Stanje medija u Srbiji

info18

Početnik
Poruka
13
Cenzura i autocenzura, tabloidizacija, ostrašćenost, medijski linč „nepodobnih“, politički i ekonomski pritisci, zastrašivanje novinara - samo su neki od problema na koje novinarska udruženja i nevladine organizacije upozoravaju. Kao konstanta u ocenjivanju domaće medijske scene može se čuti da je „stanje u medijima u Srbiji gore nego ikada”. I tako je već godinama.

Materijala ima na pretek, ako neko zeli nek slobodno stavi u ovu temu naslovnicu ili clanak za koji misli da krsi Zakon o javnom informisanju, član 15

Poslednja izmena od moderatora:
Srbija je jedina zemlja u Evropi,koja ima totalnu slobodu svih medija.To je zaista nezabelezeno,da moze da postoji drzava,u kojoj svako,ali apsolutno svako,moze da pise
o kojoj god temi hoce.Moze da kritikuje Vladu,Patrijarha,Sefa Drzave...pa to zaista pertstavlja pravo cudo od demokratije.Ali.to je Srbija,zemlja sa Demokratskim vidjenjima
slobodnog zivljenja.KO god dodje bilo poslovno,bilo kao turista,odmah mu to zapadne za oko.Ta sloboda,opustenost,jedam komotan stil zivota,kako to stranci za nas nacin
zivota vole da kazu.I ono sto je mozda najinteresantnije.Mnogi od turista koji su nasu zemlju posetili,kazu kada treba da se vrate u svoje zemlje,da bi voleli da ostanu kod nas
za uvek.Na pitanje zasto ? Svaki kaze nesto u stilu:Pa kod vas se osecam slobodno,kao ptica na grani.Nikakvih zabrana nema,zivi se lepo i slobodno.I svi nam zavide,sto mi eto
mozemo da zivimo za stalno u ovoj lepoti.

KO god dodje bilo poslovno,bilo kao turista,odmah mu to zapadne za oko.Ta sloboda,opustenost,jedam komotan stil zivota,kako to stranci za nas nacin
zivota vole da kazu.I ono sto je mozda najinteresantnije.Mnogi od turista koji su nasu zemlju posetili,kazu kada treba da se vrate u svoje zemlje,da bi voleli da ostanu kod nas
za uvek.Na pitanje zasto ? Svaki kaze nesto u stilu:Pa kod vas se osecam slobodno,kao ptica na grani.Nikakvih zabrana nema,zivi se lepo i slobodno.I svi nam zavide,sto mi eto
mozemo da zivimo za stalno u ovoj lepoti.

Ako bi mogao samo da mi objasnis, kako turista koji ne razume Srpski jezik moze da ti bude merodavan u ocenjivanju slobode medija?
Pardon ako je sarkazam..

Poslednja izmena:

Back