i onda im Japan to dodeli. Naravno viskoi danovi placaju jako debelo pa Japanci ne pitaju mnogo.

Ili na primer, moze dan da ti dodeli ucitelj ako si dugo sa njim. Na primer Ikeda (7 dan) je dok je jos radio dodelio Mikeleu kao svon asistentu broj jedan 5. dan. (7 dan moze da dodeli valjda do 5?) Da se nije razboleo vremenom bi i Ikeda dobio 8. dan verovatno. On bi to dobio od Japana (Hombu Dojo).

E sada sto se tice ispitivanja. Da bi mastor mogao da ispituje za 1 dan ako sam dobro cuo mora imati 3 dan kod nas? Ako ima drugi dan onda moze do 1 kyua, a 1 dan valjda do 3. kyua??

Tako nekako ide.

Za 1.DAN moze da ispituje ispitivac ili ispitna komisija ciji najstariji clan ima 4.DAN ili vise i ima zvanje shidoin ili shihan. Za 2., 3., i 4.DAN je slicno samo sto za 2. i 3.DAN ispitivac mora imati najmanje 5.DAN i zvanje shidoin ili shihan. Za 4.DAN ispitivac mora imati najmanje 6.DAN i zvanje shidoin ili shihan.
Visi stepeni se dobijaju tako sto nacionalne organizacije salju predlog koji razmatra komisija (KAGAMIBIRAKI).
A sto se tice 7.DAN stepena koji nisu japanci evo spisak :
Aikikai
• Abrams, Michael - Aikikai, New York (USA), 7th Dan
• Alaoui, M’barek - Aikikai, Morocco, 7th Dan
• Aoyagi, Robert - Aikikai, Hawaii (USA), 7th Dan
• Berthiaume, Claude - Aikikai, Canada, 7th Dan
• Blaize, Gerard – Aikikai, France, 7th Dan
• Doran, Frank - Aikikai, California (USA), 7th Dan
• Frager, Robert - Aikikai, California (USA), 7th Dan
• Hagihara, Eddie - Aikikai, USA, 7th Dan
• Hirao, Richard - Aikikai, Hawaii (USA), 7th Dan
• Konigsberg, Harvey – Aikikai, (USA), 7th Dan
• Kubo, Robert – Aikikai, Hawaii (USA), 7th Dan
• Lee, Paul C N - Aikikai, Taiwan, 7th Dan
• Moriyama, Donald - Aikikai, Hawaii (USA), 7th Dan
• Nadeau, Robert - Aikikai, California (USA), 7th Dan
• Noel, Frank - Aikikai, France, 7th Dan
• Seagal, Steven - Aikikai, California (USA), 7th Dan
• Takeguchi, Clyde - Aikikai, Maryland (USA), 7th Dan
• Tissier, Christian – Aikikai, France, 7th Dan
• Witt, William - Aikikai, California (USA), 7th dan

Aleksej_BASO:

Tako nekako ide.

Ispravka!
Prvi dan nema pravo da daje pojaseve, drugi dan moze da da pojaseve do 3 KYU a, a treci dan moze dati 1 KYU, a posle 4. DAN moze dati 2.DAN itd

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back