Stampedo na ležaljke

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
388.820
Taktika zauzimanja najboljih mesta na plaži u sitne noćne sate odavno poznata praksa za srpske turiste u Grčkoj, najnoviji snimci pokazuju da ovaj trend kulminira i u najluksuznijim evropskim letovalištima.

U video snimku objavljenom na TikTok-u ranije ovog meseca, gosti jednog luksuznog hotela u Benalmadeni, u Španiji, mogu se videti sa peškirima u ruci spremni da odjure na željena mesta kada im osoblje odobri prilazak bazenu.Kako piše Dejli mejl, na hiljade britanskih turista spremno je da zameni svakodnevno jutarnje putovanje do posla sa bitkom za ležaljke kraj bazena u cik zore tokom letovanja.Prošle nedelje, desetine turista koji drže peškire viđeni su kako jure ka ležaljkama nakon što su strpljivo čekali da se kapije otvore u 8 ujutro u popularnom hotelu Spring na Tenerifima.

Drugi video postavljen na platformi prikazuje turiste kako zauzimaju svoja mesta u hotelu na španskoj Kosta Doradi.
Isti hotel je 2023. godine angažovao čuvara da prekine svađe dok su Britanci ustajali pre zore da bi se borili protiv drugih turista za ležaljke.

Taktika zauzimanja najboljih mesta na plaži u sitne noćne sate odavno poznata praksa za srpske turiste u Grčkoj, najnoviji snimci pokazuju da ovaj trend kulminira i u najluksuznijim evropskim letovalištima.

U video snimku objavljenom na TikTok-u ranije ovog meseca, gosti jednog luksuznog hotela u Benalmadeni, u Španiji, mogu se videti sa peškirima u ruci spremni da odjure na željena mesta kada im osoblje odobri prilazak bazenu.Kako piše Dejli mejl, na hiljade britanskih turista spremno je da zameni svakodnevno jutarnje putovanje do posla sa bitkom za ležaljke kraj bazena u cik zore tokom letovanja.Prošle nedelje, desetine turista koji drže peškire viđeni su kako jure ka ležaljkama nakon što su strpljivo čekali da se kapije otvore u 8 ujutro u popularnom hotelu Spring na Tenerifima.

Drugi video postavljen na platformi prikazuje turiste kako zauzimaju svoja mesta u hotelu na španskoj Kosta Doradi.
Isti hotel je 2023. godine angažovao čuvara da prekine svađe dok su Britanci ustajali pre zore da bi se borili protiv drugih turista za ležaljke.

Jbt, i ljudi plaćaju da idu na ovo "letovanje"? :eek:

Italijanski novinar Frančesko Boreli preneo je na svom profilu na Tviteru nemile scene
koje su se pre neki dan odvile na poznatoj plaži Varkaturu u okolini Napulja.
U javnosti je osvanula grupa ratobornih Italijanki koje su se pošteno potukle oko ležaljki na plaži.
Odnosno oko toga koja će od njih biti smeštene bliže moru.

Ciganšture!

Šteta što je pesak a ne blato...
Bilo bi super :kokice:

Kontam da su ukusi različiti, ali ko normalan plaća da bi išao na ovakvo letovanje? 🤔
Ja idem na letovanje da bih pobegao od ovoga i uživao u prirodi i miru.

Imaš dana kad su talasi ogromni i zabranjeno je kupanje, pa se ljudi kupaju na bazenu.

Mada, mimo te situacije, ne razumem ni ja kad neko ode na more i pliva u bazenu. Ne bih baš prevalio nekoliko stotina kilometara da bih plivao u bazenu, što mogu i u mom gradu.

Mada, što kažeš, ukusi su različiti.

DJI_0087.JPG

Pozdrav iz Grčke koje agencije ne nude :lol:

Pre 25 godina sam porodično sa bivšom ženom i jednim od sinova poveo i moje sada već pokojne roditelje uTajland. Bili smo svi smešteni u hotelu koji je prilično pust bio na ogromnoj, takodje prilično pustoj plaži malo van Hua Hina. I svakoga jutra moji roditelji su ustajali vrlo rano, u 6-7 valjda, postavljali peškire na hotelskim ležaljkama, išli na doručak i onda zauzimali mesta da se ne bi pomerili sa tih ležaljki do 6 uveče. Unuk je bio sa njima takodje veći deo dana, supruga bi im se takodje pridružila u neko doba dok ja to ne radim, meni je smor da ležim na plaži duže od 20 minuta.
Problem je što ležaljke uopšte nisu bile zauzete, nisu se plaćale, imalo je mesta koliko hoćeš a osim toga pored njih i cela prazna plaža sa sitnim belim peskom.... i kada bi ih pitao pa što ustajete toliko rano bez veze odgovorili bi mi "Pa ovo su najbolja mesta".😅

Back